Ihlamur çayı
Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve birçok hastalığa iyi geldiği
bilinen ıhlamurun, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu
bilinir. Türkiye’de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının
yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı
tedaviye yardımcı olarak kullanılan
şifalı bitkilerin
başında geliyor. Ihlamur çayının bir diğer özelliği ise sinirleri
yatıştırmaya yardımcı olmasıdır. Bu çayın faydalarını sıralayacak
olursak eğer;
- Terlemeye yardımcı olarak soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.
- Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayarak hazımsızlığa iyi gelir.Ihlamur çayı
- Stresi azaltarak rahatlama sağlar.
- Kas spazmlarını giderir.
- Kalp çarpıntılarını azaltır.
- İshal tedavisinde kullanıldığı da görülmektedir.
Ihlamur çayı nasıl hazırlanır ?
Yemekten sonra çay yahut kahve içme alışkanlığınız varsa onlar yerine
ıhlamur çayı içmeniz sindirim sisteminizi hızlandırdığı gibi ruhsal
rahatlama da sağlamaktadır. Ihlamuru su ile beraber kaynatmamanız
önerilir.
Ihlamur çayı
Hazırlanışı: kaynamış olan suyu daha önceden
ıhlamurları attığımız çaydanlığa dökerek 10 dakika demlenmesini
bekleyin. Daha sonra ise afiyetle içmek kaldı size.
Ihlamur çayının zararları
Kısa süreli ve belirli ölçülerde kullanıldığı zaman bir zararı
bulunmayan ıhlamurun uzun süreli kullanımı kalp rahatsızlığına neden
olabilir. Ayrıca ıhlamur ağacına temas etmenin cilt hastalıklarına sebep
olduğu bilinmektedir.
ıhlamur birde limonlu oldumu süper:)
YanıtlaSil