Ihlamur çayı

Ihlamur çayı

Ihlamur çayı
19 Şubat 2013 Salı
Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamurun, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu bilinir. Türkiye’de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkilerin başında geliyor. Ihlamur çayının bir diğer özelliği ise sinirleri yatıştırmaya yardımcı olmasıdır. Bu çayın faydalarını sıralayacak olursak eğer;
  • Terlemeye yardımcı olarak soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.
  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayarak hazımsızlığa iyi gelir.Ihlamur çayı
  • Stresi azaltarak rahatlama sağlar.
  • Kas spazmlarını giderir.
  • Kalp çarpıntılarını azaltır.
  • İshal tedavisinde kullanıldığı da görülmektedir.

Ihlamur çayı nasıl hazırlanır ?

Yemekten sonra çay yahut kahve içme alışkanlığınız varsa onlar yerine ıhlamur çayı içmeniz sindirim sisteminizi hızlandırdığı gibi ruhsal rahatlama da sağlamaktadır. Ihlamuru su ile beraber kaynatmamanız önerilir.Ihlamur çayı
Hazırlanışı: kaynamış olan suyu daha önceden ıhlamurları attığımız çaydanlığa dökerek 10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra ise afiyetle içmek kaldı size.

Ihlamur çayının zararları

Kısa süreli ve belirli ölçülerde kullanıldığı zaman bir zararı bulunmayan ıhlamurun uzun süreli kullanımı kalp rahatsızlığına neden olabilir. Ayrıca ıhlamur ağacına temas etmenin cilt hastalıklarına sebep olduğu bilinmektedir.
Ihlamur çayı
4/ 5
Oleh
Open Comments
Close comment

1 yorum