Kuru sebzeler kilo aldırıyor!

Kuru sebzeler kilo aldırıyor!

Kuru sebzeler

Türk mutfağında büyük bir yer tutan fasulye, nohut, mercimek, bakla gibi kuru sebzeler esasında bol kalori temin ettikleri için az yenmeli ya da hiç yenmemelidir. 100 gramı 320-350 kalori verir.
Kuru sebzeler pirinçte olduğu gibi haşlanarak yenecek olursa bol hacim tuttuğu için doyurucu özelliğe sahiptirler. Örneğin yüz gramını haşladığımız zaman kalorisi değişmediği halde hacmi değişir. Biraz yoğurt veya domates salçası koyarak yenirse bir öğün için az kalori alınmış olur.
 Peynir ve Diyet

Peynir ve Diyet

Peynir ve zayıflama

Et ve yumurta için yayılmış yanlış kanı peynir için de vardır. Düşük karbonhidratlı rejimlerde nispeten rahatça yenilen peynirin, kalori rejiminde ekmek ve etle eş değer olduğunu unutmamak gerekir. Yani 100 gr. ekmek, 100 gr. yağsız et ve 100 gram beyaz peynirin hepsi de aşağı yukarı 250 kalori verir. Peynirler içinde en iyisi ve an az kalorili olanı yağsız beyaz peynirdir. (100 gramı 200 kalori) gravyer, kaşar, rokfor, hollanda peynirleri çok daha fazla kalori verdiklerinden peynir yerken bile bunları yememelidir 100 gramında 350-400 kalori vardır.
 Balıkların kalori değerleri

Balıkların kalori değerleri

Balıklar için kalori değerleri balıkların zayıflamaya etkisi?
 
Balık kilo aldırır mı?

Ete göre balık daha düşük kaloridir. Aynı miktar olmak şartıyla et yerine balık yenmesinde hem kalori yönünden hem de taşıdığı daha az kolesterin yönünden büyük fayda vardır. Yağsız etler ortalama 100 gramında 250 kalori verdikleri halde balıkların 100 gramı 150 veya daha az kalori verir. Tıpkı kalori bakımından etin yağlısı olan koyun ve kuzu nasıl fazla kalori verirse (100 gramı 280-340 kalori) balıkların yağlıları da diğerlerine göre fazla kalori verir.
Balın Yararı ve Zayıflamaya Etkisi

Balın Yararı ve Zayıflamaya Etkisi

Balın Yararı ve Zayıflamaya Etkisi

Çok yaygın bir kanıya göre bal şişmanlatmamaktadır. Doğrusu da, bal şekere nazaran biraz daha düşük kalorilidir. 100 gram şeker 400 kalori verdiği halde 100 gram bal 300 kalori vermektedir. Hem daha çok tatlandırma gücü, biraz daha düşük kalorisi olması nedeniyle şekerli gıdalara çok düşkün olanlara şeker yerine ara sıra bir kahve Kaşığı bal tavsiye edilir.
 Yumurtaya dikkat yumurtanın kalori değeri

Yumurtaya dikkat yumurtanın kalori değeri

  Yumurtaya dikkat yumurtanın kalori değeri

Zayıflama rejimine başlayanların üzerinde durdukları gıdalardan biri de yumurtadır. Özellikle karbonhidratı az rejimin yaygın olduğu bölgelerde yumurtanın et gibi serbestçe yenmesi, içinde karbonhidratın bulunmayandandır. Tıpkı et gibi karbonhidratı az rejimde yumurta da rahatça ve istenildiği kadar yendiği için karbonhidrat yokluğu giderek kalori yokluğu anlamına gelmiş, yumurta da tıpkı et gibi ne kadar yenilirse yenilsin şişmanlatmayan bir gıda olarak kabul edilmiştir. Gerçekten bu meselenin böyle ele alınması hatalıdır. Yumurtanın tok tutma gücünden başka özelliği yoktur. Normal bir yumurta 85 kalori verir.
Özellikle orta yaşı geçmiş insanların, yumurta yerken çok dikkatli olmaları gerekir. Ara sıra yenen yumurtanın büyük bir önemi yoktur.
 Tuzun zayıflamadaki rolü

