Gacer ekmeği - Kilo verdiren ekmek

Gacer ekmeği - Kilo verdiren ekmek

Gacer ekmeği - Kilo verdiren ekmek

Gacer ekmeği Kayseri'nin Develi ilçesi yöresinde yetiştirilen gacer buğdayı ile yapılıyor. Gacer Ekmeği kilo vermekte zorluk çekenlere tavsiye ediliyor.



Daha çok kıraç ve dağlık bölgelerde yetiştirilen Gacer bitkisinden; ekmek, börek, pilav, çorba, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor. 

Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan Gacer bitkisi pirinç ve bulgurun yapıldığı tüm yemeklerde alternatif olarak kullanılabilir.

Gacer bitkisi besinin değerinin yüksek olmasının yanında sindirimi ve hazmı da kolay. Gacer buğdayından tam buğday unu ile ekmek yapıldığında lifli kısmı da ekmekte olduğundan midedeki yağların daha fazla çekilmesini sağlar. Bu nedenle diyetisyenler kepekli ekmekleri tavsiye etmektedir.

Selülit giderici maske tarifi

Selülit giderici maske tarifi

Selülit giderici maske tarifi

Selülit birçok kadın gibi sizin de başınıza dert olmasın! Selülitle mücadele etmek pek çok kozmetik seçeneği var  ancak  siz kimyasal ürünleri kullanmak istemiyorsanız evinizde basit malzemeler kullanarak hazırlayacağınız doğal anti-selülit maskesini kullanabilirsiniz. 


Doktorum programına konuk olan Biyolog ve Kozmetolog Pervin Bulgak tarafından önerilen selülit giderici maske tarifi. 

Selülit giderici maske tarifi

Malzemeler:

* 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
2 tatlı kaşığı biberiye yağı
1 çay bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı defne yağı
2 tatlı kaşığı limon yağı
Streç film

Hazırlama ve uygulama: 


Malzemelerin tamamını bir kabın içinde iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ayak bileğinizden yukarı doğru masaj yaparak uygulayın.

Ardından streç film ile diz kapağınız açık kalacak şekilde sarın. 30 dakika etki etmesi için bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın.



Pervin Bulgak
Hamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler

Hamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler

Hamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler

- Baharat amaçlı kullanılan fesleğen, kekik, vs. bitkilerin genellikle pişirme veya tat vermek için kullanılan küçük miktarları emniyetlidir; ancak bu bitkilerin çay yapmak için kullanılan büyük miktarları (1-2 tatlı kaşığı gibi) hamileler için zararlı olabilir.

- Özellikle kabızlık yakınmalarının giderilmesi için kullanılan  doğal ve zararsız olarak düşünülen dışkı yumuşatıcı antrakinon içerikli bitkiler vardır. Bu bitkiler rahim dahil düz kasların kasılmasını sağlayarak düşük yapmaya sebep olabileceği için kullanılması sakıncalıdır. Acı çiğdem, akdiken (geyik dikeni), aloe vera, sinameki ve topalak gibi bitkiler bu grupta yer alan sakıncalı bitkilerdir.
- Rahim uyarıcı etkilye sahip olan Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkiler de aynı nedenle kullanılmamalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ve özellikle de günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi miktarları zararlı olabilir. Bu bitkilerin bitkilerin düşüğe  veya erken doğuma neden olan rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
- Bitkilere acı tat veren alkoloidleri yoğun içeren Altınmühür (goldenseal), efedra, kına kına, kırlangıçotu ve yabani kiraz gibi bitkiler veya esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki ya da anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için sakınılmalıdır.  Bu bitkilerin düzenli tüketilmesi hamileler için sakıncalıdır. Adaçayı, ardıç, biberiye, civanperçemi, kekik, lavanta, mazı, mercanköşk ve rezene gibi bitkilerin yağlarının ağız yolu ile hamilelik sürecinde düzenli tüketilmesi de sakıncalıdır.
Akdiken, Cezayir menekşesi, civanperçemi, çarkıfelek (passiflora), kekik, mazı, meyankökü, ökseotu, pelin otu, ravent (ışgın), sinameki ve yarpuz gibi  Emenagog etkili bitkiler, adet görmeyi teşvik eden bitkiler olup hamilelik süresince kaçınılmalıdır. Bu bitkilerin hamilelikte kullanılması sakıncalıdır.
Etiketler: Hamilelerin tüketmesi sakıncalı bitkiler, Hamilelikte yararlı ve zararlı besinler, Hamilelikte Tüketilmesi Sakıncalı Besinler, Hamilelikte bitki çayları ve şifalı otlar, hamilelikte sakıncalı bitkiler, hamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler
Şeyda Çoşkun diyeti

