HAMİLEYKEN SAÇ BOYATMAK ZARARLI MIDIR?

HAMİLEYKEN SAÇ BOYATMAK ZARARLI MIDIR?

HAMİLEYKEN SAÇ BOYATMAK ZARARLI MIDIR?
12 Kasım 2012 Pazartesi


Hamilelik sırasında saçları boyamanın zararlı olup olmadığı bir çok hamile bayan tarafından merak konusudur. Aceba bu dönemde saç boyatsam, bebeğime bir zararı olur mu şeklinde düşünen, pek çok kadın vardır.
Aslında, bu souya cevap vermek çok da kolay bir iş değil. Çünkü, hemen hemen bütün toplumlarda, gebelikte saç boyatmanın zararlı olabileceği, bazılarında ise tam tersi yönünde fikirleri bulunmaktadır. Ne yazık ki ayrı düşünceler, Kadın Doğum hekimleri arasında da mevcuttur. Bazı hekimler, daha seçiçi davranmakla birlikte, hamileliğin ilk 3 ayından sonra saç boyanmasına izin vermektedir. Yapılan çalışma ve araştırmaların hiç birinde, saç boyamanın zararlı olabileceğine dair herhangi bulgu elde edilmemiştir. Konu hakkında dünyada en saygın kurumlardan biri olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, “Eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen, çok büyük bir ihtimalle hamilelik döneminde saç boyatmak zararlı değildir” şeklinde görüş bildirmiştir.
Ama, bu konuda, sizlere en büyük yardım, takibinde olduğunuz hekimden gelecektir. Gebeliğinizde saç boyatmak istiyorsanız, bunu, mutlaka hekiminizle paylaşmalı ve onun direktifi doğrultusunda hareket etmelisiniz.
HAMİLEYKEN SAÇ BOYATMAK ZARARLI MIDIR?
4/ 5
Oleh