Ender Saraç egzama

Ender Saraç egzama

Ender Saraçtan egzema tedavisi
Egzama için bitkisel çözüm
Egzamaya hangi bitkiler iyi gelir



Isırganotu, hindiba, altınbaşak, mayıs papatyası, çok ince kıyılarak eşit oranda karıştırılır. Yarım veya bir tatlı kaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dokusu kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan, aç karnına veya öğün aralarında içilir. Her bardak çaya eklenen yarım veya bir tatlı kaşığı İsveç Şurubu, iyileşmeyi hızlandıracaktır.
Ayrıca, bolca içilen taze elma suyu da çok yararlıdır.
 Uçuk İçin Bitkisel Tedavi

Uçuk İçin Bitkisel Tedavi

Uçuk İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri




Uçuk Tedavisi İçin Bitkisel Yöntemler


Uçuk oldukca sık rastladığımız bir rahatsızlıktır ve çok can yakıcıdır uçuk için bitkisel bir tedavi yöntemi öneriyoruz sizlere uçuk tedavisinde uyguluyabileceğiniz Bitkisel Uçuk Yöntemler şöyle..

Rendelenmiş şalgamlar 20 dakika süreyle suda kaynatılarak süzülür.Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk olan bölgeye sürülür.

Şahtere otunun yaprakları sert bir zeminde dövülerek ezilir.Elde edilen posaya,krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan bu kremden uçuk olan bölgeye sürülür.
Kıyılmış taze ceviz yaprakları,ısırgan otuyla birlikte dövülerek ezilir.Elde edilen posaya,merhem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk olan bölgeye sürülür.

Bu tavsiye edilen öneriler sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.hangi rahatsızlığınız olursa olsun mutlaka öncelikle doktora gidilmeli ve tavsiyesi alınmalıdır.
 Maydanozun Faydaları

Maydanozun Faydaları

Maydanozun Faydaları Nelerdir



Maydanozun Faydası Nedir


Maydanoz bol bol tüketilmesi gereken yeşilliklerin başında gelir. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarken, kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.

Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) kaynağı olduğu için görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi geliyor.

Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı, kanı arttırarak oksijeni metabolize ediyor ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım ediyor. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindiriyor. Barsak solucanlarının düşürülmesine yardım ediyor. Gazın dışarı atılmasını sağlar.
Kanı temizliyor,kansızlığa, mesane iltihaplanmasına, karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliğine etkili. Kan şekerini normal seviyede tutuyor.

Tohumlarının idrar ve safra söktürücü, adet kanamalarını kolaylaştırıcı nitelikleri var. Adet sancılarına iyi geliyor.



Maydonoz Grip ve nezleye iyi geliyor. Kansere karşı koruyucu.
Yatmadan önce ağızda çiğnenen bir demet maydanoz rahat uyumayı sağlıyor, ağız kokusunu alıyor. Bulantılarda ve nefes darlığında bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak kişiyi rahatlatabiliyor.
Yara, kesik ve morartıları iyileştiriyor.
 Migren Bitkisel Tedavi

Migren Bitkisel Tedavi

Migrenin Bitkisel Tedavisi Nedir


Migrene Faydalı Bitkiler





Pek çok insanın şikayetidir geçmeyen migren ağrıları. İşte size ağrınızı bir çırpıda geçirecek bir reçete:


Malzemeler

5 dal dereotu
6 dal nane
4 dal roka
6 dal tere
8 dal maydanoz
2 dal fesleğen
3 dal reyhan
1 adet limon
1 adet portakal
2 adet kivi
1 litre su
150 gram bal
1 litre su

Yapılışı
Kivi, portakal ve limon kabukları soyulup, ikiye bölünür. Yeşilliklerle beraber bir litre suyun içine atılıp, 4 dakika kaynatılır. 15 dakika demlendikten sonra, süzülüp tüketilir.
 Tarhun Bitkisi Nedir

Tarhun Bitkisi Nedir

Tarhun Bitkisi Nerelerde Yetişir



Tarhun Bitkisi Resmi

Bilgi Bileşikgiller familyasındandır. Anayurdu Sibirya'dır.

Türklerin Ortaasya'dan göçleriyle İran ve Anadolu'ya getirilmiş, Haçlı seferleriyle Avrupa'ya götürülmüş; daha sonra oradan dünyaya yayılmıştır. Günümüzde Avrupa'da büyük ölçüde kültürü yapılmakta, ülkemizde de Ankara, Gaziantep, Urfa ve Erzurum daki bazı bahçelerde yetiştirilmektedir.

60-120 cm. boylanabilen, keskin ama hoş kokulu, dayanıklı çokyıllık çalımsı bitkidir. Yuvarlak kesitli ve dallara ayrılan yapılı gövdesi açık yeşil renklidir; oysa bitkinin tabanına doğru gövde kahverengileşir. Yaprakları ince, uzun ve parlak yeşil renklidir. Yaprak altında bulunan yağ bezeleri biberimsi acı tadı olan güzel bir koku yayarlar. Çiçekleri küre biçimli, küçük ve yeşilimsi beyaz renkli olur.

Tarhunun yapraklı dallari iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir. Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır.

 En Faydalı Kuruyemişler

En Faydalı Kuruyemişler

Sağlığa Yararlı Kuruyemişler

Hangi Kuruyemiş Neye Faydalı

Kuruyemişlerin sağlığımıza birçok yararı vardır. Peki hangi kuruyemiş neye faydalı? Örneğin;

Fıstık: Bedeni ve zihni gücü arttırır. Vücudun gelişmesini sağlar. Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir. Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.

Leblebi: Anne sütünü artırır. Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.

Badem: Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir.

Ceviz: Kanda kolesterolün yükselmesini önler. Beynin çalışmasını güçlendirir. Zekayı geliştirir. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür. El ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir.

Fındık: Cildi güzelleştirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır. Fındık yağı, böbrek ağrılarına iyi gelir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sarada da faydalıdır. Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur. Günde bir avuç dolusu fındık yiyenlerin kalp krizine daha az yakalandığı araştırmalarla ortaya konulmuştur. Gelişme çağındaki çocukların gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık verilmelidir.
 Domatesin Yararları

Domatesin Yararları

Domatesin Yararları Neler



Domatesin Yararları Nelerdir


Domates Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirir, kabızlığı giderir Safra ve böbrek taşlarının oluşmasına engel olur İştahsızlık çekenlere çok faydalıdır domates nasır üzerine bağlanrsa, nasırın sökülmesini kolaylaştırır

Cilde tazelik ve pembelik verir Nasırların sökülmesine yardımcı olur Çıbanların oluşmasını engeller

Arı sokmasında ve yanıkların tedavisinde kullanılır Midesi zayıf olanlar, Böbrek ve mesanelerinde iltihap olanlar, suyunu içmelidirler



Her sabah içilen tabii ve çiğden sıkılmış bir su bardağı domates suyunda kansere karşı etkili bir çözüm olabilecektir. Ayrıca kalp büyümelerinin önlenmesi için yine her sabah tabii ve çiğden sıkılmış bir bardak somates suyu içilmesi önerilir.
 Isırgan Otunun Faydaları

Isırgan Otunun Faydaları

Isırgan Otunun faydaları neler


Isırgan Otunun faydaları nelerdir

Kullanılan bitki ne kadar taze olursa, şifalı gücü de o kadar fazladır.

Isırgan Otu Bağışıklı sistemini güçlendirir.Kanı temizler.

Isırgan otunda mide,bağırsak, safra kesesi,karaciğer ve pankreas salgılarının uyarılmasını sağlayan maddeler bulunur. Yani bu durum, sindirim sistemini düzenlerken, safra kesesi taşlarının oluşumunu ve mevcut taşların büyümesini engeller.

Saç dökülmesini azaltarak, saça parlaklık kazandırır ve kepeği önler.

Böbrek taşı oluşumunu önler ve böbrek taşı düşürücü etkisi vardır.

Kanı temizlediğinden egzema tedavisi için ısırgan çayı içilebilir.

Yorgunluk ve bitkinlik hisseden kişiler bir kaç günlük ısırgan küründen sonra, gözle görülür enerji artışı gözlemlerler. Isırgan otu vücuda direnç verdiğinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatır.

İçerdiği bol demir minerali sayesinde kansızlığa iyi gelir.

Bahar nezlesi gibi alerjik durumlarda ısırgan çayı alerji belirtilerini azaltır.

Romatizma ve gut hastalıklarında destekleyici olarak kullanılabilir. Yine kanı temizleme özelliği sayesinde, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.



Kış için bir miktar stok yapmayı da unutmayın ve kurutacağınız bu ısırganları mayıs ve haziran ayının güneşli günlerinde toplamaya dikkat edin. Kendi sağlığınız için bir şeyler yapabildiğinize sevinin! Ama ama en önemlisi sadece ihtiyacınız kadar bitki toplayın. Eğer sadece yaprak ve saplara ihtiyacınız varsa kesinlikle bitkiyi köküyle beraber sökmeyin. Bir bölgedeki tüm bitkileri tamamen koparmayın. Gelecek yıllarda da bitkinin neslini sürdürmesine izin verin!
 Fesleğenin Faydaları Nelerdir

Fesleğenin Faydaları Nelerdir

Fesleğenin Faydaları


Fesleğenin Faydaları Neler

Ballıbabagiller familyasındandır. Anayurdu Güney Asya”dır. Ancak, Akdeniz havzası ülkeleri ile Türkiye”de Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde sıkça yetiştirilmektedir. 10-40 cm. boylanabilen, biryıllık duyarlı otsu bitkidir. Kare kesitli, boydan boya kabarık çizgili ve yeşil renkli gövdesi, bitki tabanına inildikçe kırmızılaşır. Oval biçimli yaprakları kenarları dişli, sivri uçlu ve koyu yeşil renkli olur. Yaz sonunda açan çiçekleri beyaz; pembe ya da sarımsı beyaz renklidir. Küçük tohumlan koyu kahverengi ve gözyaşı biçimlidir. Bitki, tohumuyla çoğalır. Çok kokulu bir bitki olan fesleğen, bileşimi estragol, linelol, sineol ve pinen adı verilen maddelerden oluşan ve uçucu bir yağ olan fesleğen esansını içerir. Bu nedenle koku ve çeşni vermesi için yemeklere pişerken son anda katılır. Ayrıca sirke yapımında ve salatalarda kullanılır.



Fesleğenin Faydaları Nelerdir


Ferahlatıcı kokusuyla fesleğen, bazen baharat olarak bazen dekoratif parça olarak kullanılıyor. Yeşil rengiyle pozitif enerji veren fesleğen, bilim adamlarının ilgisini çekti ve faydaları araştırıldı! Diyetten, eklem hastalıklarına kadar birçok alan yarar sağlayan fesleğenin araştırmalara göre faydaları Yüksek Topuklar'da!

Fesleğenin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğu anlaşıldı. Şeker düzeyini azalttığı için şeker hastaları için de önerildi... Ne yazık ki henüz bir fesleğen hapı mevcut değil ama salata olarak yenmesi çok faydalı" diyen araştırmacılar diyetlerde de fesleğen kullanımının kilo vermede etkili olduğunu söyledi.

Manchester'daki İngiliz İlaç Konferans'nda sunulan araştırmaya göre romatizma hastalarına fesleğen yedirildi. Hastaların yüzde 73 gibi yüksek bir oranında şişme ve ağrıların azalıp, yok olduğu görüldü.

Fesleğenin bronşit, astım gibi ödem yapan ve insanın yaşam kalitesini düşüren hastalıkları da etkili biçimde azalttığı saptandı.

