Yalnızlık Paylaşılmaz - Özdemir Asaf

Yalnızlık Paylaşılmaz - Özdemir Asaf

Yalnızlık Paylaşılmaz

Yalnızlık, yaşamda bir an,
Hep yeniden başlayan
Dışından anlaşılmaz.

Ya da kocaman bir yalan,
Kovdukça kovalayan
Paylaşılmaz.

Bir düşünde beni sana ayıran
Yalnızlık paylaşılmaz
Paylaşılsa yalnızlık olmaz
.


Özdemir Asaf 
Bozanın faydaları

Bozanın faydaları

Bozanın faydaları

  • Bozanın içeriğinde bulunan aktif mayalar  emziren annelerde süt üretimini artırır.
  • Nitrozamin gibi kanserojen maddelerin vücuttaki oluşmasını önler.
  • Bozanın içeriğinde bulunan aktif mayalar ve faydalı bakteriler sayesinde probiyotik etkisi vardır.
  • Gribal enfeksiyon gibi, bir çok enfeksiyona karşı bünyenizi dirençli kılar, yararlı bakteriler ile vücuttaki direncin güçlenmesini sağlar.
  • Zengin protein ve B vitamini içeriğinden dolayı enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler ve sporculariçin çok faydalıdır.
  • Bozanın içeriğinde bulunan laktik asit, hazmı kolaylaştırır.
  • Bozanın içerdiği laktik asit aynı zamanda bağırsak florasını düzenler.
  • Mide bezlerinin faaliyetlerini olumlu olarak etkilemektedir.
  • B kompleksi vitaminleri içerdiğinden beslenmede önemli role sahiptir.
  • Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır.
  • Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin öğesini içerdiği için besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılmaktadır.

Cilt bakımı için boza

Bozanın kanser önleyici olduğunu biliyormuydunuz?

Bozanın kanser önleyici rolü çok az biliniyor.

Son yıllarda boza üstünde yapılan araştırmalar, bozada bulunan nikotinik asitin kalp ve damar hastalığını önleyici etkilerinin haricinde başta cilt kanseri olmak üzere her türlü kanseri önleyici etkileri olduğunu da göstermektedir. 

Bozanın içindeki nikotinik asit vücudumuzda, bazı oksidasyon-redüksiyon reaksiyonlarında hidrojen atomları ve elektronların taşıyıcı olarak işlev gören bir koenzim olan nikotinamit adenin dinükleotite (NAD) dönüşmektedir. 

NAD'nin de enerji metabolizmasını uyararak ve hasar görmüş DNA yapılarını onararak, derimizdeki yıpranmış hücreleri yenileyici özelliği sayesinde özellikle cilt kanseri vakalarını önleyici özelliği hatırdan çıkarılmamalıdır. 

Bozanın bu yararlarını dikkate alarak, kış aylarının bu güzel içeceğinden bol bol için ve sevdiklerinize ikram edin.

Diyetisyen Sanem Apa’nın ağzından Boza:

Sağlıklı bir içecektir boza, zaten sağlıksız olan bir besin var mıdır ki dünyada? Önemli olan hangi besinin ne miktarda tüketilmesi gerektiğini bilmektir. Çünkü hiç bir besin tek başına mucizevi etki yaratmaz ve yine aynı şekilde hiçbir besin de tek başına suçlu olamaz.

Boza’nın mayalanması sırasında oluşan laktik asit ve içerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etkisi bulunur. Ayrıca, Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcuların kullanımı için de çok uygundur.

Boza’nın içeriği sanılanın aksine sadece şeker değildir. Birçok besine göre besleyici öğeleri çok zengindir.  Boza;  kalsiyum, demir, fosfor, sodyum, tiamin, niasin, riboflavin bakımından değerlidir. 

Boza Mayalı bir içecektir. Bu da içinde laktik asit oluşmasına neden olarak, mideyi koruyucu etki yaratır, sindirimi kolaylaştırır, gaz şikayetlerinin ortadan kalkmasını sağlar, kabızlığı azaltır, mide yanması gibi şikayetlerin oluşmasına engel olur.

