Elma Kabuğunun Kaynatılması

Elma Kabuğunun Kaynatılması

 Elma Kabuğunun Kaynatılması
28 Kasım 2012 Çarşamba
Elma Kabuğu Kaynatmak


Elma Kabuğunun Kaynatılması Faydaları


Elmanın sağlığımız açısından son dferece önemli bir meyve olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Adeta doğal mucize olan elma sadece kendssi değil, kabuğu ile de şifa dağıtıyor.

Elma Kabuğu Kaynatmak,Elma Kabuğu Öksürük

Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır. Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon. Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz. Ilık ılık vermek suretiyle çocuklar için de kullanıbilirsiniz.



Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip.

Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.

Obeziteyle mücadelede önemli bir kaynaktır.

Diş sağlığı için de elma kabuğu çok faydalı. Dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.

Elma Kabuğunun bütün bu faydalrından dolayı, mutlaka ve mutlaka tüketilmesi şartı vardır. O sebeple elmanın kabuklarını soyup aterken iyi düşünün...

Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahiptir.

-Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi vardır.

- Kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir.

-Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür. Obezite ile mücadelede önemli bir rol oynar.

- Kas erimesinin ilerlemesini engellediği için vücudumuzun daha iyi gözükmesini sağlar.

- Kanser hücrelerinin üremesini engellemeye yardımcıdır.

- Cilde sürüldüğünde deriyi gerginleştirmede ve kırışmayı önlemede etkilidir.
Elma Kabuğunun Kaynatılması
4/ 5
Oleh