Fesleğenin diğer faydaları ise şöyle sayılabilir: Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır.

Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Süs bitkisi olarak da kullanılır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır.
 Panik Atak Şifalı Bitkiler

Panik Atak Şifalı Bitkiler

Panik Atak İçin Şifalı Bitkiler

Panik Atağa iyi gelen bitkiler


Bir fincan kestere ve takkeotu çayı için (her fincan için bir tatlı kaşığı) ve derin nefes almaya konsantre olurken bu çaydan yudumlayın.
Kesme şekerin üzerine bir damla gül yağı damlatıp, yavaşça ağzınızda eritebilirsiniz. Oda kokusuna karıştırılmış veya mendilin üzerine dökülmüş bir damla gül yağı da yardımcı olacaklır.
 Kolay Zayıflama Çayları

Kolay Zayıflama Çayları

Zayıflatan bitkisel çaylar

Evde Yapılabilecek Kolay zayıflama çayları

Zayıflamak için kendinize bitkisel çaylar hazırlayabilirsiniz. Bunlardan birkaçı;

Mate Çayı

Mate çayı tok tutar. Zayıflamak için mate çay ideal bir çaydır. Hazır poşet yada mate çayı minimum 20 dakika demlemek gerekir. Kaynak suyu kullanırken 80 dereceyi geçmemesi lazım. 20 dakika sonra çayınız hazır, onu yavaş yavaş içeceksiniz.

Beşi Bir Yerde Zayıflama Çayı (Ender Saraç)

1 tatlı kaşığı Mate yaprağı
1 tatlı kaşığı Biberiye
1 tatlı kaşığı Kekik
1 tatlı kaşığı Funda yaprağı
2 tatlı kaşığı Yeşil çay

1 litre kaynar suya malzemeleri koyduktan sonra kaynatmadan 20 dakika demlendirin.Daha sonra süzerek ister sıcak olarak ister soğuk olarak, isteğe göre içine biraz limon sıkarak tatlandırıp içebilirsiniz. 3 gün içerisinde kilo farkını ve etkisini hemen göreceksiniz

Zencefil Çayı

Zencefil çayı hem hazır satılıyor, hem toz halinde, hem kuru kök olarak hem taze kök olarak. Yemeklere zencefil tozu ve taze kökü katıyorlar. Çay için kuru kök kullanıyorlar. Kuru kökü haşlayıp bekleteceksiniz.

Sarımsak Çayı

Küçük bir miktar taze zencefili soyun ve 2 fincan suyla kaynatın. 6 dakika kaynadıktan sonra içine 2 diş ezilmiş sarmısak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Çayın soğumasını bekledikten sonra süzün ve soğuk için

Biberiye Çayı

2 çay kaşığı biberiye 1 bardak su ile haşlanır ve 10 dakika bekletilir. Günde 2 bardak biberiye çayı içebilirsiniz.

Funda Çayı

Funda çayın içerdiği özelleklerin sayısinde zayıflıyorsunuz. Funda çayı diğer faydalı bitkiler gibi hem zayıflamak için hem sağlık için çok faydalıdır. Funda çayı 25 dakika demlemek gerekir.
 Hamam Otu Yağı Faydaları

Hamam Otu Yağı Faydaları

Hamam Otu Yağının Faydaları

Hamam Otu Faydaları Nelerdir


Tarihte Osmanlı saray kadınları tarafından hamamlarda tüy dökücü olarak faydalanılan hamam otu adını buradan almıştır. Tüylerden arınmış ve pürüzsüz bir cilde sahip olma için sizde saraylı kadınların yöntemini kullanın.

Hamam Otu Yağı faydaları


Kılları kırarak değil kökünden alır
Dökülerek yol olmalarını sağlar
Hızlı ve kolay bir yöntemdir.
Evde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Cildinizi tüylerden arındırdığı gibi vitaminlerle besler
Tüm cilt türleriyle uyumludur.
Bitkiseldir
Alerji ve tahriş riski yoktur
 Argan Yağı Cilde faydaları

Argan Yağı Cilde faydaları

Argan Yağı Cilde faydası




Argan Yağının Cilde faydaları nelerdir



Argan yağının daha fazla etki göstermesi için yüzünüze sürmeden önce temizlemeniz şarttır. Temizlemiş olduğunuz yüzünüze sadece birkaç damla uygulamak yeterli olacaktır. Argan yağı gün içinde ya da gece yatmadan önce yüze uygulanabilir. Parmağınızın ucuna birkaç damla argan yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Parmaklarınızla tüm yüz bölgenize nazikçe masaj yaparak argan yağını yüzünüze uygulayın. Yağ çabucak cildinize nüfuz edecek ve cildinizin canlandığını göreceksiniz.



Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.

Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.

Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.

Güneş (UHV zararlı ışınları), sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.

Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.

Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.

Hamilelik çatlaklarının önlenmesinde faydalıdır.

Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.

Argan Yağı Vücuda nasıl uygulanmalı


Argan yağı masaj için de son derece uygun bir üründür. Tercihen duştan sonra temiz vücuda avuç içinde ısıtılarak uygulanması en etkili sonuçları verir. Vücut tarafından kolayca emilmektedir ve diğer yağlarda olduğu gibi yapışkan bir formda değildir, bu nedenle masaj sonrası tekrar duş alınması gerekmemektedir.
 Argan Yağının Faydaları

Argan Yağının Faydaları

Argan Yağının Faydası



Argan Yağının Faydaları Nelerdir


Argan Yağı’nın en önemli özelliği yaşlanmayı önleyici (anti-aging) özelliğinin olmasıdır.
Argan yağı cildin genç kalmasını sağlıyor ve kırışıklıkların da estetik ameliyata gerek kalmaksızın en aza indirgenmesine yardımcı oluyor. Bu mucize yağın bir diğer özelliği de cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirmesi ve cilt hücrelerini yenilemesi.


Argan Yağının Faydaları


- Ciltteki kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.
- Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.
- Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.
- Güneşin zararlı ışınlarından korur,
- Sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.
- Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.
- Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.
- Hamilelik çatlaklarının önlenmesinde faydalıdır.
- Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.
- Yıpranmış ve donuklaşmış saçlarda parlaklık sağlar.
- Saç kırıklarının oluşmasını önler.
- Saçları besler.
- Kırılgan tırnak yapısını güçlendirir.
- Cinsel gücü arttırır.
 Öksürüğü Ne Keser

Öksürüğü Ne Keser

öksürüğe ne iyi gelir,öksürüğü ne geçirir,öksürüğü kesmek için ne yapmalı,öksürüğü kesmek için,öksürüğü ne iyi gelir,öksürüğü en çabuk ne keser,öksürük kesici,öksürüğü kesen bitkiler

Öksürük hem kış ve hem de yaz aylarının rahatsızlığı… Öksürüğün nedenini öncelikle doktor tespit edip, uygun ilaçları önermeli… Destekleyici olarak da bitkisel ürünlere başvurabiliriz.

Öksürük kesen doğal ilaçlar:

Öksürüğe iyi gelen bitkilerden biri öksürük otu… Öksürük sorununuz var ise, 4 çay kaşığı sinir otunu, 4 çay kaşığı öksürük otu, 1 çay kaşığı meyan kökü, 2 çay kaşığı kekik ve biraz da ekinezya ile birlikte suda çok az kaynatıp, demlemeye bırakalım. Şayet içki ve karaciğer probleminiz var ise öksürük otunu kullanmak size zarar verebilir.
Mürver ve zencefil de öksürüğe çok iyi gelen bitkiler arasında… Ve limon… Hemen yüzünüzü ekşitmeyin… Limon öksürüğü iyi geliyor. 2 çay kaşığı doğal limonun kabuğunu, 1 çay kaşığı adaçayıyla ve yarım çay kaşığı kekikle birlikte kaynar suyun içinde onbeş dakika bekletelim. Unutmayın, bu karışımı kaynatmıyorsunuz, kaynamış suda bekletiyorsunuz. Onbeş dakika sonra da bu karışıma yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip güzelce içiyorsunuz. Gün içinde 2-3 kez bu karışımdan içebilirsiniz.
Öksürüğe iyi gelen bir başka bitki de meyan kökü… Sadece öksürüğe değil astıma da iyi geliyor bu bitki… 1 çay kaşığı kurumuş meyan kökünü, bir çay bardağı sıcak suya koyarak, bir süre beklettikten sonra için… Meyan kökünün yüksek tansiyona neden olduğunu unutmayarak, fazla tüketmeyin. Anason, hatmi çiçeği ve ısırgan otu da öksürüğe iyi gelen bitkiler arasında… Bunları da çay gibi demleyip içebilirsiniz.
 Kurt Üzümü Nedir

Kurt Üzümü Nedir

Kurt Üzümü Hakkında Bilgi


Kurt Üzümü nedir kısaca?

Kurt Üzümü yani Goji yemişleri çok hassas olduklarından elle toplanmıyor, dalları duttan biraz daha nazikçe sallanarak dökülmeleri sağlanıyor. Meyvenin tazesi sadece yetiştirildiği bölgelerde tüketilebiliyor, genellikle meyve suyu ya da kurutulmuş olarak pazarlanıyor.

Herbalistler tarafından karaciğeri korumak, görüş bozukluğuna yardımcı olmak, bacakları güçlendirmek, bağışıklık sistemini desteklemek ve anti-aging olarak kullanıyorlar. Bu üzümlerde, gözün retinasını koruyan karoten içeren maddeler bulunuyor.
 Kıl Dönmesi İçin Kür

Kıl Dönmesi İçin Kür

Kıl Dönmesi İçin Kür

Kıl Dönmesi Tedavisi İçin Kür


Tıp dilinde kist dermoid sakral olarak tanımlanan kıl dönmesine karşı mükemmel bitkisel destekleyici kür

Prof. Dr. ıbrahim Saraçoğlu ‘nun Kuyruk sokumunda kıl dönmesi ve iltihaplanması için Isırgan otu kürü tarifi.

Bu kürün hazırlanışı: Kurutulmuş ısırgan otunu çok az su ile haşlayarak lapa şeklinde hazırlayın ve ılınması için bekleyin.

Ilındıktan sonra lapayı ince bir tülbente sararak 10-15 dakika iltihaplı bölgenin üzerinde bekletin.Bu işlemi yara olan yer kapanana kadar haftada 2-3 defa uygulayın.
 Topuk Çatlaklarına Ne İyi Gelir

Topuk Çatlaklarına Ne İyi Gelir

Topuk Çatlaklarına Neler İyi Gelir


Topuk Çatlağına Bitkisel Çözüm Önerileri

Bir kovaya sıcak su doldurun içine bir çorba kaşığı gliserin ve bir çorba kaşığı deniz tuzu karıştırın. Ayaklarınızı suda 20 dakika bekletip kurulayın.

Bir kahve fincanı vazelin ve 10 dövülmüş aspirini karıştırıp ayaklarınıza masajla yedirin. Nemli gazlı bez üzerine streç film sarın ve bir saat bekletin. Bu işlemi haftada bir gün tekrarlamaya özen gösterin.

Bir önceki yazımız olan At kestanesinin faydaları başlıklı makalemizde at kestanesi ağacı, at kestanesi kremi ve at kestanesi yağı hakkında bilgiler verilmektedir.

Topuk bölgelerinde görülen cilt çatlakları cildin nemsiz ve yağsız kalmasından dolayı görülen bir cilt sorunudur. Topuk çatlaklarına zamanında müdahale edilmez ise günlük hayatınızı adeta cehenneme çevirir. Bu nedenle gerek topuk çatlak kremleri gerekse topuk çatlakları için bitkisel ve doğal çözümler ile topuk çatlaklarını iyileştirmeyi denemeliyiz. Sizlere bunun için çok işe yarayacak topuklardaki çatlak giderici bitkisel kür vereceğim

4 tatlı kaşığı vazalini benmari usulu eritin İçine

-1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
-1 çay kaşıgı zeytin yağı
-1 tatlı kaşığı alovera yağı

ekleyip karıştırın. Akşam yatmadan topuklarınaza sürüp çorap giyin.

Topuk Kremi


1 fincan vazelin kremi
5 adet dövülmüş aspirin
Yarım limon
Tüm malzemeyi karıştırın. Yarım kova suya deniz tuzu koyup ayaklarınızı yarım saat bekletin. Ayaklarınızı kuruladıktan sonra yukarıdaki karışımı ayaklarımıza sürün.
 Hangi Çay Neye İyi Gelir

Hangi Çay Neye İyi Gelir

Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir

Bitki Çaylarının Yararları

ZENCEFİL

Ayurveda ve Çin Tıbbı’nda 5 bin yıldır kullanılan zencefil, ısıtıcı bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarında temizleyici, düzenleyici ve canlandırıcı bir etkiye sahip. Ayrıca faranjitte, ishal, gaz gibi durumlarda, kan dolaşımını artırmak için, kas hastalıklarında ve romatizmal ağrılarda kullanılıyor. Soğuk algınlıklarında çayını içebilir, öksürük için zencefil, zerdeçal ve bal karışımını sabah ve akşam aç karnına şurup niyetine kullanabilirsiniz. Zencefil canlandırıcı olduğu için akciğerleri temizler, gazı önler ve terlemeyi artırarak cildin de temizlenmesini sağlar.

REZENE

Rezene çayı özellikle gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Özellikle bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilaçtır rezene çayı. Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında rezene çayı yararlıdır. Listeyi uzatmak mümkün: Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz.

YOGİ ÇAYI

Hintli yogilerin içtiği baharatlı bir çay. Tam da kış mevsimine uygun, yani ısıtıcı. Ayurvedik bir çay yogi çayı ve yoğun baharatların karışımından oluşuyor. Bu çayı hazırlamak için ufak bir tencereye bir parça kabuk tarçın, 4-5 kakule tanesi, 1 ufak kök zencefil, 2 karanfil ve 4-5 adet tane karabiber koyun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip 5 dakika kadar kaynattıktan sonra dilerseniz içine 1 tatlı kaşığı siyah çay ekleyip biraz demlendirip süzün. Dilerseniz sütle karıştırıp için.

NANE

Nane çayı, mide ve bağırsak gazlarında, bulantı ve kalp çarpıntısında içilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında, karın ağrısı, ishal, safra kesesi taşı, baş ağrısı, migren, sinüzit, diş ağrısı, halsizlik, bronşit, öksürük gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici özelliği olan nane, nefes darlığında da şöyle kullanılabilir: Bir tülbentin üzerine bal konur, üzerine taze veya kuru nane yaprakları serpilir ve yatmadan önce göğüs üzerine bağlanır, sabaha kadar bırakılır.

IHLAMUR

Soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı en etkili ve en yaygın olarak kullanılan doğal ilaçlardan biri olan ıhlamur, uykusuzluk, spazm ve kan dolaşımı bozukluklarında da kullanılır. Özellikle akşam saatlerinde fazla içmemeye dikkat etmek gerekir, çünkü fazla miktarda alındığında uykusuzluğa sebep olabilir.

Yapraklarında çok miktarda klorofil taşımasından dolayı, kansızlık durumunda kullanılmasında fayda vardır. Diğer çaylarda olduğu gibi ıhlamuru da hazırladığınız zaman için ve bir daha kaynatmayın. Çünkü uzun süre kaynatılıp içilen ıhlamur size yarardan çok zarar verebilir.

KEKİK

Kekik çok güçlü bir antiseptik olarak biliniyor. Kekik yağıln baharatların karışımndan elde edilen timol birçok ilaçta, hatta ameliyatlarda yara temizlemek için kullanılıyor. Eski zamanlarda salgın hastalıklarda kullanılan kekik günümüzde de grip salgınlarında bol bol kullanılmalı. Ve boğmaca olana, öksürene, bronşite yakalanana, midesi rahatsız olana, ishal olana, adet sancısı çekene kekik çayı içirmeli. Böcek sokmalarında deriye sürülerek kullanılan kekik, cilt hastalıklarında da banyo suyuna atılarak kullanılabiliyor.

ISIRGAN

Isırgan, birçok rahatsızlığa iyi gelen ve sonbahardan ilkbaharın sonuna kadar bahçelerde bol miktarda yetişen bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarına, mide, bağırsak, böbrek, romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca nefrit, sarılık, idrar yolları taşları ve özellikle kansere karşı günde 3-4 fincan ısırganotu çayı çok yararlıdır. Isırgan çayını hazırlamak için kişi başına bir tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ısırganotu yeterlidir.

ELMA

Elma, besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, baş ağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır, göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz.

ADAÇAYI

Kızılderililerin kutsal bitkisi sayılan adaçayı, Akdeniz yöresinde bol bol yetişir. Antibiyotik ilaç görevi gören adaçayı diş eti rahatsızlıklarında ve boğaz ağrılarında çok yararlıdır. Sinir bozukluğu, baş dönmesi, titremeye iyi gelir ve menopoz döneminde karşılaşılan terlemeyi durdurur. Ayrıca dolaşım sistemi hastalıklarında, tansiyon düşüklüğünde, sindirim sistemi bozukluklarında, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte, sinir hastalıklarında da kullanılır. Özellikle boğaz ve ağız içi iltihaplarında günde birkaç defa adaçayıyla hazırlanıp soğutulmuş çayla gargara yapın, iyi geldiğini göreceksiniz.

BİBERİYE

Bu güzel kokulu bitkinin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarına da birebirdir. Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.

Ayrıca Ayurveda Uzmani Dr. Ender Saraç, bitkisel çaylar hakkinda verdiği bilgiler;

Sari Kantaron

- Hazmi kolaylastiriyor - Mide yanmalarina iyi geliyor- Heyecani yatistiriyor

- Uykusuzluk durumunda rahatlatici etkisi var

- Kendinizi daha iyi hissetmenize yardimci

- Sari Kantaron’dan hazirlanan eriyik yaralarda yaniklarda, harici olarak kullanilabilir

Adaçayi

- Antiseptik özelligi var- Direnci artirir- Hafizayi açar- Canlandirici etkisi var

- Bulantiyi kesiyor- Hazim sistemini düzenliyor- Gögsü yumusatiyor

- Sinirleri yatistiriyor- Cilde iyi geliyor

Biberiye

- Kabizligi gideriyor- Sindirim sistemine uyarici etki yapiyor

- Idrar söktürüyor- Bas agrisina iyi geliyor- Dolasimi canlandirir

- Vücuttan zehirli maddeleri atmaya yardimci olur

Defne

- Antiseptik özelligi var- Hazmi kolaylastiriyor.- Uykusuzluk problemine yardimci oluyor

- Saç dökülmesini engelliyor- Rahatlatici etkisi var

Melissa

- Antiseptik özelligi var- Gerginligi alir, uyumaya yardimci olur- Gazi giderir

- Terlemeyi sagliyor- Mideyi rahatlatir, hazmi düzenler

Kisnis

- Gaz gideriyor- Hazmi kolaylastiriyor

Kusburnu

- C vitamini içeriyor- Kabizligin giderilmesine yardimci oluyor

- Güç kazandiriyor- Öksürüge iyi geliyor

- Alerji egzama ve hemoroide karsi yararli

Ihlamur

- Öksürüge iyi geliyor- Yatistirici etkisi var- Çarpintiya iyi geliyor, rahatlatiyor

- Uykusuzluk problemine yardimci oluyor- Mideye iyi geliyor

- Balgam söktürücü etkisi var

Nane

- Hafif antiseptik özelligi var- Mide bulantilarina karsi etkili- Koku veriyor

- Ferahlatiyor- Çarpintiya iyi geliyor- Soguk alginliklarinda öneriliyor

- Sinir sisteminde yatistirici etki yaparak uyku problemlerine yardimci oluyor

Papatya

- Sindirim sistemini düzenler- Idrar atirir- Sinirleri yatistirir- Gaz giderir

- Agrilari kesiyor- Antiseptik özelligi bulunuyor

Sinameki

- Bagirsak üzerinde müshil etkisi yapar.- kabızlık sorunu için önerilir

Rezene

- Sancilarin giderilmesine yardimci olur- Mideye iyi gelir- Sinirleri yatistirir

- Gaz giderir- Sindirimi düzenler
 Asma Suyu Hakkında Bilgi

Asma Suyu Hakkında Bilgi

Asma Suyu nedir


Asma Suyu Faydaları
Asma Suyu; dal kesildikten sonra akan sıvıya, üzüm asması suyu denir.



Asma Suyu yararları
* Göz yanması ve kirpik diplerindeki kepeklenmeye karşı, göze pansuman yapılır.
* Safra ve böbrek taşlarmı eritmek için, her sabah aç karna bir fincan asma suyu içilir.
* Saçın uzamasını sağlamak ve kepeklenmesini önlemek için baş asma suyuyla yıkanır. Saçlar her akşam bu suyla friksiyonlanır.
 Asma Suyu Faydaları

Asma Suyu Faydaları

Asma Suyu Faydası


Asma Suyu Faydaları Nelerdir


Asma Suyu Nedir dal kesildikten sonra akan sıvıya, üzüm asması suyu denir.

Asma Suyu Göz yanması ve kirpik diplerindeki kepeklenmeye karşı, göze pansuman yapılır.

Ayrıca Asma Suyu Safra ve böbrek taşlarmı eritmek için, her sabah aç karna bir fincan asma suyu içilir.
 Kaşıntıya İyi Gelen Bitkiler

Kaşıntıya İyi Gelen Bitkiler

Kaşıntıya İyi Gelen Bitkiler

Kaşıntıya iyi gelen Şifalı Bitkiler


Kaşıntıyı doğuran nedenler çok çeşitlidir. Bunlar şöyle sıralanabilir:


Bulunması gereken şifalı bitkiler


Frenk Maydanozu,

Lahana,

Badem,

Arpa,

Kızıl Ağaç,

Defne


Hazırlanışı ve Kullanış şekli:


Frenk maydanozu suda demlendikten sonra süzülür. Elde edilen posa krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan merhemle kaşınan yere masaj yapılır.


Kızılağaç, ezilmiş taze badem ve lahana birlikte kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvı işe kaşınan yere masaj yapılır.


Arpa, sıcak suda pişirilir. Süzülerek elde edilen sıvı bir süre dinlendirilir. Bu sıvıyla ıslatılan bir bezle kaşınan yer ovulur.Kalan Posa Ezilere, merhem kıvamına gelene kadar badem yağı ile yoğurulur. Hazırlanan bu merhem günaşrı kaşınan yere sürtülür.


Sabun, çamaşır tozları ve bazı boyaların neden olduğu kaşıntılar


Yün veya naylon iyeceklerin neden olduğu kaşıntılar.


Bazı kimyasal maddelerin neden olduğu kaşıntılar.


