ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


ŞEKER HASTALARI NASIL BESLENMELİ ?

Posted: 30 Apr 2013 06:11 AM PDT

Şeker Hastaları Neler Yemeli  Diyabet Hastaları Ne Yemeli
Şeker Hastalığında Beslenme
Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli ?
Şeker Hastalığında Beslenme,Şeker Hastalığında Beslenme Listesi,Şeker Hastaları Neler Yemeli, Diyabet Hastaları Ne Yemeli,Diyabet Hastaları İçin Beslenme, Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli
Şeker hastalığı kronik ve iyileşmesi çok çok zor bir hastalıktır. Bu sebeple de, Şeker Hastalığında beslenme ayrı bir önem taşır. Şeker hastaları ne yemeli sorusuna aşağıdaki makalemizde cevap veriyoruz. İşte, şeker hastalında beslenme...

Şeker Hastalığında Beslenme,Şeker Hastalığında Beslenme Listesi,Şeker Hastaları Neler Yemeli, Diyabet Hastaları Ne Yemeli,Diyabet Hastaları İçin Beslenme, Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli
Tarçın: Yemeklerinize tarçın serpmek kan şekerinizi düşürebilir. Tarçındaki bileşenler vücuda insülini etkili şekilde kullanmasına yardım ediyor. Bu nedenle daha fazla glikoz hücrelere girebiliyor. Son yapılan araştırma günde sadece yarım çay kaşığı tarçının kan şekeri seviyesini önemli derecede düşürdüğünü gösteriyor. Tam tahıllı tostlarınıza, fırında pişmiş elmalarınıza ve hatta tavuk yemeklerinize toz tarçın serpin. Ya da tarçın çubuğunu sıcak suya batırın ve bir fincan yatıştırıcı ve şifalı tarçın çayı hazırlayın.
Sebzeler: Lifle dolu olan sebzelerde doğal olarak az kalori bulunuyor. Tabağınızı sebzeyle doldurursanız daha az karbonhidrat (kan şekerini artırıyor) ve doymuş yağ (insülin direncini artırıyor) tüketirsiniz. Günde 4-5 porsiyon sebze yemeğe çalışın. (1 porsiyon yarım kase konserve ya da pişmiş sebze ya da 1 kase çiğ sebze anlamına gelir.) Ancak patates, mısır ve bezelye gibi nişastalı sebzelerde diğerlerinden daha fazla kalori bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Meyveler: Yağı ve kalorisi az olan meyvelerde de bol miktarda lif vardır. Ayrıca, meyveler sinirlerinizi, gözlerinizi ve kalbinizi korumaya yardımcı antioksidanlarla doludur. Meyvede daha fazla doğal şeker ve birçok sebzeden daha çok kalori var. Günde 3-4 porsiyon yiyebilirsiniz. (1 porsiyon bir bütün meyve, yarım kase pişmiş ya da konserve meyve ya da 1 çiğ meyvedir) Suyunu sıkmak yerine meyvenin kendisini tüketin. Çünkü birçok besin maddesi ve lif meyvenin kabuğunda, kendisinde ve çekirdeğindedir. Meyveyi sıkarken bunları kaybedersiniz ve geriye daha fazla kalori ve şeker kalır.
Fasulye: En iyi lif kaynaklarından biri olan fasulyeler sizi daha uzun süre tok tutar, sindirimi yavaşlatır ve yemekten sonra kan şekerinin ani yükselmesini önler. Bu etkiler öyle güçlüdür ki tüm kan şekeri seviyenizi düşürebilir. Konserve fasulyeleri duruladıktan sonra yaptığınız her salataya ekleyin. Kuru  fasulye ya da mercimek çorbası öğlen yemeği için iyi bir seçenektir.
Tahıl: Kahvaltılık tahıllar güne daha fazla lif depolayarak başlama imkanı sunar. Araştırmalar, güne bol lifli tahıl gevrekleriyle başlayanların daha sonraki öğünlerinde daha az yediklerini gösteriyor.
Yoğurt: Protein ve kalsiyum bakımından zengin olan yoğurt, kilo vermeye yardımcı. Çeşitli araştırmalar bol miktarda kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenen insanların daha kolay kilo verdiğini gösteriyor. Bu nedenle taze meyvelerinize yoğurt ekleyebilir ya da yoğurdunuza az yağlı granola gibi tahıllar katıp yiyebilirsiniz.
Balık: Hazırlanması kolay ve hızlı olan balık iyi bir protein kaynağıdır. Ayrıca çok yağlı etlerin yerini alabilir. Aynı zamanda, yağlı balık en iyi omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bu yağlar damarlarınızın temiz kalmasını sağlıyor. Şeker hastalığı olanlarda trigliserid seviyesi daha yüksektir, iyi kolesterol düzeyi ise düşüktür. Omega 3 yağ asitleri her iki sayının da düzenlenmesine yardımcı olur. Haftada en az 2 kere balık tüketin. Özellikle somon, uskumru ve ton balığında daha fazla omega-3 vardır.
Kümes hayvanları: Son derece yağsız, kalorisi az olan tavuk göğsü, şeker hastaları için çok iyidir. Biftek ve etli fastfood gıdalara benzemeyen tavuk göğsünde kötü kolesterolü artıran ve insülin direncini yükselten doymuş yağ oranı azdır. 85 gram derisiz tavuk göğsü, sadece 142 kalori ve 3 gram yağ içeriyor. Hindi göğsü ise daha az yağlıdır ve kalorisi daha düşüktür.
Zeytin yağı: Kalp krizi riskini azaltmaya yardım eden, Akdeniz beslenmesinde önemli yeri olan zeytinyağı, insülin direncini düşürerek kan şekerini düzenli tutmaya yardım eder. Evde ve restoranlarda ekmeğinizi zeytinyağına daldırın. Ancak ne kadar zeytinyağı yediğinize dikkat edin, çünkü 1 yemek kaşığı zeytinyağında 119 kalori bulunuyor.
Kabuklu yemişler: İyi yağlarla dolu olan kabuklu yemişler, kalp hastalığını destekler. Bunlar aynı zamanda insülin direncini düşürmeye yardım eder ve kan şekerinin daha kolay kontrol edilmesini sağlar. Ayrıca E vitamini bakımından zengin olan kabuklu yemişler hücreleri korur ve sinir ile göz hasarını önlemeye yardım eder. Lif ve magnezyum bakımından zengin olan bu gıda, kan şekerini düzenlemeye yardım eder. Düzenli ve ılımlı olarak tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur, ancak bol miktarda kalori içerdiğinden fazla tüketmeyin.
Şeker Hastalığında Beslenme,Şeker Hastalığında Beslenme Listesi,Şeker Hastaları Neler Yemeli, Diyabet Hastaları Ne Yemeli,Diyabet Hastaları İçin Beslenme, Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli
ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


