Yaz sezonuna girerken fazla kilolarınızdan kurtulun!

Yaz sezonuna girerken fazla kilolarınızdan kurtulun!


Kışın aşırı hareketsizlikten dolayı aldığınız kiloları, yaz sezonuna geçiş sırasında vermek ve daha bir vücuda sahip olmak istiyorsanız Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber'in özel tavsiyelerine mutlaka bir göz atmalısınız Meleklerim! Bu özel tavsiyeler ile fazla kilolarınızı sorun olmaktan çıkartabilirsiniz.

Kışın soğuğu ve rehavetine kapılıp kilo aldıysanız, sağlıklı beslenmeye başlamanın tam zamanı! Kışın ihmal ettiğimiz şeylerin başında gelen suyu baş tacı etmeye başlayın ve günde en az 2 litre düzenli su için. Beslenmenizi günde 3 saatten uzun aç kalmayacak şekilde yeniden planlayın.

Kışın TV karşısında yatana kadar yediğiniz abur cuburlardan uzaklaşın ve yatmadan 2 saat önce yemeyi kesin. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve bahar yorgunluğuna teslim olmamak için günlük çiğ sebze ve meyve tüketiminizi arttırın.

Yağı beslenmenizden tamamen çıkarmayın

Günlük beslenme düzeninde yetişkin bir kişinin aldığı enerjinin %25-30’unun yağdan karşılanması gerekir. Tamamen yağsız beslenmek, vücutta yağ dokularının yakılmasına engel olur.

Yani beslenmenizden yağı tamamen çıkartırsanız yağlarınızdan kurtulamazsınız. Sağlıklı yağlar olan; zeytinyağı, fındıkyağı ve balık yağı gibi yağlara belirli miktarlarda sofralarınızda yer vermelisiniz.

Bazı yağlar metabolizmanızı hızlandırır

Evet yanlış okumadınız. Beslenmenize bazı yağları dahil etmeniz daha fit olmanıza yardımcı olacak. Balık ve kuruyemişlerde ve bazı tohumlarda bulunan çoklu doymamış yağ asitlerinin (PUFA) düzenli olarak alınmasının, metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı Almanya’da yapılan bir bilimsel araştırmada kanıtlandı.

Süt ürünleri zayıflamanıza yardımcıdır

Kalsiyum mineralinin yetersiz alımının, vücutta yağ depolanmasının tetiklenmesine sebep olduğu biliniyor. Süt ve süt ürünlerini yetersiz tüketen kişilerin iştahlarını kontrol etmeleri de daha zor. Günlük beslenmenize 2 su bardağı kadar süt veya yoğurt eklemenin vakti geldi de geçiyor.

Diyet sürecini mola vererek uzatmayın

Florida Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, diyet sürecine ara veren veya diyet sürecini uzatan kişilerin, diyeti belirlenen zamanda tamamlayan kişilere göre kilo koruma konusunda daha başarısız olduklarını ortaya koymuştur.

Kilo vermek için egzersiz tek başına yeterli değildir

Sadece spor salonuna yazılarak zayıflayamazsınız. Uzun dönemli bir çok araştırma, spor yapmanın zayıflamak için tek başına yeterli olmadığını göstermiştir. Bu araştırma sonuçlarına göre, sporun zayıflama üzerindeki direk etkisi %3’tür. Anlayacağınız sağlıklı beslenmeden kaçış yok.

Koyu renk üzüm, yağ yakmaya yardımcı

Koyu renk üzüm içerdiği resveratrol isimli antioksidanın; kilo almayı kolaylaştıran insülin direncinin oluşma riskini azalttığı ve egzersize dayanıklılığı arttırdığı bilinmektedir.

Uyku sürenize dikkat edin

Günde 5 saatten az uyumanın size 300 kalorilik fazla yiyecek alımına mal olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca yapılan bir çalışmada, günde 8 saat uyuyanların günde 5 saat uyuyanlara göre %56 oranında daha fazla yağ kaybettikleri belirlenmiştir.

