Siz de Grubumuza Katılabilirsiniz!
ARPANIN FAYDALARI VE ZARARLARI
Şifalı BitkilerYumurta Dolması Nasıl Yapılır ?
Yemek TarifleriYumurta Dolması
Yumurta Dolması Nasıl Yapılır ?
Yumurta Dolması,Yumurta Dolması Nasıl Yapılır,Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Bu gün sizlere kahvaltılarınızda ailece afiyetle yiyeceğiniz yumurta dolması tarifi vermek istiyoruz. Son derece lezzetli ve besleyici olan yumurta dolmasını, özellikle yumurta sevmeyen çocuklarınıza yapmanızı öneririz. Farklı bir tada sahip olan yumurta dolması nasıl yapılır, hep birlikte görelim..
Yumurta Dolması Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;
*4 adet haşlanmış yumurta,
*3 yemek kaşığı süzme yoğurt,
*1 tutam ince kıyılmış maydanoz,
*Taze nane,
*Tuz,
*Kırmızı pul biber,
Yumurta Dolması,Yumurta Dolması Nasıl Yapılır,Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Yumurtaları ortadan ikiye bölün, sarılarını çıkarın, ayrı bir kapta çatalla ezin ve diğer tüm malzemelerle iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı bir kaşık yardımıyla yumurta beyazlarının içindeki oyuğa doldurun, üzerini süsleyip servis yapın.
Yumurta Dolması,Yumurta Dolması Nasıl Yapılır,Yumurta Dolmasının Yapılışı,Yumurta Dolması Yapımı,Yumurta Dolmasının Tarifi
Saçınızı canlandırmak için…
Güzellik Saç BakımEğer hiçbir şey yapamıyorsanız, kremlere gerekli kaynağı da ayıramıyorsanız haftada bir en azından bu formülü uygulayın.Bu aralar herkes saçları ile ilgili problem yaşıyor. Nedeni çoğunlukla iyi bakım malzemelerini kullanmama, sıkı sıkı toplama, hava şartları ve banyo yaptığımız kireçli sular.
Bu nedenlerin yanı sıra elbette yaş faktörü de önemli. Yaş ilerledikçe doğal saç olarak canlılığını yitirmeye başlıyor. Bu noktada en doğrusu bol bol bakım kremi kullanmak, saçınıza zaman ayırmak.
Malzemeler ve hazırlanışı
1 çay bardağı biberiye yaprağını 1 litre suda 5 dakika kaynatın. Bu su soğuyunca saçınızı yavaş yavaş, ovalaya ovalaya yıkayın. Bu uygulama, saçların güçlendirilmesine, parlamasına ve büyümesine katkıda bulunuyor.
Etiketler » biberiye, bitkisel saç uzatma, cansız saçlar için bitkisel karışım, doğal saç bakımı, doğal saç maskesi, doğal şaç uzatma, kadin, kırık saç bakımı, kırık saçlar, parlak, parlak saçlar, saç, saç bakımı, saç canlandırma, saç maskesi, saç maskesi nasıl yapılır, saç maskesi yapma, saç uzatmak, saçı canlandırmak için, saçın çabuk kırılması, saçlar, saçların sağlıklı uzaması, sağlıklı saçlar, uzun saç bakımı
Göz kuruluğu için doğal formül - İbrahim Saraçoğlu
İbrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu sağlık SağlıkGöz kuruluğu için doğal formül
Prof Dr İbrahim Saraçoğlu kışın göz kuruluğundan şikayet edenler için Karnabahar suyunu tavsiye ediyor.İbrahim Saraçoğlu Karnabahar suyunun kışın göz kuruluğundan şikayet edenler için mükemmel bir çözüm olduğunu söylüyor.
Göz kuruluğu için doğal formül tarifi
Malzemeler:
* 200 gram karnabahar
* 2 su bardağı su
Hazırlanışı: 200 gram karnabaharı küçük küçük doğradıktan sonra 2 su bardağı su ile 5-6 dakika haşlayın ve elde ettiğiniz karnabahar suyunu için.
Detaylı bilgi için tıklayın => Gözkuruluğu için bitkisel çözüm
Detaylı bilgi için tıklayın => Göz
Saçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül - İbrahim Saraçoğlu
İbrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu saç bakımı Saç bakımıSaçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül
İbrahim Saraçoğlu Zahide ile Yetiş Hayata programında Saçların hızlı uzaması ve gürleşmesi için doğal formül açıkladı.
