Ağız kokusunu gidermek için bitkisel yöntemler

Ağız kokusunu gidermek için bitkisel yöntemler

Ağız kokusunu gidermek için bitkisel yöntemler

Ağız kokusu bireylerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkileyen bir sorundur.

Dış görünümünüz için pek çok şey yapıyorsunuz peki ağız sağlığınız için neler yapabilirsiniz?



İşte size günlük yaşantınızda ağız kokusunu gidermek için dikkat edeceğiniz bazı noktalar;

Su

Yeterli su alımı vücudumuz için gerekli olduğu kadar, ağız sağlığı içinde çok önemlidir.

Su ağızda dişler arasındaki yiyecek kalıntılarını temizler. ağız sağlığı sadece temizlikle olmaz eğer gün içerisinde florür içerikli su tüketirseniz diş minenizi de güçlendirirsiniz.

C Vitamini

C Vitamini içeren çilek, portakal ve kavun gibi meyveler ağızda bakteri üremesine karşı savaşırlar.

C vitamini içeren besinler tükürük üretimini uyararak bakterilerin diş ve dişeti üzerinde birikmesini önleyerek bakterileri en aza indirir.

Sebzeler

Plak oluşumunu en aza indirmeye yardımcı başka bir şeyde sebzelerdir. Kereviz ve havuç gibi sebzeleri çiğneyerek tüketmek çok iyidir. Ağız sağlığının sürdürülmesine yardımcı olmanın yanı sıra vücut sağlığımızı da korur.

Otlar

Sadece yemeklerde baharat olarak kullanıldığını düşünsekte otlar aynı zamanda nefesimizi tazelemek ve tatlandırmak için kullanılabilir.

Maydanoz, nane, biberiye bu otlardan bir kaçıdır. ayrıca bu bitkiler hazmı kolaylaştırarak ağız kokusunu önlemede iki kat daha etkindirler.

D Vitamini

D Vitamini açısından zengin besinler de dişlerde bulunan bakteriler ve plakla mücadele ederler. D Vitamini peynir, süt, ve yoğurt gibi günlük tükettiğimiz gıdalarda bulunur.

Ağız kokusuna neden olan bakterileri ortadan kaldırmak için aktif kültür ve vitamin içerdiğinden yoğurt büyük ölçüde faydalıdır

Yukarıda saydığımız gıdalar ağız kokusunu ortadan kaldırmak için çalışan özel gıda grupları ve türleridir. Bunlar tek başlarına kullanılabileceği gibi doğru ve dengeli beslenme içinde dahil edilmelidirler
Ağız kokusunu gidermek için bitkisel yöntemler
4/ 5
Oleh