Tuzun zayıflamadaki rolü

 Tuzun zayıflamadaki rolü

Tuzun şişmanlatma gücü kalori yönünden hemen hemen hiçtir. Fakat, şişmanların bir kısmının vücudu büyük ölçüde su tutma eğiliminde olduğu için fazla tuz alındığı zaman vücut daha çok su tutmakta ve hastaya zayıflayamadığı hissini vererek moralini bozmaktadır. Bu bakımdan zayıflama rejiminde olanların daha az tuzlu yemek yemelerinde yarar vardır.
 Prinçle zayıflama

Prinçle zayıflama

 Prinçle zayıflama 


Zayıflama kürlerinde bir ölçüde içinde doğru tarafları bulunan bir sistem vardır ki, o da lâpa kürleridir. Aslında pirincin 100 gramı 340 kalori verir. Fakat 100 gram prinç, yağsız bir şekilde pişirilip lâpa yapıldığı zaman bol su ile şişerek mideye dolgunluk ve doygunluk hissi verdiği için öğlen ve akşam 100’er gram pirinçle yapılmış ve üzerine biraz yoğurt konmuş lâpa yiyerek günde 1000 civarında kalori alınmaktadır. Bu da ileri derecede zayıflamayı sağlar. Pirincin kalorisiz olduğu için değil, şişerek daha az miktarıyla doyurma gücü temin ettiği için bu rejimde faydalı bir rolü vardır.

Fakat şurasını hiç hatırdan çıkarmamak gerekir ki bu rejimin adı, “İstenildiği kadar lâpa yemek” değil, 100 gram pirinçle yapılan lâpayı yemektir. Bu mideyi bir çeşit aldatmaktır ve çok defa fayda vermektedir. Özellikle et sevmeyenler bu rejimi uygulayabilir.
 Zayıflarken neler yemeli?

Zayıflarken neler yemeli?

 Zayıflarken neler yemeli?


Zayıflamaya karar veren insanın en büyük sorunu kalori konusudur. Yanlış bir inanış ve uygulamaya göre, daha düşük kalorili olan gıdaların daha çok yenebileceğine inanılmıştır. Bazı gıdaların da hiç şişmanlatmayacağı kanısı yaygındır. Bu yaygın kanı özellikle et içindir. Zayıflamaya karar veren herkes önce bol et yiyerek hem doymakta hem de zayıflayabileceği kanısındadır. Oysa unutulmaması gereken nokta şudur:

Et, ekmek ve peynir arasında büyük bir fark yoktur. Aynı miktardaki yağsız etle, ekmek ve az yağlı beyaz peynir kalori bakımından eş değerdedir. Her üçü de ortalama yüz gramında 250 kalori verirler. Uzun süre sadece et yedikleri halde zayıflamayıp şişmanladıklarını söyleyenlerin bu yanlış bilginin etkisinde kaldıklarını söyleyebiliriz. Yıllarca hiç ekmek, makarna, pilav, tatlı yemeyen sadece et, sebze ve meyveyle beslenenlerin zayıflama istekleri sadece lafta kalır. Daha kötüsü bunlar biraz daha az süratli olarak yine de kilo alırlar. Aynı yanlış sebze bakımından da yapılmaktadır. Yağsız sebze elbette düşük kalorilidir. Fakat az da olsa yağ, içine girince hemen ekmekle aynı değere çıkar. Bu bakımdan, “sebze şişmanlatmaz, o halde istediğim kadar yiyebilirim” fikri yanlıştır.
Sebzeyi de et gibi, ölçülü miktarda ve mutlaka haşlama olarak yemek gerekir. Bir süre sonra haşlama sebzenin lezzetsizliğine tahammülsüzlük başlar. O andan itibaren en iyisi normal pişmiş olan sebzeyi iyice sıcak sudan geçirerek mümkün olduğu kadar yağdan arıtarak bu şekilde kısmen lezzetini muhafaza eden sebzeyi yemeye çalışmaktır.

