HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKENLER

HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKENLER

HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKENLER
12 Kasım 2012 Pazartesi


Hamilelik, bir kadının en güzel dönemi olduğu gibi, aynı zamanda, en hassas ve dikkatli olması gereken dönemidir. Bu dönemde, bilhassas dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Hamilelik döneminde, uzak durmanız gerekenler konusunda, sizlere bilgi vermek istiyoruz.
Sigara :Sigara damarlarda büzülmeye yol açarak bebeğinize daha az oksijen gitmesine neden olur. Hatta başkasının içtiği sigaranın dumanı bile bebekte düşük ağırlığa, erken doğuma, düşüklere ve bebekte diğer sağlık problemlerine neden olabilir.
Alkol :Alkol plesantadan geçerek düşüklere neden olur. Ayrıca düşük doğum ağırlığı yanısıra bebekte fötal alkol sendromuna yol açar.
Kafein :Genellikle kahve ve kolalarda bulunan kafein kullanımı konusunda, kesin bir yasaklama yoktur. Ama, kafeinin plesantayı geçip bebeğinize erişmektedir.
Radyasyon :Hamilelik süresinde röntgen ışınları tehlikelidir. Radyasyon veren aletlerden uzak olmayı tercih edin.
Toksaplazma :Kedi ve diğer evcil hayvanlarda bulunan, bir parazit tarafından oluşan bir enfeksiyondur. Hayvan dışkısı ile bulaşır. Gebelik sırasında, toksaplazma enfeksiyonu geçirmek fetüste hasara yol açar. Toksaplazmadan korunmak için, çiğ et yemeyiniz ve etleri tam pişiriniz. El temizliğine daha dikkat ediniz.
Yüksek sıcaklık :Vücut ısısının uzun süreli artması mutlaka önlenmelidir. Gebelik süresince sıcak küvet, saunalar ve kaplıcalardan kaçının.
HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKENLER
4/ 5
Oleh