HAMİLELİKTE VÜCUT BAKIMI

HAMİLELİKTE VÜCUT BAKIMI

HAMİLELİKTE VÜCUT BAKIMI
13 Kasım 2012 Salı
Gebelik, kadın için, en güzel dönemlerden bir tanesidir. Ama, gebelik döneminde, gerek hormonların, gerekse, beslenme düzenin değişmesi nedeniyel, daha itinalı bir bakım yapılması gerekir. Hamilelik dönemlerinde, uygulanacak bakımlar, doğum sonrasında, daha kolay eski halinize dönmenizi sağlayacaktır.

DUŞ : Gebelik döneminde, ter bezleri daha fazla çalışmaya başladığından, günlük duş almayı, alışkanlık hailen getirmelisiniz. Duş aldığınız su, 37-38 derece olmalıdır. Aşırı sıcak su, sağlığınız açısından zararlıdır. Ayrıca, banyo süresi 15 dakikadan fazla olmamalıdır. Aksi takdirde, kanama geçirme riskiniz artacaktır. Duş alırken, can güvenliğiniz açısından, evde birilerinin olduğu zamanı tercih edin ve kapınızı kilitlemeyin.
GÖĞÜS BAKIMI : Gebelik döneminde, en çok deforme olan bölgelerden bir tanesi, göğüs bölgesidir. Gebelik nedeniyle büyüyen göğüslerde, çatlak olmaması nedeniyle, hergün alınan ılık duşun arkasından, uygun bir nemlendirici sürmek gerekir. Göğüs sarkmalarını engellemek için ise, göğüsler günde 2 defa, soğuk suyla yıkanmalıdır.
GÖBEK VE KALÇA BAKIMI : Kalça ve karın bölgesi, hergün, düzenli olarak, badem yağı ile ovulması, çok fayda sağlayacaktır.
CİLT BAKIMI : Cildin sağlıklı nefes alambilmesi için, yatmadan önce, mutlaka makyajınızı temizleyin. Ve mutlaka hem elinize, hem yüzünüze, nemlendirici krem sürün.
SAÇ BAKIMI : Gebelik döneminde, saçlara şekil vermek, zor bir hal alabilir. Saçlar, canlılığını ve parlaklığını kaybeder. Bu sebeple, saçların sık sık yıkanması ve saç tipine uygun bakımlar ile, saçların daha bakımlı olması sağlanabilir.
EL VE AYAK BAKIMI : Gebelik sırasında, el ve ayak tırnaklarında, matlaşmalar, kırılmalar meydana gelebilir. Tırnak güçlendirici cilalardan faydalanabilirsiniz. Tırnaklarınızı, 3 günde bir havalandırmalısınız. Çünkü bu dönemde oje sürmek tırnağın kurumasına neden olur.
AĞIZ VE DİŞ BAKIMI : Hamilelikte, tükrük yapısı değiştiğinden dolayı, diş minelerini etkileyen maddeler oluşur. Bu maddeler de, diş çürümelerine sebep olur. Diğer bir taraftan, diş çürümelerini engelleyen flor maddesi daha az salgılanır. Bu nedenle, hamilelik döneminde hiçbir ağrı duyulmasa bile, diş doktoruna düzenli olarak görünülmelidir. Ayrıca, hamilelik döneminde, antiseptik solüsyonlarla, ağızın çalkalanması ağız ve diş bakımı açısından fayda sağlar.
HAMİLELİKTE VÜCUT BAKIMI
4/ 5
Oleh