Meyve için de yaygın olarak hata işlendiği görülür. 100 gram elma küçük bir elmadır. Büyük elmalar 200, 300 hatta 350 gramı bulmaktadır. Şişmanlatmıyor diye iki elma yediğiniz zaman 150 gram ekmek, 50 gram baklava yemiş olursunuz. Şişmanlarda ve şeker hastalarında bu yanlışa o kadar sık rastlanır. Bol meyvenin herhangi bir şişmanlatıcı gıdadan farklı olmadığını unutmamalıdır.
Yapılan yanlışlardan biri de zayıflamak isteyenlerin domates, peynir ve yoğurtla zayıflayacağı inancına varmalarıdır. Yoğurdun kalorisi olmadığı fikri yaygındır. 100 gram koyun yoğurdunda 120 kalori vardır. Özellikle yoğurt, peynir, domates ve meyve kürü yapanlar en az günde bir kilo yoğurt yemekte (1200 kalori) 250 gram peynir yemekte (625 kalori) yarım kilo domates yemekte (200 kalori), en azından 300 gr meyve yemektedirler. (180-200 kalori). Görülüyor ki, bu rejim içinde ekmek, patetes, pilav, börek, yağ, alkol gibi şişmanlatıcı kabul edilen gıdalar olmamasına rağmen bol kalori taşıdığından zayıflamak mümkün olmamaktadır.
 Yağ ve alkol zayıflama diyet ilişkisi

Yağ ve alkol zayıflama diyet ilişkisi

  Yağ ve alkol zayıflama diyet ilişkisi

Zayıflama rejiminin en tehlikeli maddesi yağlardır. Her çeşit yağın ortalama yüz gramı 900 kalori verir. Canı çok fazla tatlı isteyen insan bir kesme şeker ağzına attığı zaman aynı miktar çikolatanın yarısı kadar kalori alır. Bu bakımdan yağdan gerek yemekte, gerek tatlılarda mutlaka kaçınmak gerekir.

Genel olarak alkolün yüz gramında 700 kalori vardır. 100 gram ortalama orta büyüklükte bir bardak dolusu olduğuna göre mutlaka alkollü bir içki almak isteyenler mümkün olduğu kadar içinde en az kalori olanını tercih etmelidir. Örneğin 250 gram birada 110 kalori, bir tek kadeh martinide 175 kalori, bir kadeh viski, rakı, votka, cinde 140 kalori bir kadeh şarapta 60 kalori olduğunu unutmayınız.
 Zayıflatan Enerji İçecekleri

Zayıflatan Enerji İçecekleri

  Zayıflatan Enerji İçecekleri 

Susuzluğun en iyi çözümü kesinlikle sudur. Fakat içeceğiniz suyu seçerken şişenin üzerinde bulunan magnezyum, kalsiyum, potasyum ve sodyum değerlerine dikkat edin.Su içmek için susamayı beklemeyin. Hergün bol bol su için.
Sizi zayıflatacak ve enerji almanızı sağlayacak en güzel içecekler
- Elma suyu ve soda karışımı serinletici, lezzetli ve bol vitaminli bir enerji içeceğidir. Elma suyu / soda için en ideal oran 1:3′tür. Yani az elma suyu, bol soda. Elmanın yerini portakal veya multi – vitamin meyve suları da alabilir.
- Soğuk meyve veya bitki çayları da değişik bir alternatif. Özellikle de bunları tatlandırmak için şeker yerine bal kullanabilirsiniz. Spora başlamadan önce ballı yeşil çayınızı hazırlayıp soğumaya bırakın, daha sonra da tadını çıkarın.
- Hazır enerji içecekleri ise daha çok sporcuların tercihi. Bunların içinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunuyor. Fakat bu içecekleri ancak çok uzun süreli, en az 3 saat spor yapanların tüketmesi tavsiye ediliyor.
- Ülkemizin en gözde ve vazgeçilmez içeceklerinden biri olan ayran da lezzetli bir seçenek. Düşük kalorili, üstelik potasyum ve kalsiyum açısından da zengin. Ayrıca krem kıvamıyla hem susuzluğu gideriyor hem de ferahlık veriyor.
 Dudak pürüzleri ve dudak çatlamaları