Şeyda Çoşkun diyeti

Şeyda Çoşkun diyeti

Hem kolay ve hızlı hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız ünlüleri zayıflatan Şeyda Coşkun'un tavsiye ettiği diyet programı ve yöntemlerini ayrıntılı olarak size sunuyoruz. 

Bu diyet programı Şeyda Çoşkun tarafından hazırlamış ve posta gazetesinde yayımlanmıştır. İşte size özellikle zayıflatırken düzgün vücut hatları oluşturması ile bilinen Şeyda Coşkun'un sırları...


Diyet ile birlikte mutlaka yapılması gerekenler : 

  • Günde 1 saat yürüyüş
  • Saat 16:00 ya kadar bol bol yeşil çay tüketin
  • Akşam rezene, melisa, papatya çayı tüketin
Şeyda Coşkun  diyet programı :

1. GÜN

Gün boyunca aynı şeyi tüketeceğimiz için sabahtan pişirip hazırlamanız sizin için daha kolay olacaktır.

Kahvaltı : Elma, Karabuğday ve tarçın karışımı

Malzemeler : 
  • 3 kaşık karabuğday
  • 1 adet orta boy elma
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı : Önce karabuğdayları diri kalacak şekilde haşlayın. Sonra elmayı kabukları ile rendeleyerek üstüne 1 silme çay kaşığı tarçın ilave edin ve karışımı karabuğdaya ilave edin.

Öğle : Sabah tükettiğimizin aynısı

Ara Öğün : 2 adet küçük salatalık ve yağ yakıcı çay

Akşam : Sabah ve öğlen tükettiğimizin aynısı

Ara : 2 küçük salatalık ve uyku çayı

2.GÜN

Şişmanlıyor muyuz yoksa vücudumuz su mu tutuyor ? Ödemin sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.
  • Aşırı tuz tüketimi
  • Aşırı alkol tüketimi
  • Asitli içecekler
  • Hızlı yemek yemek
  • Fasulye ve nohut gibi kurubaklagiller
  • Tatlı yiyecekler ve beyaz şeker
  • Kabızlık
  • Bazı doğum kontrol hapları, antibiyotikler ve tansiyon ilaçları
  • Hareketsizlik
  • Adet öncesi dönem
Peki neler yapmalıyız ?
  • Bol bol su tüketin
  • Tuzdan kesinlikle uzak durun. Tuz yerine baharat kullanabilirsiniz.
  • Hazır besin sosları tüketmeyin.
  • Şeker ve şekerli gıdalardan kaçının
  • Yürüyüş yapın !
  • Maydanoz
  • Karahindiba
  • Tarçın ve karanfil
  • Kirazın sapı
  • Armut, şeftali
  • Salatalık
  • Karpuz
  • Ahududu
  • Kereviz
Bugün protein detoksu yapacağız. 

Kahvaltı : 1 adet yumurtanın beyazıyla yapılmış mantarlı omlet

Öğle : Izgara balık (Sos ve limon kulanmayacaksınız.)

