2013 Takvimi İlerlerken Tartı İbreniz Gerilesin

2013 Takvimi İlerlerken Tartı İbreniz Gerilesin

 2013 Takvimi İlerlerken Tartı İbreniz Gerilesin
5 Ocak 2013 Cumartesi
2012 Yılı geride kalırken sizinde fazla kilolarınız geçmişte kalsın , 2013 zayıflama yılı olsun. 2013 yılında tartıda azalan kiloları görmek için yeni beslenme önerileri.

2013 Beslenmesinde ne tür ayarlamalar yapmalıyız?

Öncelikle bol su içmeye devam ediyoruz. Günde en az 1,5 litre su temel ihtiyacımızdır.
Belirli bir ölçüde kafein almak yararlı olacaktır. Çay, kahve gibi içecekleri günde 2-3 fincan şekersiz içmek yerinde bir davranış olur. Çay ve kahvedeki kafein yoğun tempoda yorgunluğu geciktirip, performansımızı arttırdığı gibi kilo vermek isteyenler için de  yağların mobilizasyonuna yardımcı olur. Böylece istemediğimiz depo yağların vücutta kullanılacak aktif şekle dönüşmesinde destek sağlar.
•        Her gün toplam 30 dakika nabzımızı yükseltmeden orta tempoda yürümek metabolizmamızda birçok dengenin oluşmasına yardımcıdır.
•        Kolin alımını arttırın. Kolin yorgunluğu geciktiren, fiziksel ve mental performansı geliştiren, vücut yağını azaltan bir besin elementidir.  Kolinin en iyi kaynağı yumurta, et ve yer fıstığıdır. Her sabah tüketeceğiniz bir haşlanmış yumurta kas yapınızı güçlendirir. Öğleden sonra sağlıklı bir atıştırmalık olarak küçük bir avuç yer fıstığı yemeniz ise enerjiyi arttırır.
•        Sitrat alımına dikkat edin. Sitrat gün içinde yorgunluğu geciktirerek performansınızı arttırır. Salatalarınıza, çorbalarınıza ve yemeklerinize taze limon suyu ilave etmek sitrat alımını önemli ölçüde arttırır. Bununla birlikte taze meyve suyu almak da sitrat alımını için önemli bir kaynaktır.
•        Kalsiyum alımı her zaman yeterli olmalı. Her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu besinlerden almaya devam edin.
•        Tarçın kan şekerini dengelemenize yardımcı olacağı için çabuk acıkmanızı engeller. Sütünüze tarçın ilave ederseniz, elmanızı doğrayıp tarçın ile süsleyerek yerseniz; hem farklı bir lezzet elde etmiş hem de fazla yemenizi engellemiş olursunuz.
•        Omega- 3 almalısınız. Yeşil yapraklı sebzeler, balık,zeytinyağı ve ceviz omega- 3 ün en güçlü, en zengin kaynaklarıdır. Her gün yeşil yapraklı sebzelerden zengin, zeytinyağı ilaveli salata yemelisiniz. Günde 2-3 adet tam ceviz sağlıklı bir atıştırma olur.  Haftada 2-3 gün balık tüketin.
Pirinçle Zayıflama
2013 Takvimi İlerlerken Tartı İbreniz Gerilesin
4/ 5
Oleh