DEVE KUŞU YAĞININ FAYDALARI

Posted: 26 Apr 2013 10:00 PM PDT

Deve Kuşu Yağı Yararları,Deve Kuşu Yağı Kremi
Dene Kuşu Yağının faydaları
Deve Kuşu Yağının Fayfaları
Deva Kuşu Yağı, Devekuşu Yağı,Deve Kuşu Yağının Faydaları, Deve Kuşu Yağı Faydaları,Deve Kuşu Yağı Yararları,Deve Kuşu Yağı Kremi,Kasları Güçlendirmek,Kasları Güçlendirmek için Ne Yapmalı
Eski çağlardan beri, hala şifa kaynağı olmaya devam eden pek çok alternatif tedavi yöntemi vardır. Günmüzde bile, pek çok insan tarafından faydalanılan bu yöntemlerden bir tanesi de, deve kuşu yağı ile yapılan tedavidir.
Devekuşu yağı, eski mısır, roma ve afrika kültürlerinde kozmetik ürünlerden tutun da, ağrıların giderilmesine kadar pek çok alanda kullanılmış, çok şifalı bir alternatif tedavi yöntemidir.  Tarihi kaynaklara göre, devekuşu yağının faydaları, milattan önceki zamanlarda keşfedilmiştir. Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır.
Devekuşu Yağının Fayfaları,Deve Kuşu Yağının Faydaları,Deve Kuşu Yağı Faydaları,Devekuşu yağı Faydaları
* Yüksek miktarda Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri içermektedir.
* Omega6 ve 9 sayesinde, hücrelerin zarar görmesini engeller.
* Yine Omega 6 ve 9 sayesinde vucuda alınan besinlerin, daha etkin kullanılmasını sağlar.
* Cilt nemlendirici özelliği vardır.
* Devekuşu yağı, moleküler büyüklük olarak insan yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından kabul edilmesi edilmesi çok kolaydır.
* Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık ve şifa amaçlı kullanılmaktadır.
* Yaşlanmayı önleyici etkisinden dolayı sıklıkla tercih edilen, doğal bir yağdır.
Kasları Güçlendirmek,Kasları Güçlendirmek için Ne Yapmalı
* Devekuşu yağı, kasların daha güçlü olmasını sağlar.
* Devekuşu yağının faydaları arasında ağrı kesici olarak kullanılması da yer alıyor. Kas ağrıları, kaslardaki zedenlenme için son derece faydalı. Özellikle sporcuların yaralanmaları ve kas ağrıları için çok faydalı.
* Kasaları güçlendirmek için ; Devekkuşu yağı ile günlük olarak kaslara masaj yapmak kas ağırlığını artırıyor ve kasların gelişmesini sağlıyor.
* Cilt güzelliği için çok faydalı. Özellikle temel yağ dengesini kaybetmiş ve kurumuş ciltler için birebir. Cilde devekuşu yağı uygulayarak, çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanız mümkün.
* Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır.
 * Deve Kuşu yağı rahatlatıcıdır.
* Güneş yanıklarında fayda sağlar.
* Ciltteki su toplamalara faydalıdır.
* Sedef Hastalığı için faydalıdır.
* Deri kesilmeleri, Deri Yanmaları,Deri Sıyrıkları için kullanılır.
* Yatak Ağrıları ve Kas Ağrıları için son derece faydalıdır.
Deve Kuşu Yağının Faydaları,Deve Kuşu Yağı Faydaları,Deve Kuşu Yağı Kremi,Deva Kuşu Yağı, Devekuşu Yağı,Deve Kuşu Yeğının Faydaları,Kasları Güçlendirmek,Kasları Güçlendirmek için Ne Yapmalı