Boza’nın Besin Değerleri

100 ml Boza’da;

240 kcal enerji
57.5 gr karbonhidrat,
3.5 gr protein,
0.5 gr yağ,
29 mg kalsiyum,
1,3 mg demir,
97 mg fosfor,
1 mg çinko,
0.09 mg Tiamin(B1 vitamini),
0.05 mg Riboflavin (B2 vitamini),
1.16 mg Niasin bulunur.


Genel Bilgiler:

Boza, darı irmiği, su ve şekerden üretilen alkolsüz, hafif mayalı bir içecektir. Bilinen en eski Türk içeceklerinden biridir. Boza, daha çok kış aylarında tüketilmektedir. Hacı İbrahim Bey’in 4. kuşak torunları Selin ve Mehmet’in yaptığı yeniliklerle artık 4 mevsim içilebilmektedir.

Boza’nın yoğun olarak içildiği mevsim Eylül – Mayıs ayları arasıdır. Uygun şartlarda (+4°C’ de) muhafaza edilirse 365 gün 4 mevsim içilebilir. Boza’nın içilebilecek kıvamını koruduğu süre asgari 15 gündür. 

Boza bozulmaz. Ancak hiçbir katkı maddesi kullanılmadığı için gün be gün ekşir ve duyusal özelliklerini kaybedebilir. Bozanın taze olarak tüketilmesi önerilir. Ekşi seviyorsanız oda sıcaklığında veya daha sıcak bir ortamda birkaç gün bekleterek daha ekşi kıvamlı Boza’nın tadını çıkarabilirsiniz.

Saklama koşulları:

Boza, serin bir ortamda asgari 15 gün saklanabilir, tercihen (+4°C’ de) buzdolabında saklayınız.

Boza Çeşitleri:



Boza’nın yapıldığı tahıl türüne göre çeşitleri bulunmaktadır. Dış ülkelerde yapıldığı yerin başlıca ürününe göre arpa,  yulaf, mısır, buğday, karabuğday,  çavdar, Arnavut darısı, gernik gibi tahılların unu, bazen da pirinç ve ekmek, nadir olarak da kenevir unu ve karamuk mayalandırılarak yapılmaktadır. 

Türkiye’de ise boza genellikle darıdan üretilmektedir.



Arama kelimeleri: Bozanın faydaları, Bozanın yarararı, Cilt bakımı için boza, Boza maskesi, Boza peelingi
Portakallı İçmeler Keki Tarifi

Portakallı İçmeler Keki Tarifi



Portakallı Kek Nasıl Yapılır,Portakallı Kek Yapılışı,Portakallı Kek Tarifleri
Portakallı İçmeler Keki Tarifi
Portakallı İçmeler Keki Tarifi

Portakallı İçmeler Keki,Portakallı Kek Tarifi,Portakallı Kek Nasıl Yapılır,Portakallı Kek Yapılışı,Portakallı Kek Tarifleri

Sahrap Soyasal'ın pratik tariflerini çok beğenirim.. Bu sebeple de sıklıkla takip ederim. Bir programda portakallı içmeler keki tarifi verdi. Son derece lezzetli ve ilginç bir tarif olduğundan sizlerle paylaşmak istedim. Normal bildiğimiz kekten farklı olarak yapılan içmeler kekini sizinde beğeneceğinizi umuyorum.
Portakallı İçmeler Keki Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler;
*3 adet yumurta,
*7 yemek kaşığı toz şeker,
*1 adet rendelenmiş portakal kabuğu,
*1 yemek kaşığı toz haşhaş,
*7 yemek kaşığı tepeleme un,
*1 paket kabartma tozu,
Şurubu için;
*2 adet orta boy portakal suyu,
*4-5 yemek kaşığı toz şeker,
Portakallı İçmeler Keki,Portakallı Kek Tarifi,Portakallı Kek Nasıl Yapılır,Portakallı Kek Yapılışı,Portakallı Kek Tarifleri
Keki hazırlamak için derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar çırpın. Portakal kabuğu rendesi, haşhaş, un ve kabartma tozunu katıp mikserle 2-3 dakika daha tüm malzemeleri çırpın. Yaklaşık 20-23 cm çapındaki yuvarlak ya da dikdörtgen bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın. Kek hamurunu kalıbın içerisine dökün. 10 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında, keki pişirin. Bu süre yaklaşık olarak 30-35 dakikadır. Kekinizin iyice soğumasını bekleyin. Bu arada siz kekin şurubunu hazırlayın. Portakal suyu ile şekeri bi tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Soğuk kekin üzerine sıcak şurubu gezdirin. Kekiniz soğuyunca dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.. 