İstiridye, yumurta, süt, çilek, soğan gibi bazı besinlerin neden olduğu kaşıntılar


Bazı ilaçların neden olduğu kaşıntılar.Şeker, karaciğer, böbrek hastalıkları veya löseminin neden olduğu kaşıntılar.Kurdeşen, egzama, su çiçeği, kızamık, kızıl, kızamıkçık veya deri iltihabının neden olduğu kaşıntılar.Mantarın neden olduğu kaşıntılar.Kıl kurdunun neden olduğu kaşıntılar.İshal veya kabızlığın neden olduğu kaşıntılar.Sinirlilik ve ruhi sıkıntıların neden olduğu kaşıntılar.


Tedavinin ilk şartı, kaşıntıyı doğuran sebebi bulmaktır. Bu arada mümkün olduğu kadar kaşımamaya gayret edilir.

İç hastalıklar dışındaki etkenlerin neden olduğu kaşıntıların tedavisinde aşağıdaki reçeteler uygulanır.

Tedavi için gerekli malzeme : Erik, sirke.


Yapılışı:
Sirkeye batırılan erikler kaşınan yerlere sürülür. Günde 3 kere tekrarlanır.
 30 dakikada tıkalı damarı açan bitki

30 dakikada tıkalı damarı açan bitki

Günde bir bardak yeşil çayın damarları hızla açarak kalp sağlığına önemli katkıda bulunduğu bildirildi. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, bir bardak yeşil çay 30 dakika içinde omuzlardan bileklere giden damarları yüzde 4 oranında genişleterek, kanın pıhtılaşma riskini azaltıyor.

Akina Tıp Okulu kardiyoloji bölümünden Dr. Nicholas Aleksopulos ve ekibi, omuzdan bileğe uzanan, vücuttaki kan akışının iyi bir göstergesi olan brakiyal (koldaki) damarların, bazı sıvılar alındığındaki durumunu ultrasonla inceledi.

PIHTILAŞMAYI ÖNLÜYOR

Bir grup sağlıklı deneğe yeşil çay, kafein ve sıcak su verildi. Her bir sıvıyı aldıktan sonra deneklerin brakiyal damarlarının durumuna bakıldı. Araştırmacılar, deneklerin yeşil çay içmelerinden 30 dakika sonra damarların yüzde 4 oranında genişlediğini, kafein ve sıcak suyun bu etkiyi göstermediğini saptadı.
 Deniz Teresi Nedir

Deniz Teresi Nedir

Deniz Teresi Yararları Nedir

Deniz Teresi Faydaları

Deniz Teresi Maydonozgiller familyasındandır.Diğer adları deniz otu, deniz raziyanesi.

20-50 cm boylarında çok yıllık, çok dallı, çalımsı bir bitkidir.Gövde sapı çizgili, zikzaklıdır.Üç parçalı saplı etli yaprakları mavimsi yeşil beyazdır.10-20 çiçekçik birlikte şemsiyemsi bir durum oluşturur.Arpaya benzer meyveleri 5-6 mm uzunluğundadır.

Deniz kıyısındaki kayalar üzerinde kurumuş tuzlarda falezlerde yetişir.Akdeniz ve Atlantik kıyılarında bulunur.Üretimi yapılır Fransada yer yer koruma altındadır.

1597 yılında Dr Gerard onun karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiğini yağ ve sirkeyle hazırlanır salatasının etlerin yanında iyi gittiğini yazar.Ünlü tiyatrocu Shakespeare’in oyunlarında da bitkinin adı geçer.

 Keçiboynuzunun Astıma Faydası

Keçiboynuzunun Astıma Faydası

Keçiboynuzunun Astım Hastalığına Faydası

Keçiboynuzunun Astıma Faydası Nedir


Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde öylesine çok yönlü özellikleri olan bir maddedir ki,
bu özelliklerinden bazıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Astıma karşı Antibacterial Bakteri yok edici

Öksürük krizlerinin nedenli şiddetli olduğunu anlatıyorlardı.Keçiboynuzunu önerdiğim bu insanların çoğu daha hemen ertesi gün rahatlamaya başladıklarını anlatıyorlardı. Guatr rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir. Keçiboynuzunda bulunan bazı etkin maddeler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır.Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır.
Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir.Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir .
 En Faydalı Şifalı Bitkiler

En Faydalı Şifalı Bitkiler

En Faydalı Şifalı Bitkiler Listesi


En Faydalı Şifalı Bitkiler Hangileridir


Son dönemde insanlar ilaçlardan çok btkilere yöneliyor. Her rahatsızlığın çözümüne bir bitki bulmak mümkün. İşte insan sağlığı için en faydalı bitkiler:


Kahve


İçerdiği kafein nedeniyle çoğu beslenme önerisinde yer almayan kahve, bazı durumlarda olumlu etkilere de sahiptir. Acının algılanmasını bloke ederek ağrıların azaltılmasında, bronşları açarak grip, soğuk algınlığı ve astım gibi rahatsızların tedavisinde kullanılabilir.

Aloe Vera

Toplum arasında en çok bilinen ve kullanımına en çok rastlanılan bitki olan aloe vera, güneş veya kazalar sonucu oluşan yanıkların tedavisinde tercih ediliyor.

Ekinezya


Ekinezya Amerikan yerlilerinin yaraları iyileştirmekte kullandıkları ve bilinen hiçbir yan etkisi olan bir bitkidir.

Kızılcık Suyu

Kızılcık suyunun en çok bilinen yararı boşaltım sistemi sorunlarını çözmekteki etkisidir. Bakteriyel enfeksiyonu tedavi ederek sorunların çözülmesini sağlar.

Siyah Yılan Kökü

Siyah yılan kökü, menopoz için önerilen ve bu yönüyle bilinen bir bitkidir.

Günlük

Anadolu Sığla ağacı olarak da bilinen günlük ağacının gövdesinden elde edilen sakız, özellikle eklem iltihabı ve bursitin tedavisinde kullanılır.

Papatya

Genellikle çayı yapılarak içilen papatya, bağırsaklarda oluşan sorunları rahatlatmasıyla bilinir. Ayrıca mide bulantısı ve gastroentirit tedavisinde de kullanılır.

Hayıt Ağacı

Hayıt ağacı menstural dönemi düzenler ve kadınlarda progesteron hormonunun salgılanmasını sağlar.

Çuha Çiçeği Yağı


Çuha çiçeği yağı, genellikle romatoid artiridin etkilerini azaltmada ve kolesterolü düşürmede kullanılır.

Gümüş Düğme

Dayanılmaz ağrıya neden olan migrenin tam nedeni bilinmiyor. Bazı uzmanlar bu sorunun nedenini baştaki kan damarlarının genişleyerek sinirlere baskı yapmasından kaynaklandığını savunuyor. Gümüş düğme beyinde bulunan kan damarlarını rahatlatarak duyulan acıyı azaltıyor.
 En Faydalı Otlar Nelerdir

En Faydalı Otlar Nelerdir

En Faydalı Otlar Neler


En Faydalı Şifalı Otlar Nelerdir


İğde(35351)
Ceviz Yaprağı(30631)
Aloe Vera(29980)
Brokoli(28321)
Hünnap(25397)
Sarımsak(25280)
Yakı Otu(23610)
Kekik (Thymus serpyllum, Thymus vulgaris)(22577)
Sinirli Ot(21243)
Aynısafa (Nergis)(20705)
Öksürük Otu (Tussilago farfara)(20072)
Çörekotu ( Çöreotu / Siyah susam / Sevkerak )(19189)
Fesleğen ( Reyhan otu )(17654)
Mısır(17199)
İncir ( Yemiş )(17084)
Haşhaş(16862)
Adaçayı (Salvia officinalis)(16350)
Yoğurt Otu(15782)
Kediotu(15735)
Eğrelti otu(15452)
Çuha Çiçeği (Oenethera biennis)(15322)
Yabanmersini(15148)
Ebegümeci (Malva Vulgaris)(14841)
Havlıcan(14672)
Alıç(14630)
Ginseng (Kırmızı Kore Ginsengi)(13944)
Atkuyruğu Otu (Equisetum arvense)(13685)
Gül ( Rosa / Damaszener Rose )(13367)
Hanımeli(12616)
Greyfurt(11918)
Ihlamur(11390)
Havuç(11213)
Funda ( Süpürgeotu )(11131)
Biberiye (Rosmarin/Romarin/Rosemary/Kusdili otu/Rosmarinus officinalis)(11039)
Dereotu (Tereotu / Anethum)(9536)
Hayıt(9180)
Çöven ( Sabunotu / Helvacikökü)(9094)
Kurtpençesi Otu(8582)
Fındık(8495)
Hindistancevizi:(8408)
Eğir Kökü(8214)
Koni Çiçeği(8022)
Hurma(7988)
Isırgan ( Brennessel )(7970)
Çiğdem (Krokus/Colchique/Crocus/Lahlah/Mahmurçiçegi/Colchicum)(6979)
Çobançantası ( Capsella bursa-pastoris )(6661)
Ispanak ( Spinat / Spinach / Spinacia oleracea )(6608)
Gelincik(6493)
Çamfıstığı ( Pinus pinea )(6439)
Ayı Sarımsağı (Allium ursinum)(6396)
Badem (Echte Mandel / Amandie / Almond tree)(5829)
Günlük (Buhur/Boswellia/Styrax/Frankincense/Encens )(5768)
Anason (Anis / Anis / Anise)(5680)
Civanperçemi ( Binbiryaprak otu / Kandilçiçegi )(5643)
Arslanpençesi, şebnemli , arslanayağı(5457)
Çıbanotu(5375)
Civanperçemi(83699)
Isırgan Otu(55431)
Ökse Otu(55268)
Binbirdelik Otu - Sarı Kantaron(45375)
Papatya(42715)
Acı cehre nedir?

Acı cehre nedir?

Acı cehre bitkisi neye yarar? Acı cehre bitkisinin faydaları yararları nelerdir? Zayıflama ve acı cehre..

Popüler olan bir başka zayıflama bitkisi de acı cehre!.. Şimdi de kekik ile güçlendirilmiş haliyle insanlara sunulmuş olan acı cehre gerçekte ne işe yarar? Faydaları, zararları, yan etkileri nelerdir?..

Acı Cehre zayıflama bitkisinin kapsül halinde veya diğer yardımcı bitkilerle kullanılmamasındaki amacı ise taklit edilmemesi ve diğer ürünlerden ayırt edilebilmesi amacını gütmektedir.

Ürün tamamen dalından toplanıldığı gibi olup hijyenik ortamda ve usulüne uygun şekilde kullanıma hazırlanmıştır.

Kabızlık giderici, bağırsak yumuşatıcı, idrar söktürücü etkileri vardır. Özellikle bağırsakları çalıştırmasıyla ünlüdür.

Acı Cehrenin modern tıpta da yeri vardır. Son yapılan araştırmalarda acı cehre meyvesinden hazırlanan özel ekstrenin kanser hücrelerinin büyümesini engellediği görülmüştür.

Acı Cehre Faydaları


* Kilo kontrolünü kolaylaştırmaya, kilo vermeye,
* Yağ kaybını hızlandırmaya, yağsız kas kitlesini artırmaya,
* Tatlıya olan iştahın kesilmesine,
* Daha az beslenerek daha zinde ve güçlü kalmanıza,
* Diyabetiklerde kan şekeri ayarını düzenlemeye,
* LDL-kolesterolü azaltmaya, iyi huylu HDL-kolesterolü yükseltmeye,
* Kabızlığı önlemeye, hazmı kolaylaştırmaya ve şişkinliği gidermeye,
* Vücuttaki birikintileri eritmeye,yardımcı olur.

