CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI

CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI

CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI
12 Kasım 2012 Pazartesi

Her hastalıkta olduğu gibi, cinsel yolla bulaşan hastalıklarda da, Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korunmanın yolu, gerekli tedbirlieri almaktan geçiyor. Önemli olan, hastalığa yakalanıp, tedavi ve çözüm aramak değil, hastalık oluşmadan önce, gerekli tedbirleri almak.
* Burada alınalacak en önemli tedbir, hastalık riski taşıyan şüpheli kişilerle (hayat kadınları, hayat kadınlarıyla birlikte olduğu bilinen kişiler, çok sayıda partneri olan ya da olmuş kişiler ile ) ilişkiye girmekten kaçınmaktır.
* Alınabilecek diğer bir tedbir ise, Cinsel ilişki sırasında, mutlaka kondom (Prezervatif) kullanmaktır.Kullanılan kondomlarda, lateks olan ve spermisit içerenler tercih edilmelidir. Çünkü, spermisitlerin aynı zamanda, mikroorganizmaları, etkisiz hale getirebilme özellikleri de bulunmaktadır. Prezervatif bir kez kullanılmalı ve ilişki sonrası, çıkartıldıktan sonra, poşete koyularak atılmalı ve eller sabunlu suyla yıkanmalıdır.
* Mümkün olduğu kadar, tek eşli olmak, size, hastalıklardan korunmanız konusunda yadımcı olacaktır. Çünkü, cinsel eş sayısının artması, hastalık bulaşma riskini de artırır.
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, bazan, hiç bir belirti vermeyebilir. bu sebeple, korunma tedbirlerini, mutlaka almanız, sizin sağlığınız açısından faydalı olacaktır.
* Başkalarının kullandığı enjektör ve iğneyi kullanmayınız. Bir defa kullanılıp atılan şırınga ve iğne kullanılmasını isteyiniz.
* Hamile kadınsanız, doğum öncesi dönemde düzenli sağlık kotrollerinizi yaptırınız.
* Kan nakli yapılacak ise, size verilecek olan kanın, gerekli tetkiklerinin yapıldığından emin olun.
CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI
4/ 5
Oleh