Karanfil çayı

Karanfil çayı

Karanfil çayı
19 Şubat 2013 Salı
Karanfil çiçeği tomurcukları ve çiçeği yemeklerde tat vermesi birçok ülkede kullanılmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan karanfil daha çok çay ve çiçeğin özünden elde edilen yağ formlarıdır. İçildiği zaman birçok şifalı bitki gibi faydalarının sayısı oldukça çok olan karanfil çayının faydalarından bazıları şu şekildedir;
  • Sindirimi düzenler ve sindirim sistemi ile ilgili kanser türlerine karşı direnci arttırır.Karanfil çayı
  • Diş ağrılarını hafifletir ve dişeti hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Mide bulantılarını azaltır ve kusmaya iyi gelir.
  • Antiseptik özelliği kuvvetlidir.
  • Şişkinliği aldığı bilinmektedir.
  • Anti bakteriyel özelliği de yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.


Karanfil çayı nasıl hazırlanır ?

Kurutulmuş 6-7 diş karanfil yaprağı toz haline gelinceye kadar iyice dövülür. Kaynamış suyun içerisine dövülerek toz haline getirilen karanfiller atılır. 10 dakika demlenmesi beklendikten sonra servis edilir. Daha güçlü bir çay elde etmek için 20 dakika da demleyebilirsiniz.Karanfil çayı

Karanfil çayının zararları

Kuru karanfil ağızda tahrişe neden olabilir. Diş etleri üzerinde uzun süre karanfil yağı kullanmak diş etlerine zarar verebilir. Ağız yoluyla karanfil kullanımı sıvı dengesinde bozulmalara neden olabilir. Aşırı miktarda alınması ise zehirlenmelere neden olmaktadır.
Karanfil çayı
4/ 5
Oleh