VAJİNAL DUŞ GEBELİĞİ ENGELLER Mİ?

VAJİNAL DUŞ GEBELİĞİ ENGELLER Mİ?

VAJİNAL DUŞ GEBELİĞİ ENGELLER Mİ?
13 Kasım 2012 Salı

Vajianl duş , bol tazyikli su ile vajina içinin yıkanması anlamına gelmektedir. Vajinal duş çoğunlukla adet sonrasında temizlenme ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek amaçlı kulanılabiliyor, ama bu bir çözüm olmadığından vajinal duş genellikle önerilen bir önerilen bir işlem değildir. Bir çeşit doğum kontrol yöntemi olarak kullanılan vajinal duş, yarardan çok zara getirecek bir durum olabilir. Vajinal duş, yetersiz bir yöntemdir. Spermler boşalmadan 90 saniye sonra bile rahim ağzına yerleşmiştir. Yani pratik olarak, boşalmadan sonra vajeni temizleseniz bile, spermler çoktan rahim ağzını geçerek tüplere doğru yönlenmiş olabilir.
Ayrıca Vajinal duş sağlıksız bir durum olduğundan enfeksiyona sebep olabilir veya var olan enfeksiyonun şiddetlenmesini sağlayabiilir. Eğer kötü kokulu bir akıntınız var ise veya herhangibir rahatsızlık olduğunu düşünüyor iseniz mutlaka ve mutlaka bir hekime başvurmanız en sağlıklısı olacaktır.
* Eğer şüpheli bir ilişkiniz olmuş ise veya vajinal enfesiyonunuz var ise doktorunuzun tavsiye ettiği özel solüsyonlarla temizliğinizi yapmanız daha uygun ve sağlıklı olacaktır.
Kadınlar neden vajinal duş yaparlar?
* Adet kanaması sonrası vajinada kalan kanı temizlemek için,
* Cinsel ilişki sonrası hamile kalmamak’ ya da cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı (korunmak için (vajinal duş ne gebelikten korur ne de cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlar)
* Vajinal kokuları azaltmak için. (Vajina bölgesinde kötü koku olan kadınlar rrutlaka jinekologlarını ziyaret etmeli.
[vajinal duş durumu düzeltmek yerine daha kötüleşmesine neden olur.)
* Bazı kadınlar düzenli olarak vajinal duş yapmadıkları taktirde kendilerini temiz hissetmezler.
* Kronik vajinal mantar enfeksiyonu, ya da kronik bakteriyel enfeksiyon varlığında tıbbi olarak içerisinde bazı özel solüsyonlarla vajinal temizlik önerilebilir.
* Bu amaçla, yapılacak olan vajinal duş yalnızca doktor önerisiyle ve onun reçete edeceği solüsyonlarla yapılmalı.
VAJİNAL DUŞ GEBELİĞİ ENGELLER Mİ?
4/ 5
Oleh