Her öğüne bir protein ilave edin

Proteinli yiyeceklerin sindirim süresi, diğer besinlere göre daha uzun olduğundan ötürü termik etki adı verilen enerji harcamasını arttırırlar. Her öğünde süt ürünleri veya et ürünleri gibi bir proteine az miktarda da olsa yer vermek fit kalmanızı kolaylaştırır.

Temiz hava alın

Kirli havanın insan sağlığına olan olumsuz etkisi sadece akciğerler üzerine değil. Yapılan bilimsel araştırmalarda, kirli havanın gizli şekere (insülin direnci) yol açabileceği ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda vücut yeterli kalitede oksijen alamadığından ötürü yağ yakımı yavaşlar.

Yulaf bir mucizedir

Kan şekerini kontrollü yükseltmesi, kan kolesterol seviyelerini düşürmesi, özellikle kolon kanseri olmak üzere bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltması dışında, yulaf içerdiği lifler sayesinde hem zayıflama hem de kilo koruma döneminde elimizin altında bulunması gereken başlıca besinlerden biridir.
ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


ŞEKER HASTALARI NASIL BESLENMELİ ?

Posted: 30 Apr 2013 06:11 AM PDT

Şeker Hastaları Neler Yemeli  Diyabet Hastaları Ne Yemeli
Şeker Hastalığında Beslenme
Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli ?
Şeker Hastalığında Beslenme,Şeker Hastalığında Beslenme Listesi,Şeker Hastaları Neler Yemeli, Diyabet Hastaları Ne Yemeli,Diyabet Hastaları İçin Beslenme, Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli
Şeker hastalığı kronik ve iyileşmesi çok çok zor bir hastalıktır. Bu sebeple de, Şeker Hastalığında beslenme ayrı bir önem taşır. Şeker hastaları ne yemeli sorusuna aşağıdaki makalemizde cevap veriyoruz. İşte, şeker hastalında beslenme...

