Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri

Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri

Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri
31 Temmuz 2012 Salı

Doğru Yapmanın İncelikleri  


Kozmetik, bakımlı ve güzel görünmekten vazgeçemeyen bayanların en fazla önem verdiği alanlardan bir tanesidir. Makyaj yaparken doğru ürün kullanarak daha güzel görünmek ve yüzünüzde ön plana çıkmasını istemediğiniz noktaları örtmek mümkün.
Kalkık bir burun istiyorsanız, burnun ortasına açık, diğer bölgelere bir ton koyu fondöten uygulamalısınız.Fondöteni aydınlık bir yerde sürmeli ve yüzünüze eşit olarak dağıtmalısınız.Gözleriniz iri ise, göz kalemini göz içine sürmelisiniz. Gözlerinizi irileştirmek için ise, kaleminizi kirpiklerin diplerine sürmelisiniz.Rujunuzun kalıcı olmasını istiyorsanız, dudak kalemi ile dudaklarınızı iyice boyamalı ve ruju üzerine sürmelisiniz.


Burnunuz genişse, burun kenarlarına bir ton koyu fondöten ile gölgelendirme yapmalısınız.Rujunuzun kalıcı olması için dudaklara önce pudra sürün, sonra ruju uygulayın. Son olarak üzerine buz gezdirin. Göreceksiniz uzun süre dudaklarınızdan çıkmayacaktır.Kirpik kıvırıcı kullanmadan önce biraz fön makinesini tutup hafif ısınmasını sağlayın. Sonra kirpiklerinize uygulayın. Bu şekilde daha iyi kıvıracaktır.
Biten rimellerinizi kaç fırçası olarak kullanabilirsiniz.Gözaltınız ten renginizden koyu ise, fondöten sürmeden önce kapatıcı kullanmayı unutmayın.Yanaklarınızı daha belirgin hale getirmek için, allığınızı elmacık kemiklerinden başlayarak şakaklara doğru uygulayabilirsiniz.Dudaklarınız ince ise, dudak çizginizin dış kenarını dudak kalemi ile belirginleştirmeli ve ruj ile çerçevenin içini boyamalısınız.Dudaklarınız kalınsa, bir ton koyu fondöten sürerek, rujunuzu daha sonra sürmelisiniz.
Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri
4/ 5
Oleh