ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ŞİFALI ÖNERİLER

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ŞİFALI ÖNERİLER

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ŞİFALI ÖNERİLER
11 Kasım 2012 Pazar
Lokman Hekim Ömer Osman Korkmaz, Nur Ertürkle Her Sabah programında, seyircilerden gelen soruları yanıtladı. Çok faydalı bilgiler sunan Ömer Osman :orkmaz'ın önerilerinden, sizler için yaptığımız derleme, aşağıda verilmiştir.

EKLEM KİREÇLENMELERİ VE AĞRILARI İÇİN : Pek çok insanın ortak sorunu olan kireçlenmeler ve eklem ağrıları için çok fayda sağlayan, bitkisel kür;
GEREKLİ MALZEMELER :
*2 kilo pirinç,
*2 kilo patates,
*1 çay bardağı zeytinyağı,
*50 gr. Acı toz Maraş biberi,
*2 yemek kaşığı gaz yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Patatesleri, kabukları ile yıkayın. Pirinç ve patatesi bir tencereye koyun, lapa haline gelene kadar kaynatın. Lapa haline geldikten sonra, içerisine, acı toz biberi ve gaz yağını da katın. Malzemeler, iyice karışıp, lapalaşınca altını kapatın. Son olarak, saf zerytinyağını da karıştırın. Cildinizi yakmayacak sıcaklığa gelince, ağrı ve ekireçleme olan ekleme sarın. 30 dak. bekletin. Bu karışımı soğuk bir yerde saklayın. Hergün ısıtıp kullanın.
ÇOCUKLARDA KİLO ALDIRICI VE BOY UZATICI BESİNLER;
* Çocuklara, tam buğday ekmeği yedirilirse, hem sağlıklı beslenmiş olurlar, hem de gelişimleri hızlanır.
* Bir kase yoğurdun içerisine, kalteli bal karıştırın ve hergün bu yiyeceği çocuklarınıza yedirin.
GÖZ TANSİYONU İÇİN : Haftada 2 def, her iki göze de 1/2 şer damla limon damlatmak göz tansiyonu için çok fayda sağlar. Bu işlemi, göz tansiyonu olmayan kişiler de kullanabilirler.
KURDEŞEN (ÜRTİKER) İÇİN:
* 1 tutam eğreltiotu,
*1 su bardağı bardak (ayva veren ağacın dibinden) toprak,
* 1 kova ılık su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Eğreltiotunu 1 kova ılık suyun içerisinde 10 dak. bekletin. Ayva toprağını da suyun içerisine karıştırın. Bu su ile vücudunuzu iyice yıkayın. Eğer, kaşıntılar yeni başlamış ise, bu işlemi 1 defa uygulamak yeterli olacaktır. Ama, uzun süredir bu sorun ile karşı karşıya iseniz, bu işlemei haftada 3 defa, kaşıntılar geçinceye kadar uygulayın.
SAÇLARI GÜÇLENDİRMEK VE SAÇ DİBİNDEKİ KAŞINTILAR İÇİN ; 1 çay bardağı elma sirkesini 1 kova suyun içine karıştırın. Normal şekilde banyonuzu yaptıktan sonra,en son olarak bu su ile durulanıp banyodan çıkın. Bu işlem, hem saç dökülmelerine iyi gelir, hem saçların canlanıp parlamasını sağlar, hem de cilt kaşıntılarına işyi gelir.
* Saç diplerindeki kaşıntılar için, günde 1 yemek kaşığı alabalık yağı içilir.
ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ŞİFALI ÖNERİLER
4/ 5
Oleh