Kombu çayı nasıl yapılır?

Kombu çayı nasıl yapılır?

Kombu çayı nasıl yapılır?
19 Ekim 2011 Çarşamba
Kombu çayı (Kombucha tea) nasıl yapılır?

Kombu Çayı şöyle hazırlanır:

Aktarlarda satılan bir parça Kombu mantarını demleyip ve süzdüğünüz 2 litre siyah çayın içerisine bırakın.

Bu çayın içine önceden 1,5 su bardağı toz şeker ilave etmelisiniz.



Deniz anası şeklindeki bu kombu mantarının kaygan kısmı alta gelmeli. Bu çayın üstünü bir tülbent ile örtün ki tozlanmasın fakat hava alsın.

Kullanacağınız kap mutlaka cam veya çelik olmalıdır aksi halde mantarınız ölür. Çayınız 4 ile 8 gün içinde hazır olacaktır.

Bu sırada Kombu mantarınız kocaman bir de yavru yapacaktır. Yeni mantarınızı bir miktar çay ile birlikte bir kavanoza koyarak dolaba kaldırın ve daha sonra keserek parça parça yine kullanın.

Ortaya çıkan sıvıyı süzün ve yine dolaba kaldırın gazsız bir içecek ile muhtemelen meyve suyu ile seyrelterek günde bir iki su bardağı tüketin.


Uzun vadede romatizmal ağrılarınız geçecek ve kalıcı bir iyileşme de sağlayacaktır.

Uyarı: Kombu çayı asit oranı yüksek bir ilaçtır ve mide problemi olanlar dikkatli kullanmalıdırlar.

Kombu Çayının Faydaları


Kombu çayı nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh