ZEYTİNYAĞININ HİÇ BİLİNMEYEN FAYDALARI VE KULLANIM ŞEKLİ

ZEYTİNYAĞININ HİÇ BİLİNMEYEN FAYDALARI VE KULLANIM ŞEKLİ

ZEYTİNYAĞININ HİÇ BİLİNMEYEN FAYDALARI VE KULLANIM ŞEKLİ
11 Kasım 2012 Pazar

Zeytinyağı'nın sağlık açısından mucizeler yarattığı, artık herkesin bildiği bir gerçek. Ama, biz bu yazımızda, zeytinyağının farklı kullanım şekillerinden bahsetmek istiyoruz. Sağlığımıza katkıları dışında, bakın zeytinyağı hangi alanlarda kullanılıyormuş.

* Evinizde duvarları boyarken, saçlarınıza sıçrayan boyaları çıkarmanın, en etkili ve pratik yolu, bir parça pamuğu, zeytinyağı ile hafifçe ıslatarak, saçlarınızı bu pamukla silmektir. Aynı uygulamayı maskaranızı çıkarırken de yapabilirsiniz.
* Cilası silinip giden mobilyanızı, eski haline getirmek için, pahalı cilalar almanıza gerek yok. 2 ölçü zeytinyağı ve 1 ölçü limon suyu ya da sirkeyi temiz bir sprey şişesinin içine koyup çalkalayın ve yüzeye fışkırtın. Birkaç dakika bekledikten sonra temiz bir havlu kumaş ya da kağıt havluyla silerek temizleyin. Aceleniz varsa, daha hızlı sonuç elde etmek için zeytinyağınızı şişeden doğrudan kağıt havlu üzerine dökün. Fazlalığı başka bir kağıt havlu ya da emici bir kumaş ile silerek temizleyin.
3. Saçlarınız kuru ve kırılgan bir hale gelmiş ise, saçlarınızı nemlendirmenin en kolay yolu, zeytinyağı ile yapılacak doğal bir maskedir. 1/2 fincan zeytinyağını ısıtın, ancak kaynatmayın. Daha sonra bol bol saçınıza uygulayın. Saçınızı bone ile kapatın. 45 dakika bekledikten sonra şampuanlayın ve ılık su ile durulayın.
* aknesiz bir cilt için, zeytinyağı kullanılabileğini biliyor muydunuz? Aslında, biraz garip bir fikir, ama, yinede işe yarıyor. * 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile *4 yemek kaşığı tuzu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı, parmaklarınıza dökün ve yüzünüze uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık, sabunlu suyla güzelce yıkayın. İlk başta 7 gün boyunca hergün, daha sonra da, haftada 2-3 gün süreyle uygulayın.
* Traş kreminiz bittiğinde, hemen sabuna sarılıp, traş olmayı denemeyin. Onun yerine, bir miktar zeytinyağı ile, traş olmak, hem cildinizi kayganlaştıracak, hem de, cildinizi nemlendirerek, tahriş olmasını önleyecektir.
* Tamir işleri ile uğraşırken, ellerinize bulaşan, boya ve gres yağı gibi, çıkması zor yağları çıkarmak için, zeytinyağından daha iyisini bulamazsınız. Avucunuza 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ya da şeker dökün. Bu karışımı elleriniz ve parmaklarınız arasında birkaç dakika kuvvetlice ovalayın. Sonra sabun ve suyla ellerinizi yıkayın. Ellerinizin sadece daha temiz olmadığını, aynı zamanda daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.
* Zeytinyağı, eskimiş ve kurumaya yüz tutmuş olan, deri eşyalarınız için de, çok fayda sağlar. Zeytin yağını eldivenin kuruyan bölgelerine yumuşak bir kumaş yardımıyla sürün ve 30 dakika bekleyin. Sonra taşan fazlalıkları silerek temizleyin.
ZEYTİNYAĞININ HİÇ BİLİNMEYEN FAYDALARI VE KULLANIM ŞEKLİ
4/ 5
Oleh