Seks yaparken konuşmayın

Seks yaparken konuşmayın

Seks yaparken konuşmayın
17 Şubat 2014 Pazartesi
Seks yaparken konuşmayın
Seks, ülkemizde hala rahatlıkla konuşulamayan, konusu geçtiğinde bile utançtan yüzümüzü kızartan konulardan biridir. Bu kadar az konuşulmasına rağmen herkesin en çok merak ettiği konuların başında gelir. Seks konusunda bugüne kadar öğrenilen yalan yanlış bilgiler cinsel hayatımızı olumsuz yönde etkilemekte ve bu düşüncelerle birçok insan seksi belli kalıpların içerisine sokmaya çalışarak sınırlı bir şekilde yaşamaktadır.
Peki, bugün seks hakkında doğru bildiğiniz yanlışları öğrenmeye ne dersiniz? Siz de deneyimleyerek öğrendiğiniz ya da bu listede kesinlikle olması gerekiyor dediğiniz yanlışları listeye eklemek ister misiniz?

Seks için ilk adım erkekten gelmeli

Gün geçtikçe durum biraz daha iyiye gitse de özellikle ülkemizde kadınlar hala cinsel arzu ve isteklerini partneri ile paylaşmaya çekinmekte ve ilk adımı her zaman karşıdan beklemektedir. Kadınların cinsel istek duyması ve bunu açıkça dile getirmesi yanlış bir şey değil, aksine gayet sağlıklı bir durumdur. Partnerinize karşı cinsel istek duyduğunuzda bunu ona muhakkak gösterin. Direk söylemekten çekinseniz bile bunu beden dilinizi kullanarak rahatlıkla gösterebilirsiniz. Yanlış anlaşılma endişelerini bir kenara bırakın ve bu tarz olumsuz düşüncelerle cinsel hayatınızı sekteye uğratmayın.

Kadın ve erkek, cinselliği aynı şekilde yaşarlar

Kadın ve erkeğin anatomileri birbirinden farklıdır. Bu farklılık nedeniyle kadın ve erkeğin cinsel arzusu ve uyarılması, hatta orgazmı yaşayış biçimleri bile farklılık gösterebilir. Bu durum asla partnerinizle uyumlu bir seks hayatınızın olmadığı anlamına gelmez. Partneriniz kadar kolay tahrik olmayabilir ya da fiziksel anlamda çok çabuk uyarılmayabilirsiniz. Partnerinizle konuşarak cinsel uyumu yakalayabilir, romantizm ve kaliteli bir ön sevişme ile cinselliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Seks yaparken konuşarak olayın büyüsünü bozmayın

“Seks yaparken konuşulmaz, anın büyüsünü bozar” gibi kulaktan dolma bilgiler ile seks hayatınızı monotonlaştırmayın. Seks yaparken konuşulur. Seks esnasında konuşmak istiyorsanız kendinizi rahat bırakın, konuşun, hatta biraz açık şaçık konuşmanız emin olun partnerinizin hoşuna gidecektir. Seks yaparken ne kadar rahat olursanız anın zevkine o kadar odaklanırsınız.

Çiftler her zaman aynı anda orgazm olmalı

Özellikle ilişkilerin başlangıç sürecinde aynı anda orgazm olmak neredeyse imkansızdır. Filmlerde gördüğümüz sevişme sahnelerinde kadın ve erkeğin saniyesi saniyesine aynı anda orgazm olduğu ve zevkten çıldırdığı sahneler, yaşamamız gereken orgazmın kreteriymiş gibi beyinlerimize kazınsa da bu düşünce tamamen yersizdir. Aynı anda orgazm olmak tamamen tesadüfi bir durumdur. Zamanla eşler birbirlerini ve vücutlarını tanıdıkça uyumlu bir cinsel yaşamı yakalayabilir ve aynı anda orgazm olmak mümkün olabilir. Fakat önemli olan aynı anda orgazm olmak değil her iki tarafın da yaşadığı orgazmın yoğunluğu ve kalitesidir.

Erkekler her zaman seks yapmak ister

Kadınlara kıyasla erkekler cinsellik konusunda daha istekli ve arzulu görünse de bu durum tamamen kadınların kendilerini bu konuda çok açık bir şekilde ifade edememelerinden kaynaklanır. Oysaki kadınlar da erkekler kadar cinselliği düşünüyor ve cinsel istek duyuyorlar.
Evet, erkekler seks konusunda çoğu zaman istekli olabilirler ama bu durum her zaman geçerli değildir çünkü cinsellik, sadece fiziksel bir aktiviteden ibaret değildir. Stres, üzüntü, kaygı gibi birtakım psikolojik problemler, cinsel isteği ve performansı etkiler. Bu nedenle erkeklerin her an cinselliğe hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazır olması mümkün değildir.

