Cilt çatlakları nedenleri ve bitkisel öneriler

Cilt çatlakları nedenleri ve bitkisel öneriler

Cilt çatlakları nedenleri ve bitkisel öneriler
17 Ocak 2013 Perşembe


Cilt çatlakları

İnsanlar çok kilo aldıkları zaman (örneğin hamilelik sırasında) cilt gerilir ve bu nedenle dokularda yırtılma oluşabilir. Bu yırtılma izleri çoğu zaman meme derisinde, karında, kalçalarda 20 santime varabilen çeşitli boylarda çizgiler halinde görülür.

Önceleri pembe veya morumsu renkte kabarık çizgiler halinde olan çatlaklar bir kaç ay sonra genellikle yassılaşır ve cilde oranla soluk bir renk alır.

Bu konuda hemen tıbbi gözetim gerekir, bitkisel tedaviler yalnızca tamamlayıcı bir rol oynar. (Özellikle vücut ağırlığının aşırı değiştiği durumlarda.)

 Cilt çatlaklarının nedenleri

Çatlaklar kilo alınması esnasında derinin incelmesi ve esnekliğinin kaybolması sonucunda meydana gelir. Sorun bazen hipertiriodi gibi endekrinolojik bir hastalık veya prednizon gibi steroit ilaçlarının kullanımı ile de bağlantılı olabilir.

Vücut geliştirme sporu yapan kişilerde çatlaklar kas kitlesinin artmasına, egzersiz esnasında cildin gerilmesine ve hatta böbreküstü veya testis hormonlarındaki değişikliklere  de bağlı olabilir.

Cilt çatlakları için bitkisel öneriler

Gotu Kola : Gotu Kola bazlı krem, merhem veya losyon ile günde bir veya iki kere masaj yapılır.

Aslanpençesi : 40 gram kurutulmuş Aslanpençesi yaprağı 1 litre su ile kaynatılır ve 10 dakika demlendirilir. Elde edilen sıvı bir tülbent veya gazlı bez ile günde üç kere cildin sorunlu bölgelerine uygulanır.

Cilt çatlakları için diğer önlemler:

* Diğer belirtilerle birlikte çatlakların görülmesi çinko eksikliğine işaret  edebilir. Doktorunuzla bir çinko takviyesi alma konusunu görüşün. A, C, E vitaminlei ile demir ve silis gibi mineraller de gerekli olabilir.

* Vücudunuzun alt kısımlarını önce soğuk sonra sıcak suya batırın.

* Masaj yaptırın.

* Mantıklı bir kilo veme programı uygulayın; aşırı diyet uygulamaları ve vücut ağırlığındaki ani değişiklikler sorunu kötüleştirebilir.

Cilt çatlakları nedenleri ve bitkisel öneriler
4/ 5
Oleh