Acı cehre bitkisinin faydaları yararları nelerdir? Akşam kullanın, sabah üç dört kilo verin sloganı doğru mudur? Acı çehre otu Günde 3 -4 kilo verdirir mi? Bağırsakları düzenleyici, temizleyici , hücreleri yenileyici ve cildi sıkılaştırıcı, en etkili ve hızlı kilo verme takviyesi, zayıflama ürünü..

Acı Cehre kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren yaklaşık 3-4 kilo zayıflama sağlayarak en az 2 beden fark ettirmektedir. Bu bitki ile bir aylık kullanım sonucunda ortalama 8-10 kilo vererek zayıflamış olacaksınız. Acı Cehre alternatif tıpta dünyaca ünlü uzmanların yeni keşfi olarak zayıflamada en özel mucize bitki konumuna gelmiştir. Zayıflamanın yanı sıra kabızlık sorununa da kesin tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bağırsakları düzenleyici, temizleyici , hücreleri yenileyici ve cildi sıkılaştırıcı özelliği ile de zayıflama esnasındaki cilt sarkmalarını önler. Bir kutu Acı Cehre 75 adet bitki tohumu içerir.

Acı Cehre şu ana kadar bilinen en etkili ve hızlı kilo verme takviyesidir. Acı cehre var olan tüm zayıflama ürünlerinden farklı olarak %100 bitki tohumu halinde satılmaktadır. Ürünün bilinen hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Kullanımdan hemen sonra (2-3 saat içerisinde) etkisini göstermeye başlayacaktır ve 24 saat içerisinde 3-4 kilo zayıflama sağlamaktadır.

Kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra kolesterolü tamamıyla dengeleyip idrar söktürücü özelliğiyle de prostat ve böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Gaz giderici etkisiyle de karın bölgesindeki şişkinliği ve hazımsızlığı tamamıyla gidermektedir.

Acı Cehre zayıflama bitkisinin en önemli özelliğinden birisi de tamamen bitki kökenli olup içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmadığından vermiş olduğunuz kiloları ürünün kullanımını bıraktıktan sonra kesinlikle geri almıyor olmanızdır. Bu sayede tamamen Bitkisel ve Doğal şekilde sağlıklı zayıflama sağlamış olursunuz.

Yan Etkileri
Acı cehre bitkisinin yan etkileri nelerdir? Acı cehre hapının yan etkisi olmadığı söylenmesine karşın Acı cehre hakkında yazılan yorumlarda çeşitli yan etkileri olduğu söylenmektedir. Acı çehre zararları nelerdir? Acı cehre yan etki yapar mı? Acı cehre hapı hakkında kullanıcılarının yazdıkları yan etkiler, verdiği rahatsızlıklar...

Acı cehre satan firmalar ürünün herhangi bir yan etkisi olmadığını iddia etmelerine karşın, çok sayıda şikayet alınıyor. İlacın idrar söktürücü ve müshil özelliği olduğu zaten söylenmektedir. Su kaybı ile kilo vermenizi sağlayan Acı cehre bitkisi masum mudur? Acı cehre ile zayıflamak güvenli midir?

İshal gibi bir yan etkisi olabilir. Dikkat edin.

Su kaybı yaptığı biliniyor. İlacı kullanmak isteyenler, bol bol su tüketmelidirler, yoksa vücudun su dengesi sarsılabilir. Bol su içmeyi sakın ama sakın ihmal etmeyin.
 Dokuzlu Zayıflama Çayı Nasıl Kullanılır

Dokuzlu Zayıflama Çayı Nasıl Kullanılır

Dokuzlu Zayıflama Çayı Nasıl Yapılır


Dokuzlu Zayıflama Çayı Nasıl Hazırlanır

Son dönemin moda zayıflama çaylarından dokuzlu zayıflama çayının içindeki bitkiler şunlardır:

Mate çayı
Kekik
Çoban çökerten
Barut ağacı kabuğu
Yeşil çay
Sinirli ot
Biberiye
Funda yaprağı
Cinnema

Hazırlanışı:

Barut ağacı kabuğunu küçük küçük parçalara ayırıyoruz ve parmak ucuyla ufak bir tutam bir kaba alıyoruz. Büyük bir tutam yeşil çay, bir iki yaprak cinnema atıyoruz. Geri kalan bütün bitkilerden parmak ucuyla bir tutam ekliyoruz. Bir içimlik karışım silme bir yemek kaşığını dolduracak kadar olacak. Karışımı hazırladıktan sonra kaynamış suyu bu karşımın üzerine döküp demlemeye bırakıyoruz.
 Dokuzlu Zayıflama Çayı Nedir

Dokuzlu Zayıflama Çayı Nedir

Dokuzlu Zayıflama Çayı




Dokuzlu Zayıflama Çayı Nedir Hakkında Bilgi

Cinnema ve Barut Ağacı. Cinnema, Hindistan'da yetişen ve şeker emilimini azaltan bir bitki zayıflamada büyük bir rolü var. İçtikten sonra uzun bir süre tatlı isteğini ortadan kaldırıyor. Barut ağacı ise dünyadaki en güçlü bağırsak çalıştırıcı olarak biliniyor. Fakat neredeyse yok denecek kadar az miktarda bulunuyor.

9'u ayrı bitkinin karışımından elde edilerek hazırlanan Dokuzlu zayıflama çayı ile doğal yollardan kilo verebilirsiniz.İçerisinde bulunan bitkilerle hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak.



Dokuzlu Zayıflama Çayı içeriği;
Cinnema: Hindistan'da yetişen bir bitki türüdür. Şeker emilimini azaltır. Vücuttaki kanı temizler ve vücuda enerji verir.
Barut Ağacı: Dışı ince kırmızı Karadeniz'de yetişen dünyadaki en güçlü bağırsak çalıştırıcıdır.
Mate: İştahı kapatır. İçerisinde matein maddesi uyarıcıdır. Fakat çarpıntı yapmaz. Doğal bir enerji kaynağıdır.
Çoban Çökerten: Kalp ve Damar sağlığına iyi gelir. Vücut enerjisini ve dayanıklılığı arttırır.
Yeşil Çay: Çok güçlü bir antioksidandır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Sinirli Ot: Kanı, Akciğer ve Mideyi temizleyen en önemli bitkidir.
Biberiye: Yağ yakıcı ve hazım kolaylaştırıcı bir bitkidir. Güçlü bir antioksidandır. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar.
Funda Yaprağı: Ödem arttırıcıdır. Vücuttaki depo yağların enerjiye dönüşmesine yardımcıdır.
Bilye Kekik: Hazmı kolaylaştırır. Sindirim sisteminin, mide ve bağırsakların çalışmasını sağlar.
 En Faydalı Bitkisel Çaylar

En Faydalı Bitkisel Çaylar

En Faydalı Bitki Çayları

Faydalı Bitkisel Çaylar

Ihlamur: Soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı en etkili ve en yaygın olarak kullanılan doğal ilaçlardan biri olan ıhlamur, uykusuzluk, spazm ve kan dolaşımı bozukluklarında da kullanılır. Özellikle akşam saatlerinde fazla içmemeye dikkat etmek gerekir, çünkü fazla miktarda alındığında uykusuzluğa sebep olabilir. Yapraklarında çok miktarda klorofil taşımasından dolayı, kansızlık durumunda kullanılmasında fayda vardır. Diğer çaylarda olduğu gibi ıhlamuru da hazırladığınız zaman için ve bir daha kaynatmayın. Çünkü uzun süre kaynatılıp içilen ıhlamur size yarardan çok zarar verebilir.

Yogi Çayı: Hintli yogilerin içtiği baharatlı bir çay. Tam da kış mevsimine uygun, yani ısıtıcı. Ayurvedik bir çay yogi çayı ve yoğun baharatların karışımından oluşuyor. Bu çayı hazırlamak için ufak bir tencereye bir parça kabuk tarçın, 4-5 kakule tanesi, 1 ufak kök zencefil, 2 karanfil ve 4-5 adet tane karabiber koyun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip 5 dakika kadar kaynattıktan sonra dilerseniz içine 1 tatlı kaşığı siyah çay ekleyip biraz demlendirip süzün. Dilerseniz sütle karıştırıp için.

Isırgan: Birçok rahatsızlığa iyi gelen ve sonbahardan ilkbaharın sonuna kadar bahçelerde bol miktarda yetişen bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarına, mide, bağırsak, böbrek, romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca nefrit, sarılık, idrar yolları taşları ve özellikle kansere karşı günde 3-4 fincan ısırganotu çayı çok yararlıdır. Isırgan çayını hazırlamak için kişi başına bir tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ısırganotu yeterlidir.

Biberiye: Bu güzel kokulu bitkinin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarına da birebirdir. Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.

Rezene: Ege Bölgesi pazarlarında bahar aylarında bol bulunan bir bitkidir. Rezene çayı özellikle gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Özellikle bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilaçtır rezene çayı. Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında rezene çayı yararlıdır. Listeyi uzatmak mümkün: Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz.

Hindiba: Hem salatalarda, hem de haşlanarak zeytinyağı ve limon ilavesiyle kullanılabilen hindiba iyi bir idrar söktürücüdür. Karaciğer hastalarının, romatizmalıların ve şeker hastalarının sofralarının baş köşesine oturtması gereken otlardan biridir hindiba ve bunlardan başka bağırsakları yumuşatır, müzmin romatizma, gut, böbrek ve safra kesesi hastalıklarında yararlıdır. Hindiba köklerinden yapılan kahve iyi bir iştah açıcıdır. Romatizma hastaları ilkbahar ve sonbaharda 4-6 hafta arası sabah ve akşam hindiba çayı içerek kür yapabilirler ve faydasını da hızla görürler. Hindiba çayı hazırlamak için kişi başına 1-2 tatlı kaşığı doğranmış hindiba kullanılır.

Nane çayı: Mide ve bağırsak gazlarında, bulantı ve kalp çarpıntısında içilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında, karın ağrısı, ishal, safra kesesi taşı, baş ağrısı, migren, sinüzit, diş ağrısı, halsizlik, bronşit, öksürük gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici özelliği olan nane, nefes darlığında da şöyle kullanılabilir: Bir tülbentin üzerine bal konur, üzerine taze veya kuru nane yaprakları serpilir ve yatmadan önce göğüs üzerine bağlanır, sabaha kadar bırakılır.

Kekik: Çok güçlü bir antiseptik olarak biliniyor. Kekik yağıln baharatların karışımndan elde edilen timol birçok ilaçta, hatta ameliyatlarda yara temizlemek için kullanılıyor. Eski zamanlarda salgın hastalıklarda kullanılan kekik günümüzde de grip salgınlarında bol bol kullanılmalı. Ve boğmaca olana, öksürene, bronşite yakalanana, midesi rahatsız olana, ishal olana, adet sancısı çekene kekik çayı içirmeli. Böcek sokmalarında deriye sürülerek kullanılan kekik, cilt hastalıklarında da banyo suyuna atılarak kullanılabiliyor.

Zencefil: Ayurveda ve Çin Tıbbı’nda 5 bin yıldır kullanılan zencefil, ısıtıcı bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarında temizleyici, düzenleyici ve canlandırıcı bir etkiye sahip. Ayrıca faranjitte, ishal, gaz gibi durumlarda, kan dolaşımını artırmak için, kas hastalıklarında ve romatizmal ağrılarda kullanılıyor. Soğuk algınlıklarında çayını içebilir, öksürük için zencefil, zerdeçal ve bal karışımını sabah ve akşam aç karnına şurup niyetine kullanabilirsiniz. Zencefil canlandırıcı olduğu için akciğerleri temizler, gazı önler ve terlemeyi artırarak cildin de temizlenmesini sağlar.