Ara Öğün : 3 dilim hindi füme ve metabolizmayı hızlandırıcı çay

Metabolizmayı hızlandırıcı çayın tarifi : Papatya, ısırgan, anason, funda ve karanfili kaynattıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Ve çayınız hazır.

Akşam : Izgara hindi göğsü (karabiber ve kekik kullanabilirsiniz.)

Ara Öğün : 3-5 kaşık light yoğurt (2 silme çay kaşığı keten tohumu ekleyin) Mate çayı.

Mate Çayı Tarifi : Mateyi kaynatıp süzgeçten geçirin. Tüketime hazır.


3.GÜN

Bugün Alkali sıvı detoksu uygulayacağız.


Uykudan kalkınca : 1 bardak zencefil ve limonlu su

Kahvaltı : Detoks juice (meyve-sebze suyu)

Detoks juice malzemeleri: 
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yeşil elma
  • Kabuğu temizlenmiş limon
  • Maydanoz
  • Bir parça taze zencefil
Detoks juice tarifi : Malzemelerimizin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip üzerine az su ekleyip tüketime hazır hale getirebilirsiniz.

Ara : (Saat 11:00 civarı) Alkali su

Alkali su tarifi : 1 litre suya eczanelerde satılan alkali damladan 4-5 damla kadar damlatın edin. 1-2 bardak için.


Detoks çorbası malzemeleri
  • Enginar
  • Taze dereotu
  • Kabak
  • Soğan
  • Pancar
Detoks çorbası tarifi : Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Haşlama işleminden sonra blendırdan geçirin ve üzerine kıvama göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.

Ara Öğün : (Saat 16:00 civarı) Yeşil çay, muz sorbe

Muz Sorbe Malzemeler : 
  • 1 adet küçük muz
  • Yarım greyfurt
Muz Sorbe hazırlanışı :Malzemeleri blendırdan geçirip tüketebilirsiniz.

Akşam : Arınma çorbası

Arınma çorbası malzemeleri : 
  • Ispanak ya da semizotu
  • Maydanoz ya da taze soğan
  • Brokoli
  • Kuşkonmaz
Arınma çorbası tarifi : Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.

Ara Öğün : (21:00 civarı) Muz sorbe, zencefil çayı

Not: Alkali detoks u ya da diyeti böbrek yetmezliği olan hastalarda doktor gözetiminde uygulanmalıdır. Önceden kalp hastalığı bulunanlar ve vücutlarındaki potasyum seviyesini etkileyecek ilaç kullananlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.

En çok asidik bulunan gıdalar : Bira, siyah çay, kahve, meyve suyu, kırmızı et, likör, sardalya konservesi, ton balığı konservesi, yapay tatlandırıcılar, turşu, hazır soslar, şekerli gıdalar, kızartmalar, kahvaltı gevrekleri, inek sütü, mısır şekeri..

4. GÜN

Kahvaltı : Lorlu domates çorbası

Lorlu domates çorbası malzemeleri ve tarifi :  
  • Yağsız lor peyniri
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet küçük domates
  • 2 adet zeytin
Önce dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın. Sonra lorla karıştırın. Domatesleri oyup hazırladığınız karışımı içine doldurun. Zeytinleri domateslerin üstüne koyarak süsleyin.

Ara Öğün : (11:00 civarı) Şekersiz kahve ya da yeşil çay

Öğle : Adana dürüm

Adana dürüm malzemeleri ve hazırlanışı
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 küçük kuru soğan
  • Karabiber ve çok az kaya tuzu
  • 1 yaprak kıvırcık marul
Önce soğanları rendeleyin. Ardından marul hariç tüm malzemelerimizi iyice yoğurup yağsız tavada pişiriyoruz. Kıvırcık marulu kullanarak eti dürüm sarar gibi sarıyoruz. Ve hazır.