Saçların hızlı uzaması için Her gün sabah ve öğle 1 tatlı kaşığı Keçiboynuzu pekmesi tüketin. Her akşam 1 su bardağı kaynar suya 1 çay kaşığı lavanta koyup 5 dakika kaynatıp hazırlayacağınız lavanta çayını için.
Fatih Sultan Mehmet Macunu - İbrahim Saraçoğlu
İbrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu erkeklere özel ibrahim saraçoğlu önerileri ibrahim saraçoğlu sağlıkFatih Sultan Mehmet Macunu
İbrahim Saraçoğlu Zahide ile Yetiş Hayata programında osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet için hazırlanan padişah macununun tarifini verdi.
Topkapı Sarayı arşivindeki bir yazıda her derde deva olan Fatih Sultan Mehmet Macunu için şu dizeler yazılıdır;
“ İşbu macun, padişah hazinesinden çıkmıştır ki Arap ve Acem hekimleri ittifakla Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerine terkip edip yapmışlardır.
Cümleten nef”i budur ki bir kimse erlikten kalmış olsa, bir hatun doğurmasa veya bedeninde ne tür illetler varsa, kırksabah kırk akşam bu macunu yediği vakit 15-20 yaşında yiğit gibikadın ise çiçeği burnunda kız gibi olur.”
Cümleten nef”i budur ki bir kimse erlikten kalmış olsa, bir hatun doğurmasa veya bedeninde ne tür illetler varsa, kırksabah kırk akşam bu macunu yediği vakit 15-20 yaşında yiğit gibikadın ise çiçeği burnunda kız gibi olur.”
H3N1 virüsüne dikkat
SağlıkH3N1 virüsüne dikkat
Sağlık bakanlığı kış mevsiminde hızla yayılmaya başlayan grip virüsünün sanıldığı gibi Domuz gribi (H1N1) değil, farklı bir virüs türü olan H3N1 virüsü olduğunu açıkladılar.
İçinde olduğumuz günler grip virüsünün yayılmasına elverişli olduğu için tedbir olarak öncelikle gribe yakalanmış kişilerle yakın temasta bulunmaktan kaçınılmalı. Grip ve benzeri hastalığa yakalandı iseniz mutlaka evde istirahat edilmeli.
Hastalığınızı başkalarına da bulaştırmamak için mümkün olduğu kadar diğer kişilerle temasta bulunmaktan kaçınılmalı. Eller sık sık sabunla yıkanmalı. Öksürme, hapşırma esnasında ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendiller çöpe atılmalı.
Özellikle Sağlık çalışanları, 65 yaş ve üstündeki kişiler, yaşlı bakımevi ve huzur evlerinde kalanlar, astım dahil olmak üzere kronik akciğer ve kalp-damar sistemi rahatsızlığı olanlar, şeker hastaları, kronik böbrek yetmezliği olanlar, kan hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar ve 6 ay - 18 yaş arasında olup uzun süreli aspirin kullananlar daha çok risk altında bulunuyorlar.
Antibiyotik kullanmaktan kaçının
Bilinenin aksine Antibiyotikler gribi tedavi etmezler bu sebeple doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmamalı. Mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahatin önemi de unutulmamalı.
Grip için bitkisel çözüm önerileri
İbrahim saraçoğlu göz altı morlukları için
Cilt bakımı göz altı morlukları Gözaltı torbaları İbrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu cilt bakımıİbrahim Saraçoğlu göz altı morlukları için doğal formül
İbrahim Saraçoğlu Zahide ile Yetiş Hayata programında uzun zamandır üstünde çalıştığı, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz göz altı morlukları için doğal formülünü açıkladı.
Gözaltı morluklarını gidermek için 1 hafta süre ile göz altlarına Üzüm çekirdeği yağı (Soğuk pres) sürülecek. Takip eden hafta içinde de Nar çekirdeği yağı sürülecek.
Gözaltı morluklarını gidermek için 1 hafta süre ile göz altlarına Üzüm çekirdeği yağı (Soğuk pres) sürülecek. Takip eden hafta içinde de Nar çekirdeği yağı sürülecek.
Aşağıda sitemizde daha önce paylaştığımız Göz altı morlukları için doğal formüllerin linklerini bulabilirsiniz.