Adaçayı: Kızılderililerin kutsal bitkisi sayılan adaçayı, Akdeniz yöresinde bol bol yetişir. Antibiyotik ilaç görevi gören adaçayı diş eti rahatsızlıklarında ve boğaz ağrılarında çok yararlıdır. Sinir bozukluğu, baş dönmesi, titremeye iyi gelir ve menopoz döneminde karşılaşılan terlemeyi durdurur. Ayrıca dolaşım sistemi hastalıklarında, tansiyon düşüklüğünde, sindirim sistemi bozukluklarında, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte, sinir hastalıklarında da kullanılır. Özellikle boğaz ve ağız içi iltihaplarında günde birkaç defa adaçayıyla hazırlanıp soğutulmuş çayla gargara yapın, iyi geldiğini göreceksiniz.

Elma: Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, baş ağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır, göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz.
 Acı Kavun Ne Demek

Acı Kavun Ne Demek

Acı Kavun Yararları,

Acı Kavun Nedir? Faydaları Nelerdir;


Kabakgiller familyasındandır. Cırtatan kavunu, Eşekhıyarı, Ebu Cehil Karpuzu, Acıdüvelek, Acıdülek, Yaban hıyarı, Çakal kavunu olarak da bilinir.

Sarı çiçekli, tüylü, çok yıllık, otsu bir sürünücü bitkidir. Kökleri 30-40 cm, gövdesi ise 1- 2 m’ye kadar uzanır. Gövde ve dallarının üzeri fırça gibi sert tüylerle kaplıdır. Yaprakları üçgen - kalp seklinde ve kenarları dişlidir. Üstü yumuşak, altı sert tüylerle kaplıdır. Virâneliklerde yetişir. Mavi yeşil yapraklı, sert kaba tüylü, sürüngen otsu bir bitkidir. Akdeniz bölgesinde çok rastlanır. Oval meyvelerinin içindeki sıvıdan sulandırılarak ve köklerinden infüzyon yolu ile faydalanılır. Kökünün hoş olmayan bir kokusu ve acı bir tadı vardır. İçerdiği en önemli madde Elaterin'dir.

Meyvesi 4-5 cm boyunda, küçük uzun yumurta biçiminde, yeşil renkli ve üzeri pürtüklüdür. İçinde sümüksü bir sıvı, siyaha çalan koyu kahve renkli tohumları vardır. Meyve olgunlaştıkça içinde büyük bir basınç toplanır ve rengi hafifçe sararır. Sonra patlayarak tohumlarını 4-6 m uzağa fırlatır. Meyveler olgunlaşınca renk sarımsı-yeşil olur ve dalından kolayca kopar. Koparıldığı yerdeki delikten tohumları ve öz suyu kolayca çıkar. Bu su gözler için çok yakıcı ve tehlikelidir.

Acı kavun bitkisi yol kenarlarında, otların bulunduğu yerlerde, dip kısımlarında, çoğunlukla nemli ortamlarda, dere kenarlarında rahatlıkla bulunabilir. Yürürken dikkatli bakıldığında karşınıza çıkar.

Toplarken sapından koparmaya dikkat edilmesi gerekir. Yumuşak bir bitki olduğu için olgunlaştığı zaman, dokunduğunuz gibi patlayabilir, suyunu alma imkanı kalmayabilir.



Faydaları

- Sarılık hastalığında buruna suyu damlatılırsa sarılığı geçirir.- Kan akan yere konulursa kanı keser.

- Yılan ve akrep sokmalarına karşı panzehirdir. Kökü, yılan ya da akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse faydalı olur. Fakat hamilelerin kullanması önerilmez. Düşüklere sebep olur.

- Çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay çıkartır.- Yaprağı zeytinyağı ile pişirilip karına sürülürse karın ağrısını geçirir.

- Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi gelir.

- Saçkıran hastalığına iyi gelir.- Felce, kaşıntıya, karaciğer hastalıklarına, hatta siroza, böbrek ve mesane hastalıklarına, romatizma, gut ve kadın hastalıklarına iyi gelir.

- Kan ve safrayı inceltir, baş ağrısı ve migreni geçirir. - Özellikle meyvesi, kökü ve elateryum adıyla tanınan madde ishal yapıcı ve idrar arttırıcı, hem de buruna çekilmek yoluyla sinüzite karşı kullanılır.

- Sinüzitte, meyvesinin sıkılan taze öz suyudan faydalanılır. Tahriş edici bir sıvı olduğundan bu biçimde kullanımında dikkat edilmelidir. Sinüzitte kullanımı, yapılan deneysel çalışmalarda da etkinliği saptanmıştır.

- Tümörler ve egzama gibi cilt hastalıklarında ve yaralarda, kökünden hazırlanan lapa ve merhemler haricen (sürülerek) kullanılır. Taze kökün iç kısmı bir bıçak ile kazınarak elde edilen usare ağrı kesici ve yara iyi edici olarak cildin üzerine sarılır. Taze yapraklar da aynı amaç için kullanılır.

- Kronik nefritte, üre yüksekliğinde, şişmanlıkta, sirozda, yüksek tansiyonda, damar sertliğinde faydalıdır.

- Müshil için, küçük miktarlarda (bir defada 5-6mg.) haplar halinde kullanılır.

- Bitkinin meyve kısmından elde edilen su, eklemlere sürülebilir. Oldukça eski bir romatizma ilacıdır.

- Elde edilen su sırt ağrılarında, mafsal ve siyatik ağrılarında sürülür.

Tedavide Kullanımı:

- 2/3 oranında zeytinyağı, 1/3 oranında acı kavun suyu karıştırılıp kısık ateşte acı kavun suyu buharlaşıncaya kadar kaynatılır. Bu yağdan kulağa 3-5 damla damlatılırsa, kulak ağrısına ve çınlamasına iyi gelir.

- 50 gr taze acı kavun kökü ince kesilir ve 500 gr su ile kısık ateşte beş dakika kaynatılır. 15 dakika bekletildikten sonra süzülür ve bir çorba kaşığı bal ile karıştırılır. Her gün bu suyun 150 gramı gün boyu yudum yudum içilirse hepatit ve siroz hastalığına, ağrıya-sızıya, kan pıhtılaşmasına, fil hastalığına iyi gelir.

- Acı kavun ve sirke, yarı yarıya kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrısını azaltır, diş etlerini kuvvetlendirir, diş çekimini kolaylaştırır.




- 14 gün boyunca her gün 5 tane acı kavun yaprağı bir bardak su ile kısık ateşte 3 dakika kaynatılır. Soğuyunca bal veya şekerle tatlandırılıp yudum yudum içilse veya her gün cilde 6-10 acı kavunun suyu sürülüp ovuşturulursa sinir, eklem, siyatik, gut ve kulunç ağrılarına, böbrek ve idrar yollarına iyi gelir. Fil hastalığı ve cüzzamın ilerlemesini durdurur.

- Acı kavunun yaprakları dövülür, ateşli şişliklere sarılır ve üzeri yağlı kağıt ile kapatılarak sabitleştirilir ve 5-6 saat bekletilirse şişlikleri olgunlaştırıp çözer. Urlara uygulanırsa urları küçültür. Ciltteki lekeleri giderir, felce ve yüz felcine çok iyi gelir.

- Avı kavunun 100 gr kuru meyvesi alınır. 500 gr su ile (200 gr su + 300 gr doğal sirke karışımıyla daha da etkili olur) kısık ateşte 15 dakika kaynatılır ve biraz soğutularak süzülür. Daha sonra da bu suyla bir bez ıslatılarak ağrıyan eklemlere sarılır ve 4-5 saat bekletilir.

- Acı kavun suyunun, su veya sütle yarı yarıya karışımı avuç içine dökülür ve başı öne doğru eğik tutarak genize kadar bir defa çekilir. 3-4 saniye bekledikten sonra bırakılır. Yarım saat ile 4 saat arasında hapşırma ve şiddetli bir şekilde burun akıntısı başlayıp 1-3 gün sürebilir. Kronik olan baş ağrısını, migreni, sinüziti, beyin damarlarındaki tıkanıklığı ve kireçlenmeyi, ciltteki ve gözlerdeki sarılığı giderir.

- 2 çorba kaşığı ısırgan tohumu + 1 çorba kaşığı hardal tohumu öğütülür. 2 çorba kaşığı yeni sıkılmış acı kavun suyu + 200 gr bal ile iyice karıştırılır. Günde 2-3 defa bir tatlı kaşığı yutulur. Mükemmel bir balgam söktürücüdür ve akciğerleri temizler.

- 1 litre su + 1 çorba kaşığı bal + 1 çorba kaşığı taze sıkılmış acı kavun suyu (Kan grubu A olanlar 2 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı taze sıkılmış zencefil + 2 çorba kaşığı taze sıkılmış kereviz yapraklarının suyu karıştırılır. Yudum yudum gün boyunca içilir. İdrarı ve adet kanamalarını çoğaltır. Böbrek ve karaciğeri temizler, balgamı söktürür.

- Acı kavun suyu, ağrıyan eklemlere ve her ağrıyan yere yedirilerek sürülür. Bu şekilde günde 6 adet (Kan grubu A olanlar 10 taneye kadar olabilir) acı kavun suyu kullanılabilir. Ağrı hemen azalır ve yok olur.

- Bütün omurgayı kaplayacak büyüklükte, uzun pamuklu bir bez acı kavun yağına batırılır, fazlası sıkılarak alınır. Ense kökünden kuyruk sokumuna kadar omurga üzerine yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt kapatılır ve sıkıca bantlanır. Daha sonra havlu konur ve sıkı bir fanila giyilir. Bu işlem akşam yatmadan önce yapılır ve sabaha kadar beklenir. Acı kavun yağı bütün organlara nüfuz eder, derin dokulardan toksinleri çekerek idrar, ishal, ter, burun ve geniz akıntısı ile dışarı atılmasını sağlar. Her türlü hastalıkta, özellikle MS, felç, alzhemier, romatizma, omurga hastalıklarında kullanılır.

- Sinüzit amaçlı olarak olgunlaşmış meyvesinin 1 tatlı kaşığı meyve suyu bir çay bardağı suyla seyreltilir ve 2-3 damla buruna damlatılır. Sinüzitte: Kullanacak kişi sırtüstü yatırılır. Genellikle yarı yarıya veya daha fazla kaynatılıp soğumuş su ile karıştırıp sulandırılmış Acı Kavun suyundan her burun deliğine en fazla iki damla damlatılarak kullanılır. Hasta derhal yüzükoyun çevrilir. Bu işlemden sonra burundan sarı ve iltihaplı su akar. Fazlası zehirleyici etki gösterebilir. Kaldı ki bu kadarı bile uzun süreli bir sersemlik ve boğaz ağrısına yol açar. Özellikle çocuklarda kullanıldığında tehlikeli sonuçlar verebilir.

- Yaralara haricen sürmek için kökün iç kısımları bıçakla kazınarak lapa yapılır.

- Müshil amaçlı ise 15 gr kuru kök 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır ve sıcakken süzülür. Bu süzülen kısım tekrar kaynatılarak yarısı uçurulur. Günde 2-3 bardak içilebilir. Daha fazlasını içmek tehlikelidir. Kanlı ishal ile kendini gösteren zehirlenmeler yapar.





Acı Kavun Yağını Hazırlama: Taze acı kavun meyveleri ortadan kesilerek çekirdekleri çıkarılır. 3 eşit gruba ayrılır. Birinci grup, tencereye sıkı sıkı yerleştirilir ve üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökülür. Buharlaşması bitinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Yağı süzülerek tekrar tencereye konur. İkinci grup acı kavun aynı yağın içinde aynı şekilde kaynatılır. Üçüncü grup için de aynı yağın içinde aynı işlem yapıldıktan sonra yağ süzülerek cam kavanozlara konur, ağzı kapatılarak gerektiğinde kullanılır.