Ara Öğün : Bitki çayı, çilekli yoğurt soslu fırınlanmış ayva

Malzemeler ve hazırlanışı : 
  • Çubuk tarçın
  • 2 adet ayva
  • 2-3 adet karanfil
3 bardak suyla tarçın ve karanfili kaynatın. Daha sonra ayvaları kaynatın. Ardından ayvaları kaynayan suya atın. 20 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine alın. Tenceredeki sudan biraz ayvaların üzerine dökün. 175 derecede 20 dakika pişirin.


Sosu için : 
  • 4 adet çilek
  • 2 kaşık yağsız yoğurt

Sosun yapılışı : 4 adet çileği ve 2 kaşık yoğurdu blendırdan geçirip servis için ayvaların üzerine dökün.

Akşam : Yeşil salata, zeytinyağlı bamya

Malzemeler : 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kilo bamya
  • 3 adet domates
  • 1 adet limon suyu
  • Az tuz ve karabiber
Tarifi : Önce soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra doğranmış domateslerimizi ekliyoruz. Tuz ve biberimizi de katıp soteliyoruz. Sonra bamya ve limon suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Ara öğün : İçine çörek otu katılmış 3 kaşık lor peyniri.

5.GÜN

Kahvaltı : Meyve salatası

Malzemeler : 
  • Ananas
  • Kivi
  • Böğürtlen
  • Çilek
Meyveleri küp küp doğrayıp böğürtlenlerle süsleyiniz.

Öğle : Kabak salatası

Malzemeleri ve hazırlanışı: 
  • Yarım havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet küçük boy salatalık
  • 1 adet limon
  • Yarım diş sarımsak (isteğinize bağlı)
  • Taze fesleğen
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Yarım enginar
Kabakları soymadan uzunlamasına ince kesiyoruz. Sarımsak, taze fesleğen, dereotu ve limon suyunu blendırdan geçirip kabaklarla harmanlayınız. 1 saat kadar bekletin. Havuç ve salatalıkları da uzunlamasına kesip beklettiğimiz kabaklarla karıştırıp servis ediyoruz.

Akşam : Marulda köz patlıcan 

Malzemeleri : 
  • 3 parça brokoli
  • 1 adet büyük patlıcan
  • 1 göbek ya da marul yaprağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım sarı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Çok az karabiber ve tuz
Sos için : Toz hardal ve yarım limon suyu

Hazırlanışı : Patlıcan ve biberleri (sarı biber hariç) közleyip kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra ince ince kıyıp tuz ve karabiber ilave edip harmanlıyoruz. Servis tabağına marulu alıp üzerine karşım ve hafif suda haşlanmış brokolileri koyuyoruz. Son olarak da küp küp doğradığımız sarı biberleri ekleyin. Üzerine toz hardal ve limonu karışımından oluşan sosu dökün.

6.GÜN

Kahvaltı : Menemen

Malzemeler ve hazırlanışı : 
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı çıkarmalısınız.)
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Az biraz karabiber
Domates ve biberleri küp küp doğrayıp bir kapta yumurtayla çırpın. Karabiberi de ekleyip yağsız teflonla pişirin.

Ara (11:00 civarı) Sade kahve

Öğle : Mercimekli pazı dolması

Malzemeler ve hazırlanışı :
  • 1 demet pazı
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber ve az tuz
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
Önce pazıları sıcak suyun içine sokup çıkarıyoruz. Sıcak suda 5 dakika kadar mercimeği kaynatıyoruz. Maydanoz, dereotu, soğan, sumak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırınız. Karışımı pazı yapraklarının üzerine alıp dolma şeklinde sarın. Domates ve sarımsakları rendeleyip bir su bardağı suda 5 dakika kadar kaynatın. Sosu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine gezdirip 20 dakika kadar pişirin. Yemek artık hazır.