Göz altı morlukları için Mavi kantaron yağı
Gözaltı morlukları için bitkisel çözüm
Göz altı torbaları için doğal çözüm
Göz şişikleri İçin doğal formüller
Göz altı torbaları için kahve telvesi
Hücre yenileyici gözaltı maskesi
Göz altı morlukları ve şişkinlikler için
Göz altı morlukları için Zambak kürü
Göz altı morlukları için buz küpü
Göz altı morlukları için balkabağı maskesi
Göz altı için maske
Göz altı torbaları için bitkisel formül
Göz altındaki morluklar için ne yapmalı?
Cindy Crawford güzellik sırrı
Etiketler: ibrahim saraçoğlu göz altı torbaları, gözaltı morlukları, göz altı morlukları, ibrahim saraçoğlu göz altı kırışıklıkları, göz altı torbaları, ibrahim saracoglu göz altı morlukları
Gacer ekmeği - Kilo verdiren ekmek
Beslenme Diyet Kilo verme ZayıflamaGacer ekmeği - Kilo verdiren ekmek
Gacer ekmeği Kayseri'nin Develi ilçesi yöresinde yetiştirilen gacer buğdayı ile yapılıyor. Gacer Ekmeği kilo vermekte zorluk çekenlere tavsiye ediliyor.
Daha çok kıraç ve dağlık bölgelerde yetiştirilen Gacer bitkisinden; ekmek, börek, pilav, çorba, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor.
Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan Gacer bitkisi pirinç ve bulgurun yapıldığı tüm yemeklerde alternatif olarak kullanılabilir.
Gacer bitkisi besinin değerinin yüksek olmasının yanında sindirimi ve hazmı da kolay. Gacer buğdayından tam buğday unu ile ekmek yapıldığında lifli kısmı da ekmekte olduğundan midedeki yağların daha fazla çekilmesini sağlar. Bu nedenle diyetisyenler kepekli ekmekleri tavsiye etmektedir.
Selülit giderici maske tarifi
Cilt bakımı cilt-maskeleri Doktorum Pervin Bulgak SelülitSelülit giderici maske tarifi
Selülit birçok kadın gibi sizin de başınıza dert olmasın! Selülitle mücadele etmek pek çok kozmetik seçeneği var ancak siz kimyasal ürünleri kullanmak istemiyorsanız evinizde basit malzemeler kullanarak hazırlayacağınız doğal anti-selülit maskesini kullanabilirsiniz.
Doktorum programına konuk olan Biyolog ve Kozmetolog Pervin Bulgak tarafından önerilen selülit giderici maske tarifi.
Selülit giderici maske tarifi
Malzemeler:
* 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
* 2 tatlı kaşığı biberiye yağı
* 1 çay bardağı elma sirkesi
* 2 tatlı kaşığı defne yağı
* 2 tatlı kaşığı limon yağı
* Streç film
Hazırlama ve uygulama:
Malzemelerin tamamını bir kabın içinde iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ayak bileğinizden yukarı doğru masaj yaparak uygulayın.
Ardından streç film ile diz kapağınız açık kalacak şekilde sarın. 30 dakika etki etmesi için bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın.
Pervin Bulgak
Hamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler
Beslenme Hamilelik Sağlık Şifalı BitkilerHamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler
- Baharat amaçlı kullanılan fesleğen, kekik, vs. bitkilerin genellikle pişirme veya tat vermek için kullanılan küçük miktarları emniyetlidir; ancak bu bitkilerin çay yapmak için kullanılan büyük miktarları (1-2 tatlı kaşığı gibi) hamileler için zararlı olabilir.
- Özellikle kabızlık yakınmalarının giderilmesi için kullanılan doğal ve zararsız olarak düşünülen dışkı yumuşatıcı antrakinon içerikli bitkiler vardır. Bu bitkiler rahim dahil düz kasların kasılmasını sağlayarak düşük yapmaya sebep olabileceği için kullanılması sakıncalıdır. Acı çiğdem, akdiken (geyik dikeni), aloe vera, sinameki ve topalak gibi bitkiler bu grupta yer alan sakıncalı bitkilerdir.