Acı kavun yağı, acı kavunun lifleri, yaprakları veya kökünden elde edilen karışım sinüzite değil başka konularda faydalıdır. O nedenle onun buruna çekilmesi çok sinüziti akıtmada acı kavun suyu kadar etkili değildir.

Uyarı: Alerjik bünyeli hassas kişiler, acı kavun suyunu kullanmamalıdırlar. Fazla dozda kullanılması ağız mukozasını şişirir.Özellikle kalp, romatizma gibi ciddi hastalıkları olanlar, mutlaka doktora danışmalı ve ona göre ilaç kullanmalıdırlar.Taze usareler içildiğinde karın ağrısı ve zehirlenme yapar, bu nedenle kullanılmamalıdır. Dahilen (içilerek) yüksek miktarlarda alındığında kalın barsakları tahriş ederek kanlı ishale neden olur. Meyvelerinin usaresi gözlere temas etmemelidir, çok zararlıdır.

Acı kavunun tohumu çok zehirli olduğu için kullanılmaz. Acı kavun suyu iç organlar için iyice süzülerek kullanılır. Bir seferde 2 gramdan fazla kurutulmuş acı kavun suyu balsız alındığında ölüme sebep olabilir. Kurutularak pestil haline getirilen acı kavun suyu 0,7 gr kadar alınabilir. Başka ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Köklerin hazırlanışı: 15 gram kuru kök, 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır, sıcak iken süzülür. Elde edilen sıvı tekrar kaynatılarak sıvının yarı yarıya azalması sağlanır. İshal olmak için bundan günde 2-3 bardak içilir. Daha fazla içilmesi tehlikelidir.

Yan Etkileri: Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır. Karın ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür. Yine sinüzit için buruna çok az meyve suyu damlatılmalıdır. Çünkü saatler süren rahatsız edici aşırı akıntılar oluşabilir.

Acı kavunun miktarı kişinin bünyesine göre değişir. Genelde kan grubu 0 ve B olanlar çabuk ve şiddetli tepki verirler. Onlar acı kavunun suyunu su veya sütle yarı yarıya karıştırarak kullanabilirler. Akıntı başlar fakat yeterli gelmezse 2/3 acı kavun suyu + 1/3 su karışımı, bu da yeterli gelmezse 3/2 acı kavun suyu + 1/4 su karışımı deneyebilirler.

Kan grubu A :olanların mizacı acı kavuna çok uygundur.

Kan grubu AB olanlar: ise çok farklı tepki gösterebilirler. Sonuca ulaşmak için en küçük dozdan başlayarak bir-iki gün ara ile etkili dozu bulana kadar denemeye devam edilmelidir. Denemelerin arası mutlaka bir-iki gün olmalıdır.

Kan grubu "0" olanlar: acı kavun suyu (meyvenin içindeki özü, meyvenin liflerinden çıkan değil, ortasında yer alan su) 2/3 oranında su ile karıştırarak buruna avuç içlerinden çekerek kullanabilirler. Çünkü kan grubu 0 olanlar acı kavun suyunun etkisine nispeten daha dayanıklıdırlar. A, B veya AB olanlar bu dozu 1/3 1/4 olarak kullanmaları ya da daha az miktarda deneyerek ve bünyeyi alıştırarak az miktarda başlayıp acı kavun suyunun miktarını çoğaltarak kullanabilirler.
 Siyah Çayın Faydaları

Siyah Çayın Faydaları

Siyah Çayın Faydaları Nelerdir

Siyah Çayın Faydası

- Siyah çay vücuttaki zararlı maddeleri yok eder.

- İshali yok eder.

- Böbrekleri çalıştırır.

- İdrar söktürür.

- Ciltde morluklar çökmelere iyi gelir.
 Kepekten kurturmak için bitkisel çözüm

Kepekten kurturmak için bitkisel çözüm

Kepek kafa derisinin yenilenmesiyle eski derilerin beyaz pulcuklar halinde dökülmesidir ve ne yazıkki bir tedavisi yoktur. Eğer sizinde Neşe gibi kepek sorununuz varsa Allah yardımcınız olsun bizdende birkaç öneri umarım yardımcı olur

Doğal Çözümler


1-Keten tohumu yağı,çuha çiçeği yağı veya som balığı yağı kullanın.Kaşıntıyı ve iltihabı azaltır.Sağlıklı cilt oluşumuna yardım eder.

2-Esmer su yosunu kullanın.Saçları kuvvetlendirir,kafatası derisinin sağlıklı olmasını sağlar.

3-B vitamini kompleksi alın.B6,B12 ve diğer B vitaminleri sağlıklı cilt ve saçlar için gereklidir.

4-Selenyum alın,cilt kuruluğuna iyi gelen kuvvetli bir antioksidandır.

5-E vitamini alın kan dolaşımını hızlandırır.

6-A vitamini alın cilt kuruluğuna iyi gelir ve sağlıklı doku oluşumuna yardım eder.

7-C vitamini ve bioflavonoid alın,kafatası derisindeki doku hasarlarını önleyen önemli bir antioksidandır.

8- Kekik suyu ile saçlarınızı yıkayın.

9-Kepek için karışım:
Yarım litre su.
1 yemek kaşığı dulavrat otu kökü.
1 yemek kaşığı aynısafa çiçeği.
1 yemek kaşığı papatya.
1 yemek kaşığı lavanta çiçeği.
1 yemek kaşığı biberiye yaprağı.
1 yemek kaşığı sirke.
6 damla adaçayı yağı.
Suyu kaynatın ve bitkileri demleyin.20 dakika bekledikten sonra süzün ve sirkeyi ve adaçayı yağını ekleyin.Banyoda şampuandan sonra saçınıza uygulayın durulamayın,saçınızda kalsın.

9-% 50-70 oranında çiğ gıdalardan oluşan diyetle beslenin.

10-8 yemek kaşığı yüzde yüz yer fıstığı yağı ile yarım limonun suyunu karıştırın.Saçınızı yıkamadan önce uygulayın,10 dakika bekletin ve yıkayıp durulayın.

11-Bir bardağın 4 de biri sirke ve bir okadar suyu karştırıp saçlarınızı bu karışımla durulayın.

12-Kafa derinizi kaşımayın bu kepeği daha da kötüleştirir.

13-Yağsız şampuanlar kullanın.Mümkün olduğunca doğal,kimyasal madde içermeyen şampuanları tercih edin.Saçınızı yıkamadan önce kafa derinize parmak uçlarınızla hafif bir masaj yapın.

14-Sabun,yağlı merhemler ve kremler kullanmayın.

15-Atkuyruğu kullanın. Kepeğe karşı,saç, atkuyruğu kaynama suyuyla yıkanır ve başa iyi kalite bir zeytinyağıyla beraber masaj yapılır,kepek kısa zamanda kaybolur.

16-Ceviz yaprağı kullanın. Konak,uyuz,kepek yeşil ceviz yapraklarının dekoksiyonuyla yıkanırsa yakın zamanda bir iyileşme kaydedilir.

17-Isırgan otu tentürü kullanın.Saçları kuvvetlendirir ve kepeği yok eder.
 Kırmızı Acı Biberin Faydaları

Kırmızı Acı Biberin Faydaları

Acı Biberin Faydaları


Kırmızı Acı Biberin Vücudumuza Faydaları


-Kırmızı biber kanser hücrelerini yok ediyor. (Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve sağlıklı hücrelere zarar vermemektedir.)

-Kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı rahatlatıcı etkisi vardır.

-Mide asidini düzenleyici ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliktedir.

-Kolesterolu düşürücü etkisi vardır.

-Yapılan deneylerde capsaicin kan lipit düzeylerinde olumlu etkiler göstermiştir.

-Kan dolaşımına olumlu etki eder.

-Mikrop öldürücüdür.

-Kırmızı biber C vitamini açısından da zengindir. C vitamini oranı limondan daha çoktur. Kırmızı biberler, yeşil biberlerden iki kat daha fazla C vitaminine sahiptir.

-İştah açıcıdır.

-Terlemeyi artırır.

-Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu dirençli kılar.

-Ağrı kesici özelliği vardır.

-Bazal metabolik hızı arttırarak zayıflamaya yardım eder.

-Kırmızı biberde yoğun şekilde bulunan ve bibere acı tat veren madde olan kapsaisinin maddesi ağızdaki acı reseptörlerini şiddetli şekilde uyardığından vücut acıyı gidermek için endorfin hormonu salgılamaya başlar. Bu hormon insanda mutluluk hissi uyandırır.

-Capsaicin merhemi ciltte zona ve eklem iltihabı agrılarına karşı kullanılmakla birlikte tahriş edici yönü de olduğu için kullanmadan önce doktora danışmak doğru olur.
 Doğal Yollarla Saç Seyrekliğini Önleme

Doğal Yollarla Saç Seyrekliğini Önleme

Saç Seyrekliğini Doğal Yollarla Önleme

Saç Seyrekliğini Önleme Doğal Yollarla

- Kalendula, papatya vb. karışımı – kepeklerden arındırır ve saç köklerini güçlendirir.

Kalendula – 2 yemek kaşığı
Papatya – 2 yemek kaşığı
Lavanta Çiçeği – 1 yemek kaşığı
Kekik Otu – yarım yemek kaşığı

Bitkilerin üzerine 1.5 litre kaynar su ekleyin, üzerini kapatıp 20 dakika demlemeye bırakın. Saçlarınızı bu karışımla yıkayın. Bu karışım açık renkli saçlar için uygundur. Saçları kepekten arındırır ve saç köklerini güçlendirir.


- Şerbetçiotu kozalağı, devetabanı vb. karışımı – kepekleri temizler, kan dolaşımını hızlandırır, saç dökülmesini durdurur.

Devetabanı yaprakları – 2 kaşık
Meşe kabuğu – 2 kaşık
Şerbetçi otu kozalağı – 2 kaşık
Nane – 1 kaşık

Bitkilerin üzerine 2 litre kaynar su ekleyin, üzerini kapatıp 2 saat demlendirin. Saçlarınızı bu karışımla yıkayın ve kurutmadan kendi halinde kurumaya bırakın. Bu karışım için ikinci bir reçete daha var: bitkilerin üzerine 1 litre kaynar su ekleyin, 1 saat demlendirin, soğutup süzün, saçlarınıza ve saç diplerinize pamuk yardımıyla uygulayın, saçlarınızı eşarp veya atkıyla sarın, 15-20 dakika bekletin. Daha sonra kalan karışımı saçlarınızın tamamına yedirin, kurumaya bırakın.
 Dikenli İncirin Faydaları

Dikenli İncirin Faydaları

Dikenli İncir Yararları ve Kullanımı



Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir


Doğada kendiliğinden yetişen, kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan dikenli incirin sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili olduğu bildirildi.

İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir. Şeker hastalarına iyi gelir. Kolesterol oranını düşürür. Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır. Bu özellikleri ile aşırı kilolardan kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.



Dikenli İncir Nasıl Kullanılır


Genelde soğuk olarak tüketilen, bu nedenle satıcıların buz parçalarının üzerine serdiği, dikenlerinin yoğunluğu nedeniyle soyarak satışa sunduğu dikenli incirin, her yaş grubunca tercih edildiği gözleniyor.