Ara Öğün :(16:00) 7-8 adet yeşil erik, pink limonata

Pink limonata malzemeleri ve hazırlanışı
  • Zenfecil 
  • Mısır püskülü
  • Civan perçemi
  • 2-3 adet çilek
  • Yarım limon suyu
Zencefil, mısır püskülü ve civan perçemini 5 dakika kadar kaynatıp 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzüyoruz. Ve artık pink limonatamız hazır.


Diyetisyen Şeyda Çoşkun
Hakiki bal nasıl anlaşılır?

Hakiki bal nasıl anlaşılır?

Gerçek bal nasıl anlaşılır?

Gerçek bal ile sahte balın gerçek anlamda anlaşılması için bu konuda uzmanlaşmış özel labaratuvarlarda analiz edilmesi gerekir. Hakiki bal granül halde göründüğü halde tüketiciler bu balın şekerden yapılmış olduğu düşüncesiyle kullanmak istememekte. 

Tüketiciler akışkan balı tercih ettiğinden firmalar balı 90-100 °C kaynatarak ambalajlamaktadır. Bu yöntem balın içeriğnde bulunan vitamin ve enzimleri yok etmektedir. Doğru olan kaynatılmamış bal tüketmektir.


Balın "kristalize" olması ile "donması" aynı şey değildir. ikisi birbirinden farklıdır. Ballar içinde bulunan şeker türüne göre kristalize olmaktadır. Örnek olarak çam balı ve kestane balı hemen hemen kristalize olmaz.

İlginç olan ise toz şeker kullanılarak elde edilen sahte ballar da çam balı gibi uzun süre kristalize olmamaktadır.

Pamuk ve ayçiçeğinden elde edilen ballar çok çabuk kristalize olduklarından hasatın hemen ardından peteklerinden özel yöntemlerle süzülüp çıkarılır.Bu ballar kristalize olduklarında kabı ile birlikte sıcak suya konularak tekrar akışkan hale getirilebilir. Bu şekilde besin değerini kaybetmez.

Son zamanlarda piyasaya sürülen sahte ballar sağlığımıza zarar veriyor. Peki gerçek bal ile sahte balı birbirinden ayırt edebileceğimiz yöntemler var mı?

Evinizde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile, hakiki ve sahte balı belli oranda anlamanız mümkün..

Hakiki bal nasıl anlaşılır?

- Bal buzdolabında şekerleniyorsa hakikidir.

- Bal  çok yoğun ve sürekli akışkanlığa sahip olmalıdır, Bal kesik kesik  akıyorsa sahtedir. Çam balı  yavaş akar, Çiçek balı hızlı akar. 


- Hakiki bal kaşık kullanılarak alındığında akışkanlığı kesintisiz olur.

Bal buzdolabında saklanmaz.  Ancak buzdolabında yaklaşık bir ay beklediğinde krem veya tereyağı kıvamına geliyorsa bu balın hakiki olduğunu gösterir.


- Soğuk havada donmayan bal gerçek değildir... Soğuk havada kavanozdaki balın alt kısımları zeytinyağının donması gibi donarsa o bal hakiki baldır.

- Sahte balın rengi biraz daha açık olur, normal balın kokusu olmaz. Normal balın kıvamı biraz daha yoğundur.

- Balı kaşık ile alıp yere döktüğünüzde sahte bal uzayarak tıpkı örümcek ağı gibi havada uçar.

- Balın şekerlendiğinde, normale dönmesi için güneşe çıkarmanız veya kabı ile birlikte sıcak suya koymanız yeterlidir.

- Bal şeker ile yapılan diğer şerbetlere göre çok daha fala keskindir. Bal fazla tüketildiğinde  genizde hafif yanma yaparsa bu yediğiniz hakiki baldır.


- Balda az da olsa şekerden kaynaklanan alkol olması sebebi ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar.


