ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


HANGİ EKMEK KAÇ KALORİ ?

Posted: 29 Jun 2013 09:36 AM PDT

Kepek Ekmeğininin Kalorisi,Çavdar Ekmeğinin Kalorisi,Makarnanın Kalorisi,Buğdayın Kalorisi, Bisküvinin Kalorisi
Hangi Ekmek Kaç Kalori 

Hangi Ekmek Kaç Kalori ?
Ekmeğin Kalorisi,Buğday Ekmeğinin Kalorisi, Beyaz Ekmeğin Kalorisi, Mısır Ekmeğinin Kalorisi,Kepek Ekmeğininin Kalorisi,Çavdar Ekmeğinin Kalorisi,Makarnanın Kalorisi,Buğdayın Kalorisi, Bisküvinin Kalorisi
Ekmek sofralarımızın baş tacı ve vazgeçilmezi. Tabii, atıştırmalık olarak kullandığımız bisküvi ve diğer sofra sultanı makarna da var... Yani unlu mamüller kısaca... Peki sıklıkla tükettiğimiz ekmek,makarna ve bisküvi kaç kalori biliyor musunuz ? Dilerseniz sorunun cevabına Hep Birlikte Bakalım.
Aşağıda verilen kalori miktarları 1 dilime göre hesaplanmıştır ve 1 dilim ekmek ortalama 20-25 gr dır.

Ekmeğin Kalorisi,Buğday Ekmeğinin Kalorisi, Beyaz Ekmeğin Kalorisi, Mısır Ekmeğinin Kalorisi,Kepek Ekmeğininin Kalorisi,Çavdar Ekmeğinin Kalorisi,Makarnanın Kalorisi,Buğdayın Kalorisi, Bisküvinin Kalorisi
Buğday unu:  100 gram, 365 kaloridir. Buna göre; Buğday ekmeği (beyaz) : 100 gram, 246 kaloridir. - Buğday ekmeği (kepekli) : 100 gram, 251 kaloridir.
Mısır unu : 100 gram, 368 kaloridir. Buna Göre; Mısır ekmeği : 100 gram, 227 kaloridir.
Kepek unu : 100 gram, 213 kalorİdir. Buna göre ; Kepek ekmeği : 100 gram, 213 kaloridir.
Yulaf unu:  100 gram, 395 kaloridir. Buna göre; Yulaf ekmeği : 100 gram, 212 kalori
Arpa unu : 100 gram, 356 kaloridir. Buna Göre ; Arpa ekmeği : 100 gram, 198 kaloridir.
Kızarmış ekmek: Bir dilim, 35 kaloridir.
Beyaz ekmek : 1 dilim, 90 kaloridir.
Çavdar ekmeği : 1 dilim, 55 kaloridir.
Yufka : 100 gram, 152 kaloridir.
Makarna : 100 gram, 361 kaloridir.
Pirinç unu : 100 gram, 361 kalori
Nişasta  : 100 gram, 352 kalori
Bisküvi : 100 gram, 462 kalori
Ekmeğin Kalorisi,Buğday Ekmeğinin Kalorisi, Beyaz Ekmeğin Kalorisi,Mısır Ekmeğinin Kalorisi,Kepek Ekmeğininin Kalorisi,Çavdar Ekmeğinin Kalorisi,Makarnanın Kalorisi,Buğdayın Kalorisi, Bisküvinin Kalorisi
ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


PİLATES NASIL YAPILIR ?