Dudak pürüzleri ve dudak çatlamaları

Dudak pürüzlerine karşı
Dudaklarınız pürüzlü ise ve pul pul kalkıyorsa üzerlerine ince bir tabaka halis süzme bal sürünüz ve 15 dakika kadar yalamadan durunuz.
Dudakların çatlamaması için
Dudaklarınızın çatlamaması için, özellikle soğuk havalarda onları ıslatmayın; dudak yalama alışkanlığından vazgeçin. Dudaklara kakao yağı sürmek iyidir. Hanımlar rujlarının üzerine biraz hint yağı sürerse dudaklarının çatlamasını önlerler.
Dudaklarınız rahatsız edici biçimde çatlamışsa, bir ayvanın çekirdeklerini suda eriyinceye kadar kaynatınız ve elde edeceğiniz yapışkan sıvıyı çatlak kısımların üzerine sürünüz.
 Dizlerdeki pürüzleri gidermek

Dizlerdeki pürüzleri gidermek

 Dizlerdeki pürüzleri gidermek

Sert derili ve pütürlü diz kapaklarını yumuşatmak için, sabah ve akşam günde iki kez ılık sabunlu suyla dizlerinizi fırçalayınız. Daha sonra dizlerinizi sünger taşı ile daireler
çizerek ovunuz ve hemen ardından badem yağı ile masaj yapınız.
En etkili yumuşatıcının da saf gliserin ol­duğunu ve bu alandaki pahalı kremlerden aşağı kalmadığını unutmayınız. Saf gliseri­ne istediğiniz kıvama gelinceye kadar kolon­ya katarak sert derilerinize sürebilirsiniz.
 Diz kapaklarını düzgünleştirmek

Diz kapaklarını düzgünleştirmek

  Diz kapaklarını düzgünleştirmek

Diz kapaklarınız düzgün değil ve kalın ise, yağlı bir krem sürdükten sonra çimdikleyerek masaj yapınız.
Diz kapaklarınız, ileri fırlamış gibi ve kalınca ise bunları kısa zamanda şu yöntemle düzeltip inceltebilirsiniz: Eczaneden 20 gram. alüminyum asetat ile bir litre damıtık su alıp karıştırınız. Krep bir kumaşı bu suya batırıp dizlerinize sıkı sıkı sarınız ve gece böyle yatınız. Onbeş gün süreyle bunu tekrarlarsanız diz kapaklarınızın düzgün ve güzel bir görünüme kavuştuğunu görürsünüz.
 Güzellik İpuçları

Güzellik İpuçları

  Güzellik İpuçları 

Güzellik her bayanın sürekli olarak arzuladığı, ancak çoğu zaman bir türlü ulaşamadığını düşündüğü bir konudur. Oysa güzellik göreceli bir kavramdır ve sağlıklı bir bayanın güzel görünmemesi için herhangi bir sebep bulunmamaktadır. Peki nedir bu sağlıklı bayanın özellikleri?
Sağlıklı bir bayanın öncelikle sağlıklı bir cilde ve sağlıklı saçlara sahip olması gerekmektedir. Bu noktada güzellik ile ilgili araştırmalarınızın başlangıç noktası cilt bakımı ve saç bakımı olmalıdır. Kilo fazlanıza göre iki ya da üç ay içerisinde ideal kilonuza gelebilir veya vereceğiniz kilolarla insanların dikkatini çekebilirsiniz. Ancak cildiniz ve saçlarınızda sağlıklı bir görünümü kaybettikten sonra geri kazanmanız altı ay gibi süreçlerde düzenli olarak yapılacak bakıma ve yardımcı ürünlere ihtiyaç duyabilmektedir. 