Bal ve balın faydaları

Kestane Balının Faydaları


Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal kürü



Antibakteriyel sabunların zararları

Antibakteriyel sabunların zararları

Antibakteriyel sabunların zararları

Antibakteriyel sabun, Antibakteriyel el dezenfektanları, Antibakteriyel jeller

Antibakteriyel sabunların faydaları hakında söylenenlerin doğru olmadığı, Antibakteriyel sabunların faydadan çok zararlarının olduğu ortaya çıktı.

Son yıllarda bir antibakteriyel sabun, antibakteriyel el dezenfektanları, antibakteriyel el jelleri ürünleri moda haline geldi... Zaten tek başına şu "antibakteriyel" sözü bile temizliğe düşkün olan anneleri cezbediyor.

Antibakteriyel el sabununuz, hormonal dengenizi mahvediyor olabilir. Dahası, bakterilerle savaşmakta sandığınız kadar etkili değil.

Antibakteriyel temizlik ürünlerinin içinde bakterileri öldüren kimyasal maddeler konmaktadır; ancak bu kimyasal maddelerin virüsler üstünde bir etkileri yoktur. Bakterileri öldürmek için en çok kullanılan, hormon seviyelerinde değişikliğe neden olduğu kanıtlanmış olan triklosan (triclosan) dır.

Ayrıca ABD Sağlık Bakanlığı’nın raporuna göre Antibakteriyel sabunların hastalıkları önleme konusunda diğer sabunlara göre bir üstünlükleri yoktur.

Yüzde 60-85 oranında alkol bulunan el antiseptikleri veya dezenfektanlarının bakterileri ve bazı virüsleri öldürücü etkileri olsa da doğru el yıkamaya belirgin bir üstünlükleri yoktur. Bunlar su olmayan ortamlarda tercih edilebilir.

Bunlara dikkat edin!

Elde bulunan mikropların öldürülmesi kulağınıza hoş gelse de şu üç hususa mutlaka dikkat etmelisiniz:

1- Antibakteriyel  sabunlar, jeller sadece hastalık yapan mikropları değil cildinizde yaşayan ve hastalık yapmayan yararlı mikropları da öldürürler. Bu da cildinizin mikrop dengesinin bozulmasına ve antibiyotiklere dirençli mikropların ortaya çıkmasına neden olabilir.

2- Hastalıkların önlenmesi konusunda antibakteriyel sabunların kurallara uyularak yapılan el yıkamaya göre bir üstünlüğü olduğu ispat edilememiştir.

3- Antibakteriyel kimyasallar insan sağlığı için olumsuz etkilere sahip oldukları  gibi tabiatın kirlenmesine de sneden olurlar.

4- Antibakteriyel ürünler normal sabuna göre çok da pahalıdır.


Amerikada yasaklanmasına rağmen ülkemizde yasaklanmasa da  bu tür ürünlerden uzak kalınmalı. Antibakteriyel sözüne kanmayın; sabun, jel, diş macunu, deodorant ve diğer benzeri ürünleri alırken içinde triklosan bulunmayan ürünleri tercih edin.

Antibakteriyel sabun ile ilgili arama etiketleri: Antibakteriyel sabun zararları,  Antibakteriyel sabun yararları, Antibakteriyel sabun faydaları, Antibakteriyel el dezenfektanları,Antibakteriyel  el jelleri, antibakteriyel sabun ne işe yarar, antibakteriyel sabun nedir, antibakteriyel köpük sabun, antibakteriyel sıvı sabunTriclosan, Triklosan
Elma yağının faydaları

Elma yağının faydaları


Elma yağının faydaları 

Elmanın yağının Hem cildimize hem de sağlığımıza ne kadar faydalı olduğunu biliyormuydunuz? 

