Alıç, Alıç faydaları yararları zararları kullanımı

Alıç, Alıç faydaları yararları zararları kullanımı

Alıç, Alıç faydaları yararları zararları kullanımı
5 Temmuz 2013 Cuma
Alıç
Alıç Hakkında Genel Bilgiler
Alıç Gülgiller familyasından olup, genellikle yabani yetişmekte olan, pembe renkli ve ya beyaz renkli çiçekler açar. 5 – 6 metreyi bulan boyları olan ağaçlarda yetişir. Meyveleri minik muşmulaya benzer ve de renkleri kırmızı olup, meyvelerinin tatları mayhoş olur. Alıç C vitamini açısından çok zengindir. Alıç taze olarak yenilir, meyveleri ile çiçeklerin den çay hazırlanır, lapası yapılarak şişliklerin tedavisi için de kullanılır.
Alıç’ ın Yararları (Faydaları)
• Kalbimizi ve damarlarımızın sağlığını destekleyen önemli bitkilerden olan Alıç, Kalp krizi tehlikesini azaltır.
• Alıç yüksek tansiyon problemi olanlar tarafından kullanılması faydalı olan bitkilerdendir, tansiyonu düşürür.
• Uyku problemi olanların, uyuyamayanların derdine de çaredir Alıç.
• Alıç ateşi düşüren etkisiyle de çok faydalı bir bitkidir.
• İshalin kesilmesini sağlayarak bağırsaklardaki fonksiyonları düzenleyicidir Alıç.
• Sinir sistemi içinde faydalı olan Alıç, sinirleri rahatlatarak, sinir bozukluğuna iyi gelir. Çarpıntıya da iyi gelir.
• Alıç’ ın spazmı gideren etkileri de bulunur.
• Alıç kan içindeki yükselen yağ oranını düşürmede de faydalıdır.
Alıç’ ın Zararları
Alıç’ ın yan etkisi görülmemektedir.
Alıç, Alıç faydaları yararları zararları kullanımı
4/ 5
Oleh