- Rahim uyarıcı etkilye sahip olan Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkiler de aynı nedenle kullanılmamalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ve özellikle de günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi miktarları zararlı olabilir. Bu bitkilerin bitkilerin düşüğe veya erken doğuma neden olan rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
- Bitkilere acı tat veren alkoloidleri yoğun içeren Altınmühür (goldenseal), efedra, kına kına, kırlangıçotu ve yabani kiraz gibi bitkiler veya esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki ya da anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için sakınılmalıdır. Bu bitkilerin düzenli tüketilmesi hamileler için sakıncalıdır. Adaçayı, ardıç, biberiye, civanperçemi, kekik, lavanta, mazı, mercanköşk ve rezene gibi bitkilerin yağlarının ağız yolu ile hamilelik sürecinde düzenli tüketilmesi de sakıncalıdır.
- Akdiken, Cezayir menekşesi, civanperçemi, çarkıfelek (passiflora), kekik, mazı, meyankökü, ökseotu, pelin otu, ravent (ışgın), sinameki ve yarpuz gibi Emenagog etkili bitkiler, adet görmeyi teşvik eden bitkiler olup hamilelik süresince kaçınılmalıdır. Bu bitkilerin hamilelikte kullanılması sakıncalıdır.
Etiketler: Hamilelerin tüketmesi sakıncalı bitkiler, Hamilelikte yararlı ve zararlı besinler, Hamilelikte Tüketilmesi Sakıncalı Besinler, Hamilelikte bitki çayları ve şifalı otlar, hamilelikte sakıncalı bitkiler, hamilelikte kullanılması sakıncalı bitkiler
Şeyda Çoşkun diyeti
Diyet Diyet listesi diyet programı Diyetisyen Şeyda Çoşkun Kilo verme Şeyda Coşkun Şeyda Çoşkun diyeti ZayıflamaŞeyda Çoşkun diyeti
Hem kolay ve hızlı hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız ünlüleri zayıflatan Şeyda Coşkun'un tavsiye ettiği diyet programı ve yöntemlerini ayrıntılı olarak size sunuyoruz.
Bu diyet programı Şeyda Çoşkun tarafından hazırlamış ve posta gazetesinde yayımlanmıştır. İşte size özellikle zayıflatırken düzgün vücut hatları oluşturması ile bilinen Şeyda Coşkun'un sırları...
Diyet ile birlikte mutlaka yapılması gerekenler :
- Günde 1 saat yürüyüş
- Saat 16:00 ya kadar bol bol yeşil çay tüketin
- Akşam rezene, melisa, papatya çayı tüketin
Şeyda Coşkun diyet programı :
1. GÜN
Gün boyunca aynı şeyi tüketeceğimiz için sabahtan pişirip hazırlamanız sizin için daha kolay olacaktır.
Kahvaltı : Elma, Karabuğday ve tarçın karışımı
Malzemeler :
- 3 kaşık karabuğday
- 1 adet orta boy elma
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı : Önce karabuğdayları diri kalacak şekilde haşlayın. Sonra elmayı kabukları ile rendeleyerek üstüne 1 silme çay kaşığı tarçın ilave edin ve karışımı karabuğdaya ilave edin.
Öğle : Sabah tükettiğimizin aynısı
Ara Öğün : 2 adet küçük salatalık ve yağ yakıcı çay
Akşam : Sabah ve öğlen tükettiğimizin aynısı
Ara : 2 küçük salatalık ve uyku çayı
2.GÜN
Şişmanlıyor muyuz yoksa vücudumuz su mu tutuyor ? Ödemin sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.
- Aşırı tuz tüketimi
- Aşırı alkol tüketimi
- Asitli içecekler
- Hızlı yemek yemek
- Fasulye ve nohut gibi kurubaklagiller
- Tatlı yiyecekler ve beyaz şeker
- Kabızlık
- Bazı doğum kontrol hapları, antibiyotikler ve tansiyon ilaçları
- Hareketsizlik
- Adet öncesi dönem
Peki neler yapmalıyız ?
- Bol bol su tüketin
- Tuzdan kesinlikle uzak durun. Tuz yerine baharat kullanabilirsiniz.
- Hazır besin sosları tüketmeyin.
- Şeker ve şekerli gıdalardan kaçının
- Yürüyüş yapın !
Ödem Attıran Gıdalar Nelerdir ?
- Maydanoz
- Karahindiba
- Tarçın ve karanfil
- Kirazın sapı
- Armut, şeftali
- Salatalık
- Karpuz
- Ahududu
- Kereviz
Bugün protein detoksu yapacağız.