Elma yağının faydaları 


* Elma yağı sivilceli ciltlerin bakımı için destekleyici olarak kullanılır.
Elma yağı saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık verir.
* Kuru ve çatlak ciltlere ve aynı zamanda yağlı, sivilceli cildin bakımı için de kullanabilir. 
* Haricen kullanımlarda yara iyi edici, antiseptik ve karın ağrısına veya gaz söktürmek için kullanılır.
* İdrar artırır.
* Sindirimi düzenler. 
* Bebeklerde gaz sıkıntılarını hafifletir. 
* Boğaz ve burun hastalıklarında antiseptik etki yapar.
* Bronşit, astım, adet düzensizliğinde yardımcıdır. 
* Kuvvet verici ve uyarıcı etkilerinden dolayı haricen romataizma ve mafsal ağrılarda kullanılır. 
* Terlemeyi keser. 

Uyarı: Elma yağının çok miktarda kullanılması sakıncalıdır. 

Elma Yağı Nasıl Kullanılır? Dahilen kullanımlarda küçük miktarlarda (günde 3-5 damla), bir fincan suya damlatılıp içilir. Elma yağı saçlara ve cilde masaj yapılarak uygulanır.
Suna Dumankaya Altın maskesi tarifi

Suna Dumankaya Altın maskesi tarifi

Suna Dumankaya Altın maskesi tarifi

Suna Dumankaya Show tv'de yayınlanan Gülben programında doğal cilt bakımı tarifleri verdi. Bitki Bilimi ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya Altın tozlu maskesi tarifini verdi. Suna Dumankaya Altın tozu maskesini Gülben Ergen'e uyguladı.


Altın tozlu maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı Beyaz ve sarı altın tozu karışımı
Su

Hazırlanışı: Maske uygulamadan önce hindistan cevizinin suyu ile badem yağı karıştırılarak elde edilen karışım ile cildinizi temizleyin.

Altın tozu Maskesi sadece beyaz ve sarı altın karışımı ve sudan oluşmakta. Bir yemek kaşığı Beyaz ve sarı altın tozu karışımını alabildiği kadar su ilave ederek  krema haline getirdikten sonra önceden temizlediğiniz cildinize maske olarak uygulayın.


Maske kuruduktan sonra soyarak çıkartın. Bu maske ile cildinizin nefes almasını sağlıyorsunuz. Altın tozu cildinizi sıklaştırıp ve pürüzsüzleştiriyor.

Peki ama altın tozunu nerede bulabiliriz diyorsanız malesef kuyumculardan temin edemiyorsunuz. Suna Dumankaya maske yapımında kullanılacak Altın tozunun kozmetik ürünler satan yerlerden temin edilebileceğini söyledi.

Suna Dumankaya mucize formülleri


Ahmet Maranki parazit kürü tarifleri

Ahmet Maranki parazit kürü tarifleri

Ahmet Maranki parazit kürü

Prof Dr Ahmet Maranki Fox tv de yayınlanan Nagehan alçı ile programında Parazit kürü tarifi verdi.



1. Parazit kürü


Malzemeler:

* 5 diş sarımsak
* 200 ml (1 su bardağı) havuç suyu
* 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı


Hazırlanışı: 5 diş sarımsak ezildikten sonra, zeytinyağı ve saf havuç suyu ile karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımdan günde 3 su bardak tüketin. Her seferinde taze olarak hazırlayın


2. Parazit kürü

Malzemeler:

* 1 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı papatya
* 3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı anason


Hazırlanışı: 1 su bardağı kadar kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı papatya, bir çay kaşığı anason ve 3 diş ezilmiş sarımsak konulur. 10 dakika demlenip süzülen karışımdan yemeklerden 1 saat önce 2 bardak içilmesi tavsiye edilir.

Ahmet Maranki Doğal ruj tarifi

Ahmet Maranki Doğal ruj tarifi

Ahmet Maranki Doğal ruj tarifi

Prof Dr Ahmet Maranki Fox tv de yayınlanan Nagehan alçı ile programında Doğal ruj tarifi verdi.