Portakallı İçmeler Keki,Portakallı Kek Tarifi,Portakallı Kek Nasıl Yapılır,Portakallı Kek Yapılışı,Portakallı Kek Tarifleri
ARPANIN FAYDALARI VE ZARARLARI

ARPANIN FAYDALARI VE ZARARLARI



Arpanın Faydaları ve Zararları
Arpanın Faydaları ve Zararları
Arpanın Faydaları,Arpanın Faydaları Nelerdir,Arpanın Yararları, Arpanın besin değeri,Arpanın içindekiler,Arpanın İçindeki Vitaminler,Arpanın Zararları
Buğdaygiller ailesinin en tanımış üyesi arpa, herkesin bildiği bir bitki.. Son zamanlarda da arpanın faydaları hakkında pek çok söylendi ve yazıldı.

Arpanın besin değeri,Arpanın içindekiler,Arpanın İçindeki Vitaminler
Arpanın besin değeri oldukça fazladır.Arpa,özellikle Protein, B1, B3, B6, Kvitaminleri ile demir, magnezyum, selenyum, potasyum, fosfor ve manganez açısından son derece zengin bir bitkidir. Arpanın yararları oldukça fazladır. Biz bu gün sizlere arpanın bazı faydalarından bahsedeceğiz. 
Arpanın Faydaları,Arpanın Yararları,Arpanın Faydaları Nelerdir

* kronik kabızlık çekenlere faydalıdır.

* Bağırsakları yumuşatır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.

*İdrar söktürücü özelliği ile idrar yollarını ve idrar yollarındaki iltihapları temizler.

* Arpa ekmegi ve arpa çorbası şeker hastaları için çok faydalıdır.
* Dil iltihaplarına karşı da yararlıdır.
* Kemikleri güçlendirir.
* Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur.
* Tuzlu Arpa lapası, kireçlemelre ve eklem ağrılarına çok iyi gelir.
* Arpa, sirke ile kaynatıldığında, uyuz, egzama gibi kaşıntılı deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur.
* Prostat büyümesini önler.
* Kansızlığı gidrie, vücuda kuvvet veriri.
* Baş ve boğaz ağrılarını dindirir.

Arpanın Zararları
Arpanın K vitamin açısından zengin olması kanın pıhtılaşması açısından önemlidir. Fakat kanının pıhtılaşması sakıncalı olan kişileri arpa tüketmesi sakıncalıdır.Bunun dışında bilinen bir yan etkisi yoktur.
Arpanın Faydaları,Arpanın Faydaları Nelerdir,Arpanın Yararları,Arpanın besin değeri,Arpanın içindekiler,Arpanın İçindeki Vitaminler,Arpanın Zararları
Yumurta Dolması Nasıl Yapılır ?

Yumurta Dolması Nasıl Yapılır ?

Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Yumurta Dolması 

Yumurta Dolması Nasıl Yapılır ?
Yumurta Dolması,Yumurta Dolması Nasıl Yapılır,Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Bu gün sizlere kahvaltılarınızda ailece afiyetle yiyeceğiniz yumurta dolması tarifi vermek istiyoruz. Son derece lezzetli ve besleyici olan yumurta dolmasını, özellikle yumurta sevmeyen çocuklarınıza yapmanızı öneririz. Farklı bir tada sahip olan yumurta dolması nasıl yapılır, hep birlikte görelim..