Cilt bakımı konusunda internet üzerinde birçok kaynak bulunmaktadır. Ancak bu kaynakların bir kısmı editör hizmetleri tarafından hazırlanmakta olan, yalnızca ilgi çekici içerik oluşturmak amacı gütmektedir. Ancak doğru bir cilt bakımı için, doğru bir rehber olarak hizmet vermekte olan kaynak sayısı oldukça azdır. kadinlar-kulubum.blogspot.com  ise sizlere cilt bakımı ile ilgili detaylı bilgiler sunmaktadır. Vücudun farklı noktalarında uygulanması gereken cilt bakımı teknikleri konusunda birçok bilgiyi site içerisinde bulmanız mümkündür.
Güzelliğin olmazsa olmazlarından olan saç bakımı konusunda ise saç tipinize en uygun ürünlerin kullanılması son derece önemlidir. Saç uzatma yöntemleri, dalgalı saç bakımı, kıvırcık saç bakımı ve saç boyama yöntemleri ile ilgili birçok bilgiyi ücretsiz olarak edinebileceğiniz kaynaklar arasından doğru bir tercih yapılması ise son derece önemlidir. Aksi taktirde saçlarınıza uygun olmayan bir yöntemi uygulayabilir ve farklı saç problemleri yaşayabilirsiniz.
Cilt ve saç bakımı konularında araştırmalarda özellikle bitkisel bakım ürünlerinin tercih edilmesi önemlidir. bitkisel bakım ürünleri içeriklerindeki doğal maddeler sayesinde yan etkilerden uzak bir şekilde kullanılabilmektedir. Böylelikle güzelliğinizin peşinden giderken, sağlığınızdan olmak riskinden de uzak kalma imkanı elde edebilirsiniz.
 Dişlerdeki lekeleri çıkarma

Dişlerdeki lekeleri çıkarma

  Dişlerdeki lekeleri çıkarma 

Dişlerdeki lekeleri özellikle sigaradan meydana gelen sarımtırak rengi çıkarmak ve dişlerin bakımı için, doğrudan doğruya karbonatla ovunuz. Ayrıca diş fırçasını ezik çileğe batırarak dişlerinizi fırçalamanız da çok yararlı sonuç verir.
Limon kabuğu da dişlerdeki lekeleri çıkarıcı bir maddedir. Rendelenmiş limon kabuğunu diş fırçasının üzerine koyarak dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı bol suyla çalkalayınız.
Sofra tuzu da dişlerin parlaklığını sağlar. Arada bir sofra tuzuyla dişleri ovmak yararlıdır.
Elma, ayva ve havuç yemek de dişler için yararlıdır.
 Dişleri fırçalarken

Dişleri fırçalarken

  Dişleri fırçalarken 

Dişlerinizi yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı olarak fırçalayınız. Dişlerin arka yüzünü de fırçalamak gerekir. Fırçalama üç dakika kadar sürmeli, dişler günde iki kez fırçalanmalı, bundan biri mutlaka akşam yemeğinden sonra olmalıdır.
 Bahar yorgunluğuna önlem

Bahar yorgunluğuna önlem

  Bahar yorgunluğuna önlem 

Bahar yorgunluğu denilen halsizliği üzerinizden atmak için bir bardak limon ve portakal suyu karışımının içine iki çay kaşığı balla birlikte bir çay kaşığı da balık yağı koyun ve her sabah bundan bir yemek kaşığı için. Günde üç kere olmak üzere bir çay kaşığı da içebilirsiniz. Kısa zamanda üzerinizdeki o bitkinliği atıp, canlandığınızı göreceksiniz.
 Kekik hangi sağlık sorunlarına iyi gelir?

Kekik hangi sağlık sorunlarına iyi gelir?

  Kekik hangi sağlık sorunlarına iyi gelir?