Şeker Hastalığında Beslenme,Şeker Hastalığında Beslenme Listesi,Şeker Hastaları Neler Yemeli, Diyabet Hastaları Ne Yemeli,Diyabet Hastaları İçin Beslenme, Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli
Tarçın: Yemeklerinize tarçın serpmek kan şekerinizi düşürebilir. Tarçındaki bileşenler vücuda insülini etkili şekilde kullanmasına yardım ediyor. Bu nedenle daha fazla glikoz hücrelere girebiliyor. Son yapılan araştırma günde sadece yarım çay kaşığı tarçının kan şekeri seviyesini önemli derecede düşürdüğünü gösteriyor. Tam tahıllı tostlarınıza, fırında pişmiş elmalarınıza ve hatta tavuk yemeklerinize toz tarçın serpin. Ya da tarçın çubuğunu sıcak suya batırın ve bir fincan yatıştırıcı ve şifalı tarçın çayı hazırlayın.
Sebzeler: Lifle dolu olan sebzelerde doğal olarak az kalori bulunuyor. Tabağınızı sebzeyle doldurursanız daha az karbonhidrat (kan şekerini artırıyor) ve doymuş yağ (insülin direncini artırıyor) tüketirsiniz. Günde 4-5 porsiyon sebze yemeğe çalışın. (1 porsiyon yarım kase konserve ya da pişmiş sebze ya da 1 kase çiğ sebze anlamına gelir.) Ancak patates, mısır ve bezelye gibi nişastalı sebzelerde diğerlerinden daha fazla kalori bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Meyveler: Yağı ve kalorisi az olan meyvelerde de bol miktarda lif vardır. Ayrıca, meyveler sinirlerinizi, gözlerinizi ve kalbinizi korumaya yardımcı antioksidanlarla doludur. Meyvede daha fazla doğal şeker ve birçok sebzeden daha çok kalori var. Günde 3-4 porsiyon yiyebilirsiniz. (1 porsiyon bir bütün meyve, yarım kase pişmiş ya da konserve meyve ya da 1 çiğ meyvedir) Suyunu sıkmak yerine meyvenin kendisini tüketin. Çünkü birçok besin maddesi ve lif meyvenin kabuğunda, kendisinde ve çekirdeğindedir. Meyveyi sıkarken bunları kaybedersiniz ve geriye daha fazla kalori ve şeker kalır.
Fasulye: En iyi lif kaynaklarından biri olan fasulyeler sizi daha uzun süre tok tutar, sindirimi yavaşlatır ve yemekten sonra kan şekerinin ani yükselmesini önler. Bu etkiler öyle güçlüdür ki tüm kan şekeri seviyenizi düşürebilir. Konserve fasulyeleri duruladıktan sonra yaptığınız her salataya ekleyin. Kuru  fasulye ya da mercimek çorbası öğlen yemeği için iyi bir seçenektir.
Tahıl: Kahvaltılık tahıllar güne daha fazla lif depolayarak başlama imkanı sunar. Araştırmalar, güne bol lifli tahıl gevrekleriyle başlayanların daha sonraki öğünlerinde daha az yediklerini gösteriyor.
Yoğurt: Protein ve kalsiyum bakımından zengin olan yoğurt, kilo vermeye yardımcı. Çeşitli araştırmalar bol miktarda kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenen insanların daha kolay kilo verdiğini gösteriyor. Bu nedenle taze meyvelerinize yoğurt ekleyebilir ya da yoğurdunuza az yağlı granola gibi tahıllar katıp yiyebilirsiniz.
Balık: Hazırlanması kolay ve hızlı olan balık iyi bir protein kaynağıdır. Ayrıca çok yağlı etlerin yerini alabilir. Aynı zamanda, yağlı balık en iyi omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bu yağlar damarlarınızın temiz kalmasını sağlıyor. Şeker hastalığı olanlarda trigliserid seviyesi daha yüksektir, iyi kolesterol düzeyi ise düşüktür. Omega 3 yağ asitleri her iki sayının da düzenlenmesine yardımcı olur. Haftada en az 2 kere balık tüketin. Özellikle somon, uskumru ve ton balığında daha fazla omega-3 vardır.
Kümes hayvanları: Son derece yağsız, kalorisi az olan tavuk göğsü, şeker hastaları için çok iyidir. Biftek ve etli fastfood gıdalara benzemeyen tavuk göğsünde kötü kolesterolü artıran ve insülin direncini yükselten doymuş yağ oranı azdır. 85 gram derisiz tavuk göğsü, sadece 142 kalori ve 3 gram yağ içeriyor. Hindi göğsü ise daha az yağlıdır ve kalorisi daha düşüktür.
Zeytin yağı: Kalp krizi riskini azaltmaya yardım eden, Akdeniz beslenmesinde önemli yeri olan zeytinyağı, insülin direncini düşürerek kan şekerini düzenli tutmaya yardım eder. Evde ve restoranlarda ekmeğinizi zeytinyağına daldırın. Ancak ne kadar zeytinyağı yediğinize dikkat edin, çünkü 1 yemek kaşığı zeytinyağında 119 kalori bulunuyor.
Kabuklu yemişler: İyi yağlarla dolu olan kabuklu yemişler, kalp hastalığını destekler. Bunlar aynı zamanda insülin direncini düşürmeye yardım eder ve kan şekerinin daha kolay kontrol edilmesini sağlar. Ayrıca E vitamini bakımından zengin olan kabuklu yemişler hücreleri korur ve sinir ile göz hasarını önlemeye yardım eder. Lif ve magnezyum bakımından zengin olan bu gıda, kan şekerini düzenlemeye yardım eder. Düzenli ve ılımlı olarak tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur, ancak bol miktarda kalori içerdiğinden fazla tüketmeyin.
Şeker Hastalığında Beslenme,Şeker Hastalığında Beslenme Listesi,Şeker Hastaları Neler Yemeli, Diyabet Hastaları Ne Yemeli,Diyabet Hastaları İçin Beslenme, Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli
ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