Kahvaltı : 1 adet yumurtanın beyazıyla yapılmış mantarlı omlet
Öğle : Izgara balık (Sos ve limon kulanmayacaksınız.)
Ara Öğün : 3 dilim hindi füme ve metabolizmayı hızlandırıcı çay
Metabolizmayı hızlandırıcı çayın tarifi : Papatya, ısırgan, anason, funda ve karanfili kaynattıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Ve çayınız hazır.
Akşam : Izgara hindi göğsü (karabiber ve kekik kullanabilirsiniz.)
Ara Öğün : 3-5 kaşık light yoğurt (2 silme çay kaşığı keten tohumu ekleyin) Mate çayı.
Mate Çayı Tarifi : Mateyi kaynatıp süzgeçten geçirin. Tüketime hazır.
3.GÜN
Bugün Alkali sıvı detoksu uygulayacağız.
Uykudan kalkınca : 1 bardak zencefil ve limonlu su
Kahvaltı : Detoks juice (meyve-sebze suyu)
Detoks juice malzemeleri:
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil elma
- Kabuğu temizlenmiş limon
- Maydanoz
- Bir parça taze zencefil
Detoks juice tarifi : Malzemelerimizin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip üzerine az su ekleyip tüketime hazır hale getirebilirsiniz.
Ara : (Saat 11:00 civarı) Alkali su
Alkali su tarifi : 1 litre suya eczanelerde satılan alkali damladan 4-5 damla kadar damlatın edin. 1-2 bardak için.
Öğle : Detoks çorbası
Detoks çorbası malzemeleri :
- Enginar
- Taze dereotu
- Kabak
- Soğan
- Pancar
Detoks çorbası tarifi : Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Haşlama işleminden sonra blendırdan geçirin ve üzerine kıvama göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.
Ara Öğün : (Saat 16:00 civarı) Yeşil çay, muz sorbe
Muz Sorbe Malzemeler :
- 1 adet küçük muz
- Yarım greyfurt
Muz Sorbe hazırlanışı :Malzemeleri blendırdan geçirip tüketebilirsiniz.
Akşam : Arınma çorbası
Arınma çorbası malzemeleri :
- Ispanak ya da semizotu
- Maydanoz ya da taze soğan
- Brokoli
- Kuşkonmaz
Arınma çorbası tarifi : Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.
Ara Öğün : (21:00 civarı) Muz sorbe, zencefil çayı
Not: Alkali detoks u ya da diyeti böbrek yetmezliği olan hastalarda doktor gözetiminde uygulanmalıdır. Önceden kalp hastalığı bulunanlar ve vücutlarındaki potasyum seviyesini etkileyecek ilaç kullananlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.
En çok asidik bulunan gıdalar : Bira, siyah çay, kahve, meyve suyu, kırmızı et, likör, sardalya konservesi, ton balığı konservesi, yapay tatlandırıcılar, turşu, hazır soslar, şekerli gıdalar, kızartmalar, kahvaltı gevrekleri, inek sütü, mısır şekeri..
4. GÜN
Kahvaltı : Lorlu domates çorbası
Lorlu domates çorbası malzemeleri ve tarifi :
- Yağsız lor peyniri
- 1 tutam dereotu
- 2 adet küçük domates
- 2 adet zeytin
Önce dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın. Sonra lorla karıştırın. Domatesleri oyup hazırladığınız karışımı içine doldurun. Zeytinleri domateslerin üstüne koyarak süsleyin.
Ara Öğün : (11:00 civarı) Şekersiz kahve ya da yeşil çay
Öğle : Adana dürüm
Adana dürüm malzemeleri ve hazırlanışı :
- 200 gram yağsız kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 küçük kuru soğan
- Karabiber ve çok az kaya tuzu
- 1 yaprak kıvırcık marul
Önce soğanları rendeleyin. Ardından marul hariç tüm malzemelerimizi iyice yoğurup yağsız tavada pişiriyoruz. Kıvırcık marulu kullanarak eti dürüm sarar gibi sarıyoruz. Ve hazır.