Kekik Avrupa da çok yaygın olarak yetiştirilmekte ve kullanılmaktadır. Türkiye’de 39 çeşit kekik yetişmektedir.
Otsu bir bitkidir. Mor, pembe ve beyaz renkli çiçekleri vardır.
Çok hoş kokulu bir bitkidir.
Kekik hazım kolaylaştırıcı ve mide problemlerini giderici özelliğe sahiptir
Çay veya baharat olarak bu problemleri çözmek için kullanılması önerilir.
Solunum yolu rahatsızlıklarında eklem kas ağrılarında bağışıklık sistemini güçlendirici
ve ağrı kesici özelliklerede sahiptir.
Eklem kas ağrıları için kekik yağı ağrıyan bölgelere masaj yapılarak uygulanabilir.
Antiseptik ve antibaktariyel özelliği olan kekik ev temizliğinde de kullanılabilir.
Kekik solunum yolu enfeksiyonları, kuru öksürük ve balğam şikayetlerinde çay olarak içilmesi önerilir.
Hamile bayanlarda kullanılmamalıdır.
 Bacaktaki tüyleri yok etmek için

Bacaktaki tüyleri yok etmek için

 Bacaktaki tüyleri yok etmek için 


Bacaklarınızı kaplayan tüyleri kolaylıkla yok etmek isterseniz, önce bacaklarınızı iyice yıkayıp sabunlayın. Sonra da bir ”pomza” taşını hafif hafif sabunlu bacaklarınıza sürünüz, fakat bunu yaparken derinizi tahriş etmemeye çok dikkat etmelisiniz. Yıkadıktan sonra bacaklarınızı iyi talk pudrası ile pudralayın. Bu işlemi birkaç gün üst üste tekrarlarsanız tüyleriniz gittikçe azalacaktır. Sakın bacaklarınızdaki kıllar için jilet kullanmayın. Çünkü jiletle almak bacaktaki tüylerin daha da kuvvetli çıkmasından başka bir işe yaramayacaktır.
 Bacaklardaki sivilcelere karşı

Bacaklardaki sivilcelere karşı

 Bacaklardaki sivilcelere karşı 

Bacaklardaki sivilcelerden kurtulmak için, her akşam ayaklarınızı yıkadıktan ya da banyo yaptıktan sonra bacaklarınızı alkolle iyice ovunuz. Sonra talk pudrasıyla masaj yapınız. Haftada bir kez de, yine banyodan sonra bir fırçayla ya da kuru keseyle ayaklarınızı pembeleşinceye kadar fırçalayınız ya da ovunuz.
 2013 Takvimi İlerlerken Tartı İbreniz Gerilesin

2013 Takvimi İlerlerken Tartı İbreniz Gerilesin

2012 Yılı geride kalırken sizinde fazla kilolarınız geçmişte kalsın , 2013 zayıflama yılı olsun. 2013 yılında tartıda azalan kiloları görmek için yeni beslenme önerileri.