DEVE KUŞU YAĞININ FAYDALARI

Posted: 26 Apr 2013 10:00 PM PDT

Deve Kuşu Yağı Yararları,Deve Kuşu Yağı Kremi
Dene Kuşu Yağının faydaları
Deve Kuşu Yağının Fayfaları
Deva Kuşu Yağı, Devekuşu Yağı,Deve Kuşu Yağının Faydaları, Deve Kuşu Yağı Faydaları,Deve Kuşu Yağı Yararları,Deve Kuşu Yağı Kremi,Kasları Güçlendirmek,Kasları Güçlendirmek için Ne Yapmalı
Eski çağlardan beri, hala şifa kaynağı olmaya devam eden pek çok alternatif tedavi yöntemi vardır. Günmüzde bile, pek çok insan tarafından faydalanılan bu yöntemlerden bir tanesi de, deve kuşu yağı ile yapılan tedavidir.
Devekuşu yağı, eski mısır, roma ve afrika kültürlerinde kozmetik ürünlerden tutun da, ağrıların giderilmesine kadar pek çok alanda kullanılmış, çok şifalı bir alternatif tedavi yöntemidir.  Tarihi kaynaklara göre, devekuşu yağının faydaları, milattan önceki zamanlarda keşfedilmiştir. Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır.
Devekuşu Yağının Fayfaları,Deve Kuşu Yağının Faydaları,Deve Kuşu Yağı Faydaları,Devekuşu yağı Faydaları
* Yüksek miktarda Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri içermektedir.
* Omega6 ve 9 sayesinde, hücrelerin zarar görmesini engeller.
* Yine Omega 6 ve 9 sayesinde vucuda alınan besinlerin, daha etkin kullanılmasını sağlar.
* Cilt nemlendirici özelliği vardır.
* Devekuşu yağı, moleküler büyüklük olarak insan yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından kabul edilmesi edilmesi çok kolaydır.
* Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık ve şifa amaçlı kullanılmaktadır.
* Yaşlanmayı önleyici etkisinden dolayı sıklıkla tercih edilen, doğal bir yağdır.
Kasları Güçlendirmek,Kasları Güçlendirmek için Ne Yapmalı
* Devekuşu yağı, kasların daha güçlü olmasını sağlar.
* Devekuşu yağının faydaları arasında ağrı kesici olarak kullanılması da yer alıyor. Kas ağrıları, kaslardaki zedenlenme için son derece faydalı. Özellikle sporcuların yaralanmaları ve kas ağrıları için çok faydalı.
* Kasaları güçlendirmek için ; Devekkuşu yağı ile günlük olarak kaslara masaj yapmak kas ağırlığını artırıyor ve kasların gelişmesini sağlıyor.
* Cilt güzelliği için çok faydalı. Özellikle temel yağ dengesini kaybetmiş ve kurumuş ciltler için birebir. Cilde devekuşu yağı uygulayarak, çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanız mümkün.
* Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır.
 * Deve Kuşu yağı rahatlatıcıdır.
* Güneş yanıklarında fayda sağlar.
* Ciltteki su toplamalara faydalıdır.
* Sedef Hastalığı için faydalıdır.
* Deri kesilmeleri, Deri Yanmaları,Deri Sıyrıkları için kullanılır.
* Yatak Ağrıları ve Kas Ağrıları için son derece faydalıdır.
Deve Kuşu Yağının Faydaları,Deve Kuşu Yağı Faydaları,Deve Kuşu Yağı Kremi,Deva Kuşu Yağı, Devekuşu Yağı,Deve Kuşu Yeğının Faydaları,Kasları Güçlendirmek,Kasları Güçlendirmek için Ne Yapmalı
Ihlamur çayı