Anavatanı Güney Afrika olan, kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen dikenli incir, halk arasında ''Hint inciri'' olarak da biliniyor. Meyvesi, dikenli kabuğundan özel yöntemlerle çıkarılarak yenen kaktüs türü bitkinin yapraklarından elde edilen cilt, vücut ve saç bakım ürünleri, doğal kozmetik sektörünün gözdesi oldu.

Dikenli incir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsün taze yapraklarından da yemek yapılabilir. Bitkiden doğal boya maddesi de elde edilmektedir. Yaprakları, ayrıca cilt ve saç bakımı için kullanılan doğal kozmetik ürünlerindendir.
 Dikenli İncir Nedir

Dikenli İncir Nedir

Dikenli İncir Nerede Yetişir



Dikenli İncir Hakkında Bilgi


Adana ve Mersin'de kayalık arazilerde kendiliğinden yetişen, bu yönüyle tamamen organik bir meyve.

Botanik adı Opuntia ficus-indica‘dır. Pek çok türü bulunan kaktüs bitkisinin Nopal zamkı denilen bir zamk elde edilen türüdür. 5-10 cm uzunluğunda, kırmızı, sarı, turuncu renklerde kabuğu olan etli bir meyvesi vardır.

C vitamini yönünden oldukça zengin olan bu meyve, bağırsakları çalıştırma ve açlık hissini bastırma özelliği ile diyet yapanların gözdesi bir bitki. Genelde soğuk olarak tüketilen, bu nedenle satıcıların buz parçalarının üzerine serdiği, dikenlerinin yoğunluğu nedeniyle soyarak satışa sunulan dikenli incir, her yaş grubunca tercih edilebiliyor. Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, anavatanının ise Güney Afrika olduğu bildirilen dikenli incir, halk arasında Hint inciri ve Frenk inciri olarak da biliniyor.

Dikenli incirin hiçbir hormon ve katkı maddesi olmadan, doğada kendiliğinden yetişmesi nedeniyle tamamen organikdir.

 Adamotu Nedir

Adamotu Nedir

Adamotu Bitkisi Nedir


Adamotu Nedir Faydaları Nelerdir


Adamotu bitkisi Patlıcangillerden, geniş yapraklı ve kötü kokulu otsu bir bitki, kankurutan, adamkökü, âdemotu (Mandragora officinarum). İnsan gövdesini andıran köksapı, içindeki alkaloitlerden dolayı eskiden ilaç olarak kullanılırdı.

Akdeniz ülkelerinde, yurdumuzda bilhassa Antalya çevresinde kaya dipleri, boş sahalar ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. Ayrıca Ege ve Güney Anadolu’da da yetişmektedir.



Adamotunun Faydaları Nelerdir

Kökünün Faydaları; Cinsel isteği arttırıcı, bitkinliği yok edici etkisi vardır.
[FONT=Verdana]Ağrı kesici, spazm çözücü ve uyuşturucu etkilere sahiptir.
Kullanım Şekli : Toz suyla karıştırılıp içilebileceği gibi merhem şeklinde haricen de sürülebilir.

Zehirli olduğundan dolayı doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
 Aspir Yağı Kullanımı Ve Faydaları

Aspir Yağı Kullanımı Ve Faydaları

 Yanık Tedavisi İçin Bitkisel Öneriler

Yanık Tedavisi İçin Bitkisel Öneriler

Yanık Tedavisi İçin Bitkisel Öneriler



Yanıklar için bitkisel tedavi yöntemleri


Yanık en korkulan ve çok can yakıcı bir kazadır peki yanıklar için neler kullanılmalı herşeyden önce Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.
Yanıklar için lahana,salata,kına,su zambağı,susam yağı bitkilerinin karışımı kullanılır.

Karışım Şöyle Hazırlanıyor
Öncelikle Kıyılmış lahana yaprakları,rendelenmiş salata ile lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan lapa,pansumandan sonra yanık bölgeye sürülür.

Daha Sonra Kıyılmış lahana yaprakları,tuzlu suda 20 dakika süreyle pişirilir.Sıkılarak elde edile posaya,merhem kıvamına gelinceye kadar kına karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan merhem susam yağı ile yumuşatıldıktan sonra yanık bölgeye sürüyorsunuz.

Su zambağı kökleri dövülerek ezilir.Ezilen posa 20 dakika süreyle tuzlu suda pişirilir.Süzülerek elde edilen posaya,pomad kıvamına gelinceye kadar rendelenmiş salata ilave edilerek susam yağı ile yoğurulur.Hazırlanan pomad pansumandan sonra yanık bölgeye sürülür.
 Elma Kabuğunun Kaynatılması

Elma Kabuğunun Kaynatılması

Elma Kabuğu Kaynatmak


Elma Kabuğunun Kaynatılması Faydaları


Elmanın sağlığımız açısından son dferece önemli bir meyve olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Adeta doğal mucize olan elma sadece kendssi değil, kabuğu ile de şifa dağıtıyor.

Elma Kabuğu Kaynatmak,Elma Kabuğu Öksürük

Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır. Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon. Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz. Ilık ılık vermek suretiyle çocuklar için de kullanıbilirsiniz.



Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip.

Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.

Obeziteyle mücadelede önemli bir kaynaktır.

Diş sağlığı için de elma kabuğu çok faydalı. Dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.

Elma Kabuğunun bütün bu faydalrından dolayı, mutlaka ve mutlaka tüketilmesi şartı vardır. O sebeple elmanın kabuklarını soyup aterken iyi düşünün...

Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahiptir.

-Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi vardır.

- Kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir.

-Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür. Obezite ile mücadelede önemli bir rol oynar.

- Kas erimesinin ilerlemesini engellediği için vücudumuzun daha iyi gözükmesini sağlar.

- Kanser hücrelerinin üremesini engellemeye yardımcıdır.

- Cilde sürüldüğünde deriyi gerginleştirmede ve kırışmayı önlemede etkilidir.
 Siyah Mantarın Faydaları

Siyah Mantarın Faydaları

Siyah Mantarın Faydaları Nelerdir


Siyah Mantarın Faydaları Hakkında Bilgi


Siyah mantar en az bulunan mantar cinsidir. Özellikle, protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca, siyah mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.

Siyah mantar; Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini arttırır. Yorgunluğu giderir. Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir.
 Kara Turp Ve Bal Karışımı

Kara Turp Ve Bal Karışımı

Siyah Turp Ve Bal Karışımı


Kara Turp Ve Bal Karışımı Neye İyi Gelir


BU mucizevi karışım özelikle kış aylarında seyreden inatçı öksürükler için birebirdir. İş te size bu karışımla hazırlayacağınız bir tarif:

1 adet turpu rendeleyin içine hakiki bal koyun ve bir tülbentin içine koyun. bu tülbenti yüksekçe bir yere asın ve altına bir kase koyun. akşamdan hazırladıysanız sabaha kadar süzülmesi için bekletin. ve süzülen bal -turp suyu karışımını küçük büyük hiç yaş sınırı olmadan herkes içebilir.
 Kara Turp Hangi Mevsimde Olur

Kara Turp Hangi Mevsimde Olur

Kara Turp Hangi Mevsimde Çıkar


Kara Turp Hangi Mevsimde Oluyor

Kara Turp 40-100 cm boyunda bir ya da iki yıllık bir bitki olup, gövdesi yuvarlak, tüysüzdür. Yaprakları kanat biçiminde olup, her kanat 5-11 yaprakcıktan oluşur. Kanar yaprakların ucundaki yaprakcıklar büyükcedir. Yaprakcıkların kenarları kertikli, üzeri pörtüklü, koyu yeşil renklidir. Çiçeklerin raç yaprakları15-25 mm uzunluğunda ters yumurta şeklinde , beyaz ya da açık morumsu renkte olup, genelikle dört tanedir. Kupa yaprakları 6-10 mm uzunluğunda, mızrak biçimindedir. Kökleri küre biçiminde, 5-20 sm çapında, üzeri ağ şeklinde dışı siyah içi bayaz olup acımsı bir tadı vardır.



Bir kültür bitkisi olan turpu nemli ya da sulak olan hemen her yerde yetiştirmek olanağı vardır. Sonbaharda olgunlaşan küre biçimindeki kökler yıkanır, kurutulur, serin bir yerde saklanır.
 Mürver Çiçeği Ne İşe Yarar

Mürver Çiçeği Ne İşe Yarar

Mürver Çiçeği Ne İşe Yarıyor


Mürver Çiçeği Ne İşe Yarar Faydaları


Mürver Çiçeği nedir asıl adı sambucus migra hanımeligiller bitki familyasından gelmektedir. Demet şeklinde çiçekleri bulunmaktadır. Bu çiçekler kurutulduktan sonra haşlanır ve nezle ve öksürüğün bitkisel tedavisinde kullanılmaktadır. Mürver bitkisi bunun dışında hoş ve güzel koku salgılamaktadır.



Mürver çiçeğinin özellikleri nelerdir


Terletici özelliği ve müshil ilacı etkisi görmektedir.

Mürver hangi hastalıklara iyi gelir

Romatizma ağrıları bulunan hastalara fayda sağlamaktadır.

Ödemin bitkisel tedavisinde kullanılmaktadır.

Karın ve midede su toplanması durumlarında kullanılabilir.

Mürver Çiçekleri’nin Faydaları Nelerdir

Boğmaca hastalığına yakalananların tedavisinde kullanılır.

Gribe iyi gelir.

Vücutta su birikmesi sağlık sorununa karşı uygulanmaktadır.

Kalp ve böbrek hastalıklarının tedavilerinde kullanılmaktadır.

Mürver Yapraklarının Faydaları Nelerdir

Isırganotu tarafından sokulan kişilerin bitkisel tedavisinde kullanılmaktadır.

 Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları

Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları

Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları Nelerdir


Mürver Çiçeği Şurubu Faydaları Hakkında Bilgi


Mürver Hanımeligiller familyasından; türlerinin çoğu Kış aylarında çiçekleri döken çalı veya ağaçcık halinde odunsu, ender olarak da otsu karakterde olan bir bitki cinsidir.20 kadar türü vardır. Reçine, tanen, uçucu ve sabit yağ, şekerler, müsilaj ve rutin içerir. Küre şeklindeki morumsu meyveleri ise potasyum ve C vitamini içermektedir.

kabuklarının kaynatılması ile çorba olarak, çiçeklerinin kaynatılması ile çay olarak tüketilir. Bitkinin gövde kabukları kuru ya da taze yapraklarıyla karıştırılıp parçalanır. Bu karışımdan 2-3 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak suda kaynama noktasına kadar ısıtılır.Ateş kısılıp 10-15 dakika daha ısıtma işlemi sürdürülerek elde edilen dekoksiyon, günde iki kez birer bardak olarak içilir. Cildi yumuşatıcı ve yara iyileştirici olarak dıştan uygulanır.

Faydaları:


Ateşi düşürür.

Göğsü yumuşatır.

Anne sütünü artırır.

Balgam söktürücüdür.

Vücudun direncini arttırır.

Yatıştırıcı etkisi ile vücuda rahatlık verir.

Güneş yanıklarının iyileşmesini kolaylaştırır.

Meyve suyu sinirsel ve romatizmal ağrıları dindirmeye yardımcı olur.

Meyveleri ve kabukları idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir.

Çiçekleri terletici etkileri ile soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı faydalıdır.

Çiçek çayı ayrıca, saman nezlesinde, üst solunum yolları ve sinüzit iltihaplarında önerilmelidir.

Vücudu terleterek ateşi düşürür ve vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır.
 Mürver Çiçeği Faydaları

Mürver Çiçeği Faydaları