Ayhan Ercan Bronşit için doğal macun
13 Ekim 2011 Perşembe
ayhan ercan
Sağlık
Ayhan Ercan Bronşit için doğal macun
Gülben Ergen’in sunduğu Trt 1′de yayınlanan "Gülben” proğramına katılan Aktarlar derneği başkanı Ayhan Ercan, Bronşit, Nezle, Grip, Anjin bogaz enfeksiyonlarına karşı
kullanılabileceği gibi aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiren macun tarifi açıkladı.
Ayhan Ercan Bronşit için doğal macun
Malzemeler:
3 çay kaşığı toz çörek otu
2 çay kaşığı toz propolis
2 çay kaşığı toz meyan kökü
5 çay kaşığı toz sığır kuyruğu
2 çay kaşığı toz nezle otu
1 çay kaşığı toz günlük sakızı
3 çay kaşığı toz anason
3 çay kaşığı toz kekik
4 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı toz ekinezya
3 çay kaşığı toz deniz kadayıfı
3 tutam toz hatmi çiçeği
10 damla Okalüptüs yağı
500 gram çam balı
200 gram Andız pekmezi
Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını cam bir kaba koyduktan sonra üstüne Andız pekmezi ve çam balını ilave ederek macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Bu karışımdan günde 3-4 tatlı kaşığı yemeklerden önce ağzınızda pastil gibi yavaş, yavaş emerek tüketin.
Dilerseniz bu karışımın içine 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası ilave ettikten sonra bir tavanın içine ince bir şekilde yayarak 2-3 gün bekleterek kurutursanız doğal bir pastil elde edebilirsiniz.
Aktarlar derneği başkanı Ayhan Ercan
Gülben Ergen’in sunduğu Trt 1′de yayınlanan "Gülben” proğramına katılan Aktarlar derneği başkanı Ayhan Ercan, Bronşit, Nezle, Grip, Anjin bogaz enfeksiyonlarına karşı
kullanılabileceği gibi aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiren macun tarifi açıkladı.
Ayhan Ercan Bronşit için doğal macun
Malzemeler:
3 çay kaşığı toz çörek otu
2 çay kaşığı toz propolis
2 çay kaşığı toz meyan kökü
5 çay kaşığı toz sığır kuyruğu
2 çay kaşığı toz nezle otu
1 çay kaşığı toz günlük sakızı
3 çay kaşığı toz anason
3 çay kaşığı toz kekik
4 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı toz ekinezya
3 çay kaşığı toz deniz kadayıfı
3 tutam toz hatmi çiçeği
10 damla Okalüptüs yağı
500 gram çam balı
200 gram Andız pekmezi
Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını cam bir kaba koyduktan sonra üstüne Andız pekmezi ve çam balını ilave ederek macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Bu karışımdan günde 3-4 tatlı kaşığı yemeklerden önce ağzınızda pastil gibi yavaş, yavaş emerek tüketin.
Dilerseniz bu karışımın içine 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası ilave ettikten sonra bir tavanın içine ince bir şekilde yayarak 2-3 gün bekleterek kurutursanız doğal bir pastil elde edebilirsiniz.
Aktarlar derneği başkanı Ayhan Ercan