Ihlamur çayı

Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamurun, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu bilinir. Türkiye’de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkilerin başında geliyor. Ihlamur çayının bir diğer özelliği ise sinirleri yatıştırmaya yardımcı olmasıdır. Bu çayın faydalarını sıralayacak olursak eğer;
  • Terlemeye yardımcı olarak soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.
  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayarak hazımsızlığa iyi gelir.Ihlamur çayı
  • Stresi azaltarak rahatlama sağlar.
  • Kas spazmlarını giderir.
  • Kalp çarpıntılarını azaltır.
  • İshal tedavisinde kullanıldığı da görülmektedir.
Horlama ve tedavisi

Horlama ve tedavisi

Horlama; genel bir tabir ile gürültülü uyku şeklidir. Ve nefes alınıp verilmesi esnasında bu durumda ses çıkmaktadır. Horlama ve çözümü
Uyku esnasında damak, boğaz ve dil kaslarının gevşemesinin hayli büyük sorunlar yaratacağını düşünen uzmanlar, bu durumda solunumun kapanabileceği ve nefesin kesilebileceğini söylemektedirler. Horlama esnasında bu gibi sıkıntıların yaşanması bazı durumlarda oldukça sıkıntı yaratmaktadır. Genellikle fazla kilosu olan kişilerde horlama sıkıntısı olduğu için kilo problemi horlamanın belirgin sebepleri arasında düşünülmektedir.

Horlama sorunun çözümü

Erişkin insanların % 50 sinin arada sırada horladığı , % 25 ininde her uyku zamanında horladığı bilinmektedir. Yaş ile artan bir tablo görülmektedir. Belirli yaşa gelmiş erkek ve kadınlarda horlama ile uyku apnesinin de eşlik ettiği gözlemlenmektedir. Uyku apnesini burun tıkanıklığı da alevlendirmektedir. Çeşitli ciddi rahatsızlıklara sebep verebilen bu durum uyku laboratuarında hastalar uyurken hasta bedenine takılan cihazlarla ölçüm yapılmaktadır.
  • Hasta uyurken horlamakta ve tansiyon kalp atışları gözlemlenmekte, uykuda nefes kesilmeleri izlenmektedir.
  • Rapor edilen uyku süreci uzmanların bilgisine sunulmakta ve rahatsızlıkların önüne geçmek için önlemler alınmaktadır.
  • Hastaların kilo takipleri, diğer rahatsızlıkları önemlidir. Ciddi derecede horlayan kişiler bu durumun önüne geçmek ve nedenini araştırılması için kbb uzmanına gitmelidirler.

Damar tıkanıklığı

Damar tıkanıklığı

Damar tıkanıklığı, insanın organlarına olağan bir şekilde organların fonksiyonlarını yerine getirecek oranda kanın gitmemesi olarak adlandırılır. Damar tıkanıklığı kan akışının hızını azaltarak organların görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerine engel olur ve birden çok hastalığın ortaya çıkmasına yol açar. Damar tıkanıklığı

Damar tıkanıklığın nedenleri

Damar tıkanıklığı dünyada ölümle sonuçlanan hastalıkların başında yer almaktadır. Türkiye de ise damar tıkanıklığı ölüme neden olan hastalıkların % 38’ ine neden olmaktadır.
Kalp hastalıkları genel olarak damar sertliği ve tıkanıklığı sonucu oluşmaktadır. Damarlar, sigara, alkol, aşırı kilo, düzensiz beslenme, yüksek tansiyon, kolesterol, psikolojik rahatsızlıklar, demir eksikliği, fiziksel aktivite eksikliği, diyabet ve gut hastalığı gibi faktörlerden dolayı zamanla sertleşerek tıkanmaktadır.