Posted: 24 Jun 2013 07:07 AM PDT

Plates Ne Zaman Yapılır,Plates Yapmak İçin,Platesin Faydaları,Platesin Yararları
Pilates Nedir Nasıl Yapılır
Pilates Nasıl Yapılır?
Plates,Plates Nedir,Plates Ne Demek,Plates Kuralları,Plates Nasıl Yapılır,Plates Ne Zaman Yapılır,Plates Yapmak İçin,Platesin Faydaları,Platesin Yararları
Son zamanlarda ilgi gören egzersiz çalışmalarından biri olan pilates, vücuttaki kas kütlesinin artmasını, yağ oranının düşmesini ve vücudun eski halinden çok daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Pilates kadar faydalı, her zaman ilgi gören bir başka egzersiz ise yüzme. Tüm vücudun aynı anda çalıştığı yüzme sporu, kalp ve damar sistemini güçlendirip, kasların direncini artırıyor.
Pilates ve yüzmenin vücudu şekillendiren iki önemli egzersiz olduğunu vurgulayan Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İnci Şenses, bu konuda merak ettiklerimizi şöyle yanıtladı.
Plates,Plates Nedir,Plates Ne Demek,Plates Kuralları,Plates Nasıl Yapılır,Plates Ne Zaman Yapılır,Plates Yapmak İçin,Platesin Faydaları,Platesin Yararları,Pilates yapmak bize ne kazandırır?
Pilates 1880'de Josep
Neden pilates yapmamız gerekiyor? Avantajları neler?

Eklem,kas ve kemikleri hayat boyu koruyor. Karın kaslarını güçlendiriyor. Karın ve sırt bölgelerini güçlendirip sağlam bir iskelet oluşturuyor. Avantajlarını şöyle sıralayabiliriz; 3 derste farkı hissedip, 10 derste farkı görüp, 20 derste de değişim görülebiliyor. Yağ kaybı oluyor. Pilates dışındaki sporlarda zayıf kaslar zayıflıyor, güçlü kaslar güçleniyor. Pilateste ise tüm kaslar güçleniyor. Kaslar güçlendiği için metabolizma hızlanıyor. Vücut ince görünüm alıp, kas kütlesi artıyor ve kilo kaybı olmuyor. Daha sıkı bir vücuda sahip olunuyor.
Pilates dersi kimden alınmalıdır?

Öncelikle pilates eğitmeni olmalı, sertifikası olmalı, hangi ağırlıkları kullanılacağını bilmesi gerekiyor. Herhangi bir tehlike yaratmamak için anatomiyi tanımalı.
Diğer incelme yöntemlerinden farkı nedir?

Diğer zayıflama aletleri gibi değil. Pilateste kendiniz yapıyorsunuz, kas kütlesi artmasıyla metabolizmada artıyor. Kas çalışınca enerji de harcanıyor, yağlı insanların metabolizması düşük olduğundan kas fazla olunca enerjide artıyor. Pilates kas kütlesini güçlendiriyor.
Pilates gibi yüzme de omurga dostu bir spor. Yüzmenin avantajları neler?

Tüm vücut aynı anda çalışıp, suyla beraber hareket ediyor. Vücut ağırlığı suyun içinde 10 kat hafifliyor, eklemlere yük binmiyor. Stresi gidermeye yarıyor. Kalp ve damar sistemini güçlendiriyor. 1 saat yüzmeyle 500 kalori harcanıyor. Vücut ağırlığı su içinde hafifliyor ve bir dirence karşı geliniyor. Kaslar gelişiyor, yüzmeyle kalp odacıklarının hacmi artıyor. Kalbe giden kan miktarı artıyor, kalp atım sayısı azalıp kalp kası güçleniyor. İnsan dinlenir halde 12-16 kez soluk alıp vermekle beraber yüzerken bu 40-50 oluyor. Esneklik artıyor, gerginlik azalıyor. Yaşlılar, engelliler, boyun ve bel fıtığı olanlar da yüzebilir.
Yüzerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Suyun içinde vücut ağırlığı azaldığından yük binmiyor. Bu nedenle çok daha rahat hareket ediliyor. Aşırı kilolu insanlar da yüzebilir yüzmeden önce de 5-10 dakika germe egzersizleri yapmaları gerekiyor. Yüzmede fazla yağ yakıldığı için kasın direnci artıyor, glikojen daha az tüketilip damar kireçlenmeleri azalıyor. Bununla beraber iyi huylu lipidler artıyor. Haftada üç kez birer saat yüzülmeli, 15 dakikada bir dinlenilmelidir.
Kimler pilates yapabilir?

Her yaştaki insanlar yapabilir.Hamileler için konsantrasyon,nefes çalışmaları yapılabilir. Pilates sonrası kasların güçlenmesiyle vücut duruşu desteklenmiş ve kas kontrolü,sakatlanma riskinin azalması sağlanabiliyor.
Ne sıklıkla ve nasıl yapılabilir?