Cinsellik hakkında konuşmak ayıptır

Cinsellik, iki kişi arasında yaşanan çok özel bir şeydir ve eşler cinsellik hakkında konuştukça birbirlerini ve vücutlarını keşfeder, böylece cinsellikten alınan keyif artar.
Cinsellik ile ilgili yaşadığınız kaygı, korku ya da isteklerinizi muhakkak partneriniz ile konuşun. Cinsel sorunlar konuşulmadıkça çiftler birbirinden gün geçtikçe uzaklaşır. Cinsel sorunlarınızın ilişkinizi soğutmasına izin vermeyin ve gerekiyorsa profesyonel yardım alın.

Seks sadece yatakta ve karanlıkta yapılır

Seks yapılan mekan ve ortamın özellikleri tamamen eşlerin zevkine göre karar verilebilecek bir durumdur. Özellikle bayanlar cinsellik konusunda daha utangaç olduğu için partnerlerinin kendisini çıplak olarak görmesinden rahatsızlık duyarlar ve sevişirken tamamen karanlık olan bir ortamı tercih ederler. Kendinizi yavaş yavaş çok karanlık olmayan ortamlarda sevişmeye alıştırabilirsiniz. İlk etapta perdeler ya da şıklar açıkken sevişmeniz tabii ki kolay olmayacaktır ancak tamamen karanlık olmayan hafif loş bir odada birbirinizi sevişirken görebileceğiniz bir ortamda seks yapmak hem size hem de partnerinize daha çok zevk verecektir.
Aynı şekilde klişeleşmiş bir diğer yanlış da seksin yatak odasından başka yerde yapılamayacağıdır.
Seks banyoda, mutfakta, oturma odasında, halının üstünde, koltukta, sandalyede de yapılır. Seksi belli kalıplar içerisine koymak ondan alınan zevki kısıtlar. Seks, iki kişi arasında ve özel ortamlarla yaşanır. Baş başa olduğunuz her mekan seks için uygun ortama dönüştürülebilir. Bu tamamen sizin ve parnerinizin hayal gücünüze kalmış :)

Kadınlar sadece klitoral orgazm yaşarlar

Kadınlarda orgazm, çoğunlukla direkt klitoris uyarısıyla oluşuyor. Klitoris, erkekteki penis başının karşılığıdır ve cinsel ilişki veya mastürbasyon sırasında klitoris erkeğin penisi gibi sertleşmektedir. Ancak kadınlar klitoral orgazmın yanı sıra vajinal orgazm da yaşayabilirler. Vajinal orgazm, cinsel ilişki sırasında penisin vajinaya girmesi ile yaşanan orgazmdır. Bu daha çok, zamanla öğrenilen bir tecrübedir. Vajinal orgazm ve klitoral orgazmı bir arada yaşadığınızda ise mükemmel orgazmlar yaşamanız kaçınılmazdır.

Ön sevişme olabildiği kadar uzun tutulmalı

Ön sevişmenin süresi kaliteli bir cinsel birliktelik için çok önemledir ve penisin vajinada kalma süresini uzatır. Genelde erkekler ön sevişme aşamasını atlayıp bir an önce ilişkiye girmeyi tercih etseler de kadın için genital bölgenin gevşemesi ve kayganlaşması açısından yeterli sürede ön sevişme gereklidir. Fakat sanılanın aksine çok uzun süren ön sevişmeler orgazmın kalitesini düşürür. Gereğinden fazla uzatılan ön şevişme, hem kadının hem de erkeğin orgazma ulaşma süresini uzatır ve yaşanacak orgazmın şiddetini düşürebilir.

Fantezi kurmak sapıklıktır

Fantezi kurmak ve cinsel sapkınlık ayrı şeylerdir ve birbirlerine asla karıştırılmamalıdır. Sağlıklı her birey cinsel fantezi kurar ve bu gayet normaldir. Cinsel fanteziler seksin önemli bir parçasıdır, hem kadın hem de erkeğin cinsel coşkusunu ve heyecanını artırır. Fanteziler, cinsel hayatı zenginleştirir, monotonluktan kurtarır ve cinselliği daha keyifli yaşamaya yardımcı olur.
Bu nedenle partneriniz cinsel fantezilerini sizinle paylaştığında ona sapıkmış gibi davranmaktan vazgeçin. Ayrıca siz de cinsel fantezilerinizi onunla rahatlıkla paylaşmalısınız. Cinsel fantezileri, seks hayatınızı canlandıracak ve cinsellikten alacağınız keyfi artıracak bir eylem olarak değerlendirirseniz, yıllardır içinizde sakladığınız ve kimselere itiraf edemediğiniz fantezilerinizi dile getirmeniz de daha kolay olacaktır.
Seks yaparken konuşmayın
4/ 5
Oleh