Karanfil çayı

Karanfil çayı

Karanfil çiçeği tomurcukları ve çiçeği yemeklerde tat vermesi birçok ülkede kullanılmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan karanfil daha çok çay ve çiçeğin özünden elde edilen yağ formlarıdır. İçildiği zaman birçok şifalı bitki gibi faydalarının sayısı oldukça çok olan karanfil çayının faydalarından bazıları şu şekildedir;
  • Sindirimi düzenler ve sindirim sistemi ile ilgili kanser türlerine karşı direnci arttırır.Karanfil çayı
  • Diş ağrılarını hafifletir ve dişeti hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Mide bulantılarını azaltır ve kusmaya iyi gelir.
  • Antiseptik özelliği kuvvetlidir.
  • Şişkinliği aldığı bilinmektedir.
  • Anti bakteriyel özelliği de yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

Arı sokması

Arı sokması

Arı sokması daha çok yaz aylarında kişilerin maruz kaldığı durumlardan birisidir. Arı sokmalarının doğurduğu sonuçlar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu durumlarda hayati risk çok nadir durumlarda görülür. Arı sokması

Arı sokmasının belirtileri

Arının soktuğu bölgeye bıraktığı zehir ile zehre maruz kalan bölgede hafif reaksiyonlara neden olur. Bu reaksiyonlar, şişlik, ağrı ve kaşıntı olarak kendini belli eder. Ağrı birkaç saat kendini belli ederken şişlik 1 – 2 gün içinde ortadan kaybolur.
Çok nadirde olsa sistematik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Sistematik reaksiyonlarda, vücudun çeşitli bölümlerinde döküntü, kızartı ve şişlik görülebilir. Ayrıca mide bulantısı, baş dönmesi ve nefes alışverişinde güçlük yaşanabilir. Kan basıncı düşmesi ile kişi şoka girebilir. Arı sokmalarında şok acil bir durumdur ve birkaç dakika içinde ortaya çıkar.
LED Aydınlatma Ev Dekorasyonu

LED Aydınlatma Ev Dekorasyonu

LED aydınlatma sistemleri tasarruflu, dayanıklı, çevre dostu, güvenli ve dekoratif oldukları için evlerde giderek daha çok kullanılıyor. Bazı mobilya firmalarının her tarzda eve uygun olabilecek LED aydınlatmalı mobilyalar var. Dekoratif olarak farklı renklerde aydınlatma sağlayabilmesi ve mobilya dahil, evin pek çok köşesinde uygulanabilmesi LED aydınlatmanın diğer avantajları. Bu makalede evde LED aydınlatma dekorasyonu ile ilgili size ilham verebilecek bazı örnekler bulabilirsiniz.

Soğuk algınlığı için  bitkisel çözümler

Soğuk algınlığı için bitkisel çözümler

Soğuk algınlığı için  bitkisel çözümler

Kış aylarında sıkça görülen soğuk algınlığına karşı bitkisel formüllerle korunabilirsiniz. Suna Dumankaya tarafından önerilen bitkisel çözüm önerilerini mutlaka deneyin.

Soğuk algınlığı için  bitkisel çözüm önerileri

1. formül:

Malzemeler:

* Tarçın çubukları

* zencefil kökü

* Havlıcan kökü

* Tane karanfil

* Muskat kökü

* Tane yenibahar

* Zerdeçal kökü

* 1 tatlı kaşığı çörek otu

* Kızamık şekeri (isteğe bağlı, 1 parça)

Uygulama: Malzemelerden eşit miktarda alarak 3 litre sıcak suya koyup 15 dakika kaynatın. Ardından süzün. Çay gibi için.

2. formül:

Malzemeler:

* Kuşburnu

* Hibiskus (afrika çiçeği)

* Adaçayı

* Melissa

Uygulama: Malzemelerden eşit miktarda  sıcak suya koyup 5 dakika kaynatın.'0 dakika demlenmesi için bekleyin ardından çay gibi için.