Önce haftada iki gün 50 dakika, daha sonra haftada 4 gün günde 30 dakika yapılabilir. Üç haftada 2 cm uzamayla etkisini gösterebiliyor. Pilates aletli ve aletsiz yapılabiliyor. Aletli de özel makinaların üzerinde egzersiz hareketleri yapılabiliyor, küçük ağırlıklarla bazı hareketler yapılıyor. Aletsiz olarak da mat üzerinde küçük, çember, büyük lastik top, bant kullanılabiliyor. Bu sayede kalça ve bel hastalıkları gideriliyor, kemik direncini azaltıyor, ostreoporozda kas kütlesini artırıp kemik direncini arttırıyor. Ayrıca pilateste en önemli faktör denge olduğundan diğer sporlar gibi yemekten 1 saat sonra yapılıp,bittikten sonra 5 dakika gevşeme yapmak gerekiyor.
Pilates nasıl doğru yapılır?
Pilateste belli başlı kurallar şunlardır:

1-Konsantrasyon:
Sadece hareketlere yoğunlaşmalı, vücudun nasıl çalışıp hangi kasların kullanıldığına dikkat edilmesi gerekiyor.
2-Kontrol: Pilateste kontrol çok önemli olup gösterilen hareketlerin mutlaka aynı şekilde yapılması gerekiyor.
3- Merkezleme: Doğru hareketler bel, göbek ve karın çevresinde esneme ve uzamayı sağlıyor.
4-Akıcılık: Pilatesin acele edilmeden, her noktadan geçilerek, duraksamadan yapılması gerekiyor.
5- Kesinlik
6-Doğru nefes alıp-vermek: Göğüs kafesinin kapalı olması gerekiyor.
h Plates tarafından Düsseldorf'da bulundu. Kendisi astım ve romatizma hastasıydı. Jimnastikle uğraşarak vücüdunu geliştirdi. 1918'de askeri kampta bu egzersizleri yapanların çıkan grip salgınından etkilenmediği ortaya çıktı. Sonra 1926'da ABD'ye göç etti ve tekniğini geliştirdi. Pilateste içeride bulunan gözle görünmeyen kaslar da çalışıyor. Pilateste 40 temel hareket bulunuyor ve isteğe göre çeşitlendiriliyor. Tüm vücuda yönelik bir kondisyon çalışması yapılmış oluyor. Bu yöntem zihin, beden bütünlüğünü öngören denge-nefes-hareketin buluşması ile yapılıyor. Nefes alıp verme, denge ve zihin arasında belli bir düzenli alışveriş olması gerekiyor.
Plates,Plates Nedir,Plates Ne Demek,Plates Kuralları,Plates Nasıl Yapılır,Plates Ne Zaman Yapılır,Plates Yapmak İçin,Platesin Faydaları,Platesin Yararları
ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER

ŞİFALI BİTKİLER DOĞAL SAĞLIK BİTKİSEL TEDAVİLER


ÇİKOLATALI ISLAK KEK NASIL YAPILIR ?

Posted: 21 Jun 2013 10:00 PM PDT

Çikolatalı Islak  Kek Nasıl Yapılır ,Çikolatalı Islak  Kek Tarifleri, Islak  Kek  Tarifi
Çikolatalı Islak  Kek
Çikolatalı Islak  Kek Nasıl Yapılır ?
Çikolatalı Islak  Kek,Çikolatalı Islak  Kek Tarifi,Çikolatalı Islak  Kek Yemek Tarifi,Çikolatalı Islak  Kek Nasıl Yapılır ,Çikolatalı Islak  Kek Tarifleri, Islak  Kek  Tarifi
Islak Kek Sever misiniz ? Ben kendi adıma, çok severim.. Hele bir de çikolatalı olursa... Tadına doyum olmaz. Sizinde ağzınız sulandı değilmi? O halde sizlere çikolatalı ıslak kek tarifi vermek isterim... Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yemeniz için..

Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;
Kek Hamuru için,
*4 adet yumurta,
*2 su bardağı toz şeker,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı süt,
*4 yemek kaşığı kakao,
*1 tatlı kaşığı tarçın,
*100 gram sütlü çikolata,
*2,5 su bardağı un,
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
Üzeri için,
*1 çay bardağı damla çikolata,
Çikolatalı Islak  Kek,Çikolatalı Islak  Kek Tarifi,Çikolatalı Islak  Kek Yemek Tarifi,Çikolatalı Islak  Kek Nasıl Yapılır ,Çikolatalı Islak  Kek Tarifleri, Islak  Kek  Tarifi
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp iyice çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımdan 1 su bardağı ayırın. Sütlü çikolatayı incecik rendeleyin. Kapta kalan karşıma; rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve vanilyayı ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırıp hamuru yağlanmış kek kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen kekleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Kekler ılındığında; ayırdığınız kakaolu karışımı üzerlerinde gezdirin. Damla çikolata serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Islak  Kek,Çikolatalı Islak  Kek Tarifi,Çikolatalı Islak  Kek Yemek Tarifi,Çikolatalı Islak  Kek Nasıl Yapılır ,Çikolatalı Islak  Kek Tarifleri, Islak  Kek  Tarifi

PEYNİRİN FAYDALARI VE ZARARLARI

Posted: 20 Jun 2013 11:36 PM PDT

Peynirin Zararları,Peynirin Kalori Değeri,Peynirin Kalori Miktarı,Peynirin Kalorisi
Peynirin Faydaları ve Zararları
Peynirin Faydaları ve Zararları
Peynirin Faydaları Nelerdir,Peynirin Faydaları Kısaca, Peynirin Yararları,Peynirin Yararı, Peynirin Faydaları ve Zararları,Peynirin Zararları,Peynirin Kalori Değeri,Peynirin Kalori Miktarı,Peynirin Kalorisi
Sabah kahvaltılarında ya da sıcacık çıtır çıtır bir simitin yanında olmazsa olmaz peynirden bahsetmek istiyoruz bu gün. Beslenme çizelgesinde önemli bir yere sahip olan peynirin faydaları nelerdir. Peynirin kalori değiri nedir. Peynirin zararları nelerdir.. Hep birlikte görelim.

Peynirin Faydaları Nelerdir,Peynirin Faydaları Kısaca, Peynirin Yararları,Peynirin Yararı, Peynirin Faydaları ve Zararları,Peynirin Zararları,Peynirin Kalori Değeri,Peynirin Kalori Miktarı,Peynirin Kalorisi
Peynirin Faydaları Nelerdir,Peynirin Faydaları Kısaca,Peynirin Yararları,Peynirin Yararı
* Protein ve kalsiyum açısından zengindir.
* İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır.
* Peynir de süt gibi iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Süt sevmeyenler için peynir kalsiyum bakımından iyi bir kaynaktır.
* Kemik ve diş olumuşunu güçlendirir
* Kemik erimesini önler.
* Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.
* İshali tedavi eder.
* Mide rahatsızlıklarını giderir.
* Sindirim sistemini düzene sokar.
* Ülseri önler. · Beyine enerji verir.
* Diş çürüklerini önler.
* Kronik bronşiti önler.
* Tansiyonu düşürür.
* Yağsız süt, kolesterolü düşürür.
* Kanserin önlenmesine yardımcı olur.
Peynirin Zararları
PEynirin belirli bir bekleme süresi vardır. Bu süreyi temamalmayan peynir tüketimi Burucella Hastalığına sebep olur. Kilo ya da kolesterol sorunu yaşayanlar peynirin az yağlı olanı tercih etmeliler. Yağsız beyaz peynir ya da lor en az kalori ve yağa sahiptir.
Peynirin Kalorisi,Peynirin Kalori Değeri,Peynirin Kalori Miktarı
100 gr Beyaz Peynir 235 kalori, 100 gr kaşar peyniri 404 kalori,100 gr lor peynir 85 kalori,100 gr Krem peynir 349 kalori, 100 gr Tulum Peyniri 257 kaloridir.
Peynirin Faydaları Nelerdir,Peynirin Faydaları Kısaca, Peynirin Yararları,Peynirin Yararı, Peynirin Faydaları ve Zararları,Peynirin Zararları,Peynirin Kalori Değeri,Peynirin Kalori Miktarı,Peynirin Kalorisi