Ara Öğün : Bitki çayı, çilekli yoğurt soslu fırınlanmış ayva
Malzemeler ve hazırlanışı :
- Çubuk tarçın
- 2 adet ayva
- 2-3 adet karanfil
3 bardak suyla tarçın ve karanfili kaynatın. Daha sonra ayvaları kaynatın. Ardından ayvaları kaynayan suya atın. 20 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine alın. Tenceredeki sudan biraz ayvaların üzerine dökün. 175 derecede 20 dakika pişirin.
Sosu için :
- 4 adet çilek
- 2 kaşık yağsız yoğurt
Sosun yapılışı : 4 adet çileği ve 2 kaşık yoğurdu blendırdan geçirip servis için ayvaların üzerine dökün.
Akşam : Yeşil salata, zeytinyağlı bamya
Malzemeler :
- 1 orta boy soğan
- 1 kilo bamya
- 3 adet domates
- 1 adet limon suyu
- Az tuz ve karabiber
Tarifi : Önce soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra doğranmış domateslerimizi ekliyoruz. Tuz ve biberimizi de katıp soteliyoruz. Sonra bamya ve limon suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Ara öğün : İçine çörek otu katılmış 3 kaşık lor peyniri.
5.GÜN
Kahvaltı : Meyve salatası
Malzemeler :
- Ananas
- Kivi
- Böğürtlen
- Çilek
Meyveleri küp küp doğrayıp böğürtlenlerle süsleyiniz.
Öğle : Kabak salatası
Malzemeleri ve hazırlanışı:
- Yarım havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet küçük boy salatalık
- 1 adet limon
- Yarım diş sarımsak (isteğinize bağlı)
- Taze fesleğen
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- Yarım enginar
Kabakları soymadan uzunlamasına ince kesiyoruz. Sarımsak, taze fesleğen, dereotu ve limon suyunu blendırdan geçirip kabaklarla harmanlayınız. 1 saat kadar bekletin. Havuç ve salatalıkları da uzunlamasına kesip beklettiğimiz kabaklarla karıştırıp servis ediyoruz.
Akşam : Marulda köz patlıcan
Malzemeleri :
- 3 parça brokoli
- 1 adet büyük patlıcan
- 1 göbek ya da marul yaprağı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım sarı biber
- 1 tutam maydanoz
- Çok az karabiber ve tuz
Sos için : Toz hardal ve yarım limon suyu
Hazırlanışı : Patlıcan ve biberleri (sarı biber hariç) közleyip kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra ince ince kıyıp tuz ve karabiber ilave edip harmanlıyoruz. Servis tabağına marulu alıp üzerine karşım ve hafif suda haşlanmış brokolileri koyuyoruz. Son olarak da küp küp doğradığımız sarı biberleri ekleyin. Üzerine toz hardal ve limonu karışımından oluşan sosu dökün.
6.GÜN
Kahvaltı : Menemen
Malzemeler ve hazırlanışı :
- 2 adet yumurta (birinin sarısı çıkarmalısınız.)
- Domates
- Yeşil biber
- Az biraz karabiber
Domates ve biberleri küp küp doğrayıp bir kapta yumurtayla çırpın. Karabiberi de ekleyip yağsız teflonla pişirin.
Ara (11:00 civarı) Sade kahve
Öğle : Mercimekli pazı dolması
Malzemeler ve hazırlanışı :
- 1 demet pazı
- 1 su bardağı mercimek
- 1 demet maydanoz
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 1 adet orta boy soğan
- Karabiber ve az tuz
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
Önce pazıları sıcak suyun içine sokup çıkarıyoruz. Sıcak suda 5 dakika kadar mercimeği kaynatıyoruz. Maydanoz, dereotu, soğan, sumak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırınız. Karışımı pazı yapraklarının üzerine alıp dolma şeklinde sarın. Domates ve sarımsakları rendeleyip bir su bardağı suda 5 dakika kadar kaynatın. Sosu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine gezdirip 20 dakika kadar pişirin. Yemek artık hazır.
Ara Öğün :(16:00) 7-8 adet yeşil erik, pink limonata
Pink limonata malzemeleri ve hazırlanışı:
- Zenfecil
- Mısır püskülü
- Civan perçemi
- 2-3 adet çilek
- Yarım limon suyu
Zencefil, mısır püskülü ve civan perçemini 5 dakika kadar kaynatıp 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzüyoruz. Ve artık pink limonatamız hazır.
Diyetisyen Şeyda Çoşkun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)