Doğal ruj tarifi

Malzemeler:

5 gr Tatlı badem yağı

5 gr Jajoba yağı

5 gr zeytinyağı

5 gr vanilya özü

5 gr üzüm çekirdeği yağı

5 gr Hibiskus yağı 

1 yemek kaşığı Balmumu

Hazırlanışı: Yağları bir kapta karıştırdıktan sonra eritilmiş balmumunu içine katıp iyice karıştırın. Kıvamını artırmak için balmumu ilave edebilirsiniz.


Çay ağacı yağının faydaları

Çay ağacı yağının faydaları

Çay ağacı yağının faydaları

Çay ağacı'nın yetiştiği yer Avustralya'dır. Avustralya yerlileri Çay ağacı bitkisinin yapraklarının şifa verme özelliğini keşfetmiş, çay ağacının daha çok iyileştirme özelliklerinden faydalanmışlar. 

Çay ağacı Avustralya halkı tarafından nerede ise her evde kullanılan bir bitkidir. Çay ağacı Mantar ve bakterileri öldürme özelliğin nedeniyle doğal antibiyotik olarak kullanılır.


Stres ve yorgunluk 

Stres, yorgunluk, somatik sorunlar, sağlıksız çevre koşulları cildimizin yapısını bozmakta. Parlak bir cilde sahip olmak ve dış faktörlerin  cildinize olumsuz etkilerini en aza indirmek istiyorsanız şimdi bitkilerde yeni bir trend olan çay ağacı çok etkili.Bu ağaç neredeyse büyülü bir doğal araç..


Cildinizde oluşan lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde etkisini gösteren çay ağacı yağı ile onarabilirsiniz. Çay ağacı yağı cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırır lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azaltır.


Çay ağacı yağını aynı zamanda sivilce izleri için de kullanabilirsiniz. sivilce izi olan bölgeyi yağlayın. Birkaç gün kullanımdan sonra aknenin tahriş ettiği izlerin ve kızarıklıkların bulunduğu bölgede farkları göreceksiniz.

Cilt bakımı için çay ağacı yağı tarifi 

Bir fincana bir yemek kaşığı adaçayı, 10 damla çay ağacı yağı ve ve iki yemek kaşığı gül suyu koyarak karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışım ile her akşam yüzünüzü silin. İki hafta sonra tüm cilt sorunlarınızdan kurtulacaksınız. Cildiniz Yağlı ise bu suyu pamuğa çok az miktarda damlatarak kullanmanız gerekir.

Bir başka tarif: 1 yumurta akı ile 4-5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürerek beş dakika etki etmesi için bekleyin. Bu uygulamayı haftada 3 kez yapabilirsiniz. 

Çay ağacı yağı yaralar ve böcek ısırıkları için de iyileştirici etkileri var. Evinizde bir kenarda Çay ağacı yağı bulunmasında fayda var.



Genç kalmak için elma yiyin

Genç kalmak için elma yiyin

Gençlik iksiri: Elma

Elma yediğiniz zaman hem bağışık sisteminiz güçlenir, hem yaşlanmanızı geciktirirsiniz hem de diyetiniz bozmamış olursunuz.

Elmanın faydaları saymakla bitmez. Günde bir elma tüketerek, güne sağlıklı başlamış olursunuz 


İşte elmanın faydalarından bazıları;

•  Tatlı krizi ve zayıflama diyetleri için orta boy bir elma 55 kalorilik enerjisi ile çok iyi bir alternatif oluşturur.

• Elmanın özellikle kabuğu ve kabuğuna yakın kısımları C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu da hastalıklara karşı direncinizi artırır.

• Elma vücudunuzdan kanser yapan öğeleri temizler, antioksidan yerine geçer.

• Elma cildinizi yaşlanmaya karşı korur.

• Elma Kalp rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. Ayrıca tansiyonunuzu da dengeler.

• Elma Romatizma ağrılarına karşı faydalıdır ve midenizi rahatlatır.


• Kansızlığın ve kabızlığı önlenmesine yardım eder.