2013 Beslenmesinde ne tür ayarlamalar yapmalıyız?

Öncelikle bol su içmeye devam ediyoruz. Günde en az 1,5 litre su temel ihtiyacımızdır.
Belirli bir ölçüde kafein almak yararlı olacaktır. Çay, kahve gibi içecekleri günde 2-3 fincan şekersiz içmek yerinde bir davranış olur. Çay ve kahvedeki kafein yoğun tempoda yorgunluğu geciktirip, performansımızı arttırdığı gibi kilo vermek isteyenler için de  yağların mobilizasyonuna yardımcı olur. Böylece istemediğimiz depo yağların vücutta kullanılacak aktif şekle dönüşmesinde destek sağlar.
•        Her gün toplam 30 dakika nabzımızı yükseltmeden orta tempoda yürümek metabolizmamızda birçok dengenin oluşmasına yardımcıdır.
•        Kolin alımını arttırın. Kolin yorgunluğu geciktiren, fiziksel ve mental performansı geliştiren, vücut yağını azaltan bir besin elementidir.  Kolinin en iyi kaynağı yumurta, et ve yer fıstığıdır. Her sabah tüketeceğiniz bir haşlanmış yumurta kas yapınızı güçlendirir. Öğleden sonra sağlıklı bir atıştırmalık olarak küçük bir avuç yer fıstığı yemeniz ise enerjiyi arttırır.
•        Sitrat alımına dikkat edin. Sitrat gün içinde yorgunluğu geciktirerek performansınızı arttırır. Salatalarınıza, çorbalarınıza ve yemeklerinize taze limon suyu ilave etmek sitrat alımını önemli ölçüde arttırır. Bununla birlikte taze meyve suyu almak da sitrat alımını için önemli bir kaynaktır.
•        Kalsiyum alımı her zaman yeterli olmalı. Her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu besinlerden almaya devam edin.
•        Tarçın kan şekerini dengelemenize yardımcı olacağı için çabuk acıkmanızı engeller. Sütünüze tarçın ilave ederseniz, elmanızı doğrayıp tarçın ile süsleyerek yerseniz; hem farklı bir lezzet elde etmiş hem de fazla yemenizi engellemiş olursunuz.
•        Omega- 3 almalısınız. Yeşil yapraklı sebzeler, balık,zeytinyağı ve ceviz omega- 3 ün en güçlü, en zengin kaynaklarıdır. Her gün yeşil yapraklı sebzelerden zengin, zeytinyağı ilaveli salata yemelisiniz. Günde 2-3 adet tam ceviz sağlıklı bir atıştırma olur.  Haftada 2-3 gün balık tüketin.
Pirinçle Zayıflama
 Sağlığınız için kalori hesabı

Sağlığınız için kalori hesabı

Sağlığınız için kalori hesabı

Şişmanlık önlenemezse, tansiyon yükselmesi, kalp, damar hastalıkları, romatizma, şeker, karaciğer ve benzeri hastalıklara tutulma ihtimali fazladır. Özellikle genç kadınlarda ve bir alanda genç erkeklerde aşağı ik duygusu yaratarak geçimsizliklere ve bazı ruhi rahatsızlıklara yol açmaktadır.
Şişmanlıkla mücadele ederken, kısa süreli aldatıcı tedbirlerle değil, sıhhatli sağlam ve tıbbın öngördüğü uzun vadeli tedbirlere başvurmak gerekir. Bunun için de iki ana ilke vardır.
 Ender Saraç egzama

Ender Saraç egzama

Ender Saraçtan egzema tedavisi
Egzama için bitkisel çözüm
Egzamaya hangi bitkiler iyi gelir



Isırganotu, hindiba, altınbaşak, mayıs papatyası, çok ince kıyılarak eşit oranda karıştırılır. Yarım veya bir tatlı kaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dokusu kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan, aç karnına veya öğün aralarında içilir. Her bardak çaya eklenen yarım veya bir tatlı kaşığı İsveç Şurubu, iyileşmeyi hızlandıracaktır.
Ayrıca, bolca içilen taze elma suyu da çok yararlıdır.
 Uçuk İçin Bitkisel Tedavi

Uçuk İçin Bitkisel Tedavi

Uçuk İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri




Uçuk Tedavisi İçin Bitkisel Yöntemler


Uçuk oldukca sık rastladığımız bir rahatsızlıktır ve çok can yakıcıdır uçuk için bitkisel bir tedavi yöntemi öneriyoruz sizlere uçuk tedavisinde uyguluyabileceğiniz Bitkisel Uçuk Yöntemler şöyle..

Rendelenmiş şalgamlar 20 dakika süreyle suda kaynatılarak süzülür.Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk olan bölgeye sürülür.

Şahtere otunun yaprakları sert bir zeminde dövülerek ezilir.Elde edilen posaya,krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan bu kremden uçuk olan bölgeye sürülür.
Kıyılmış taze ceviz yaprakları,ısırgan otuyla birlikte dövülerek ezilir.Elde edilen posaya,merhem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk olan bölgeye sürülür.

Bu tavsiye edilen öneriler sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.hangi rahatsızlığınız olursa olsun mutlaka öncelikle doktora gidilmeli ve tavsiyesi alınmalıdır.