Yumurta Dolması Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;
*4 adet haşlanmış yumurta,
*3 yemek kaşığı süzme yoğurt,
*1 tutam ince kıyılmış maydanoz,
*Taze nane,
*Tuz,
*Kırmızı pul biber,
Yumurta Dolması,Yumurta Dolması Nasıl Yapılır,Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Yumurtaları ortadan ikiye bölün, sarılarını çıkarın, ayrı bir kapta çatalla ezin ve diğer tüm malzemelerle iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı bir kaşık yardımıyla yumurta beyazlarının içindeki oyuğa doldurun, üzerini süsleyip servis yapın.
Yumurta Dolması,Yumurta Dolması Nasıl Yapılır,Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Saçınızı canlandırmak için…

Saçınızı canlandırmak için…



Eğer hiçbir şey yapamıyorsanız, kremlere gerekli kaynağı da ayıramıyorsanız haftada bir en azından bu formülü uygulayın.
Bu aralar herkes saçları ile ilgili problem yaşıyor. Nedeni çoğunlukla iyi bakım malzemelerini kullanmama, sıkı sıkı toplama, hava şartları ve banyo yaptığımız kireçli sular.
Bu nedenlerin yanı sıra elbette yaş faktörü de önemli. Yaş ilerledikçe doğal saç olarak canlılığını yitirmeye başlıyor. Bu noktada en doğrusu bol bol bakım kremi kullanmak, saçınıza zaman ayırmak.
Malzemeler ve hazırlanışı
1 çay bardağı biberiye yaprağını 1 litre suda 5 dakika kaynatın. Bu su soğuyunca saçınızı yavaş yavaş, ovalaya ovalaya yıkayın. Bu uygulama, saçların güçlendirilmesine, parlamasına ve büyümesine katkıda bulunuyor.



Etiketler » biberiye, bitkisel saç uzatma, cansız saçlar için bitkisel karışım, doğal saç bakımı, doğal saç maskesi, doğal şaç uzatma, kadin, kırık saç bakımı, kırık saçlar, parlak, parlak saçlar, saç, saç bakımı, saç canlandırma, saç maskesi, saç maskesi nasıl yapılır, saç maskesi yapma, saç uzatmak, saçı canlandırmak için, saçın çabuk kırılması, saçlar, saçların sağlıklı uzaması, sağlıklı saçlar, uzun saç bakımı
Göz kuruluğu için doğal formül - İbrahim Saraçoğlu

Göz kuruluğu için doğal formül - İbrahim Saraçoğlu

Göz kuruluğu için doğal formül

Prof Dr İbrahim Saraçoğlu kışın göz kuruluğundan şikayet edenler için Karnabahar suyunu tavsiye ediyor.İbrahim Saraçoğlu Karnabahar suyunun kışın göz kuruluğundan şikayet edenler için mükemmel bir çözüm olduğunu söylüyor.


Göz kuruluğu için doğal formül tarifi


Malzemeler:

* 200 gram karnabahar

* 2 su bardağı su

Hazırlanışı: 200 gram karnabaharı küçük küçük doğradıktan sonra 2 su bardağı su ile 5-6 dakika haşlayın ve elde ettiğiniz karnabahar suyunu için. 

Detaylı bilgi için tıklayın => Göz kuruluğu için bitkisel çözüm

Saçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül - İbrahim Saraçoğlu

Saçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül - İbrahim Saraçoğlu

Saçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül


İbrahim Saraçoğlu Zahide ile Yetiş Hayata programında Saçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül açıkladı. 

Saçların hızlı uzaması için Her gün sabah ve öğle 1 tatlı kaşığı Keçiboynuzu pekmesi tüketin. Her akşam 1 su bardağı kaynar suya 1 çay kaşığı lavanta koyup 5 dakika kaynatıp hazırlayacağınız lavanta çayını için.



Fatih Sultan Mehmet Macunu - İbrahim Saraçoğlu

Fatih Sultan Mehmet Macunu - İbrahim Saraçoğlu

Fatih Sultan Mehmet Macunu

İbrahim Saraçoğlu Zahide ile Yetiş Hayata programında osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet için hazırlanan padişah macununun tarifini verdi.

