Boy uzatan yiyecekler nelerdir-hangi besinler gıdalar boy uzatır-boyun uzaması için ne yemeli

Boy uzatan yiyecekler nelerdir-hangi besinler gıdalar boy uzatır-boyun uzaması için ne yemeli

Boy uzatan yiyecekler nelerdir-hangi besinler gıdalar boy uzatır-boyun uzaması için ne yemeli
23 Ağustos 2012 Perşembe


Boyunun uzunluğundan memnun olmayanlar boy uzatmak için egzersiz den tutun da uyku düzenine kadar çok değişik boy uzatma teknikleri denerler. Aslında boy uzamasının temelinde beslenmenin önemi büyüktür. Bu durumda da aklınıza hangi yiyecekler boy uzatır sorusu gelecektir. Bu soruya ayrıntılı bir cevap verecek olan makalemizi okuyunız
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saracoğlu geçenlerde, sabah sabah Seda Sayan programına çıkmıştı. Bilindiği gibi Adnan Saracoğlu bitkilerden çeşitli kürler hazırlayarak bir çok hastalığa deva buluyor.
Geçen günkü programda da boyu kısa olan insanlarımız için bir umut olacak bilgiler verdi. Şimdi hemen İbrahim Saracoğlu’nun boy uzatma formülünü sizinle paylaşıyorum:
Boyu kısa olanlar haftada 4 balık türünden (Torik,kefal,uskumru,palamut) herhangi üçünü haftada 3 kez ızgara ya da fırında buğulama yaparak tüketmelidir.Boyunuzun uzaması için 6 ay boyunca haftada üç kez bu balık türlerini tüketmeniz gerekmektedir. İbrahim Saracoğlu’nun ifadesiyle 6 ay sonra mükemmel bir sonuçla karşılaşacaksınız.
” Acaba bu iş her yaş döneminde olur mu?” diye merak etmiş olabilirsiniz. Doktorumuz bu konuya da açıklık getirdi. Bu uygulamanın etkili olabilmesi için 13-21 yaş döneminde olmanız gerekmektedir.
Internette boy uzatan yiyecekleri içeren makaleler e bir göz gezdirdiğimde özellikle boy uzatan yiyecekler besinler nelerdir boy uzamasına yardımcı besinler ve de hangi yiyecekler boy uzatır sorusunun tam manasıyla cevaplandırılmadığını gördüm. Bu yazımızda boy sorunları olan çocuklarda ve yetişkinlerde boy uzatan sebzeler, besinler, meyveler ve de yiyecekler hakkında sizleri doyurucu bir biçimde bilgilendireceğiz.
Toplulumuz zaten kısa boyu ile meşhur bir toplumdur. O nedenle özellikle anneler ve babalar çocuklarının boylarının uzun olması için basketbol yüzme gibi spor dallarından medet ummaktadırlar. Oysa Sadece spor ve boy uzatan egzersizler ile boyu uzatmaya çalışmak yeterli olmayabilir. Aynı zamanda boyumuzun uzamasını sağlayacak besinler gıdalar, meyveler sebzeler yiyecekler ve içecekler ile beslenmemizi de desteklemek gerekmektedir. Genelde 170 e altındaki kişilerin boy uzatma yöntemleri ile daha alakalı ve ilgili olduğunu görmekteyiz. Şimdi boy uzatmak için ne tür besinler tüketilmelidir kısaca bir göz atalım.
Boy uzaması için Kalsiyum hayati derecede önemli bir mineraldir. Şayet çocuklarda boy uzaması için bir element gerekiyorsa o da kesinlikle kalsiyum olmalıdır. Kalsiyum hepimizin bildiği gibi sütte bolca bulunur. Süt ve süt ürünleri kalsiyum bakımından zengin olduğu için boy uzamasında kullanılacak içecekler ve gıdaların başında süt gelmektedir. Her ne kadar süt kalsiyumca zengin olsa da kalsiyum bakımından zengin besinler, gıdalar ve meyveler, sebzelerden faydalanmalıyız. Kalsiyum içeren besinler soya fasulyesi, soyadan yapılan bir tür peynir,yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveler, tatlı badem ve kuru baklagiller, fıstık, ceviz, lahana, brokoli, sardalye ve alabalık sayılabilir. Kalsiyum hangi besinlerde bulunur bunları öğrendiğimize göre boy uzatan sebze ve meyvelerin büyük kısmını da öğrenmiş oluyoruz.
Boy uzamasında bazı yiyecekler yararlı olduğu gibi kimileri de zararlı olabilmektedir. Örnek olarak boy uzamasını istiyorsak tuz, kafein, çay, ve şekerden uzak durmalıyız. Bu içecekler ve besinler boy uzamasını durduran içeceklerdir.
Boy uzatmak için gerekli diğer bir besin grubu ise proteinler ve proteince zengin besinlerdir. Özellikle balık eti, hindi eti, tavuk eti, kırmızı et, yoğurt, baklagiller, deniz ürünleri yumurta, bal ve peynir türleri, proteince çok zengin besinlerdir. Süt ile birlikte proteinli besinlerle ne kadar fazla beslenirseniz o kadar boy uzaması hızlı olur.
Çocuklarda ve gençlerde ergenlerde boy uzamasında diğer bir önemli etken ise vitaminlerdir. Vitamin temini için boy uzamasına etki edecek olan meyveler ve sebzelerin her türünden ayrım yapmaksızın tüketmelisiniz. Özellikle D vitamini kemikleri güçlendirir ve kemik hücrelerinin üremesini hızlandırır. Bu da neticede boy uzaması olarak bizlere yansır. Yazın güneş banyosu yapmak ta boy uzatan bir eylemdir.


PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
YORUM YAZIN
Boy uzatan yiyecekler nelerdir-hangi besinler gıdalar boy uzatır-boyun uzaması için ne yemeli
4/ 5
Oleh