HAMİLE KALMA ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞU GÜNLER

HAMİLE KALMA ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞU GÜNLER

HAMİLE KALMA ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞU GÜNLER
12 Kasım 2012 Pazartesi


Her cinsel beraberlik gebelikle sonuçlanmaz. Aksine, bazı kadınlar için, gebe kalmak zordur. Ama, gebe kalma şansınızın yüksek olduğu, günleri bilmek, gebelik şansınızı da artıracaktır.
Gebe kalma şansının en yüksek olduğu günler, yumurtlamdan önceki 2-3 günlük dönemdir. Yumurtlama gününün bilinmesi önemlidir. Tıbbi olarak, 28 günlük dönemlerde adet gören bir kadının yumurtlama günü, adetin, 1. gününden sayarak, 14.güne denk gelir. 30 günde bir adet gören kadın için ise, yumurtlama günü, adetin birinci gününden sayarak, 16.güne denk gelir . 
Kadınlarda, adet kanamasının başladığı gün, 1. gün olarak kabul edilirse, 10-14. günler arasındaki dönem, gebe kalma şansının yüksek olduğu günlerlerdir. Bu dönemde, östrojen hormonu yükselerek, kadındaki vajinal salgıyı artırır. Ayrıca bu dönemde, kadınlardaki cinsel arzu, daha fazla olduğundan, kadın vücudunda ve beyninde üremeye yönelik, fizyolojik bir değişim olarak algılanır.
Gebe kalmak istiyorsanız, yumurtlama döneminizi daha iyi takip etmeniz gerekir. Bunun için de ağızdan ya da koltuk altından derece ile günlük ısı takibi yapılabilir. Isının yarım derece yükseldiği dönem, yumurtlamanın olduğu dönemdir ve bu dönemde ilişkiye girilmesi, gebelik şansını artırır. İlişki sonrası hemen yıkanmamalı, yaklaşık 20 dakika kadar uzanılmalıdır. Eğer ısı ölçümü yaparak takip edemiyorsanız ideal yöntem adetin 1. gününden itibaren sayarak 10+-14. günler arasında gün aşırı (2 günde bir) cinsel ilişkide bulunmaktır. Hercün cinsel ilişkide bulunulması, erkekte sperm kalitesini düşüreceğinden, 2 günde bir cinsel ilişkiye girlimelidir.
HAMİLE KALMA ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞU GÜNLER
4/ 5
Oleh