Topkapı Sarayı arşivindeki bir yazıda her derde deva olan Fatih Sultan Mehmet Macunu için şu dizeler yazılıdır;



“ İşbu macun, padişah hazinesinden çıkmıştır ki Arap ve Acem hekimleri  ittifakla Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerine terkip edip yapmışlardır. 

Cümleten nef”i budur ki bir kimse erlikten kalmış olsa, bir hatun doğurmasa veya bedeninde ne tür illetler varsa, kırksabah kırk akşam bu macunu yediği vakit 15-20 yaşında yiğit gibikadın ise çiçeği burnunda kız gibi olur.”



H3N1 virüsüne dikkat

H3N1 virüsüne dikkat

H3N1 virüsüne dikkat

Sağlık bakanlığı kış mevsiminde hızla yayılmaya başlayan grip virüsünün sanıldığı gibi Domuz gribi (H1N1) değil, farklı bir virüs türü olan H3N1 virüsü olduğunu açıkladılar.


İçinde olduğumuz günler grip virüsünün yayılmasına elverişli olduğu için tedbir olarak öncelikle gribe yakalanmış kişilerle yakın temasta bulunmaktan kaçınılmalı. Grip ve benzeri hastalığa yakalandı iseniz mutlaka evde istirahat edilmeli.

Hastalığınızı başkalarına da bulaştırmamak için mümkün olduğu kadar diğer kişilerle temasta bulunmaktan kaçınılmalı. Eller sık sık sabunla yıkanmalı. Öksürme, hapşırma esnasında ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendiller çöpe atılmalı.

Özellikle Sağlık çalışanları, 65 yaş ve üstündeki kişiler, yaşlı bakımevi ve huzur evlerinde kalanlar, astım dahil olmak üzere kronik akciğer ve kalp-damar sistemi rahatsızlığı olanlar, şeker hastaları, kronik böbrek yetmezliği olanlar, kan hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar ve  6 ay - 18 yaş arasında olup uzun süreli aspirin kullananlar daha çok risk altında bulunuyorlar.

Antibiyotik kullanmaktan kaçının

Bilinenin aksine Antibiyotikler gribi tedavi etmezler bu sebeple doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmamalı. Mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahatin önemi de unutulmamalı.



Grip için bitkisel çözüm önerileri

İbrahim saraçoğlu göz altı morlukları için

İbrahim saraçoğlu göz altı morlukları için

İbrahim Saraçoğlu göz altı morlukları için doğal formül

İbrahim Saraçoğlu Zahide ile Yetiş Hayata programında uzun zamandır üstünde çalıştığı, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz göz altı morlukları için doğal formülünü açıkladı.

Gözaltı morluklarını gidermek için 1 hafta süre ile göz altlarına Üzüm çekirdeği yağı (Soğuk pres) sürülecek. Takip eden hafta içinde de Nar çekirdeği yağı sürülecek.

Aşağıda sitemizde daha önce paylaştığımız Göz altı morlukları için doğal formüllerin linklerini bulabilirsiniz.




Göz altı morlukları için Mavi kantaron yağı
Gözaltı morlukları için bitkisel çözüm
Göz altı torbaları için doğal çözüm
Göz şişikleri İçin doğal formüller
Göz altı torbaları için kahve telvesi
Hücre yenileyici gözaltı maskesi
Göz altı morlukları ve şişkinlikler için 
Göz altı morlukları için Zambak kürü
Göz altı morlukları için buz küpü
Göz altı morlukları için balkabağı maskesi
Göz altı için maske
Göz altı torbaları için bitkisel formül
Göz altındaki morluklar için ne yapmalı?
Cindy Crawford güzellik sırrı







Etiketler: ibrahim saraçoğlu göz altı torbaları, gözaltı morlukları, göz altı morlukları, ibrahim saraçoğlu göz altı kırışıklıkları, göz altı torbaları, ibrahim saracoglu göz altı morlukları