Dikenli İncirin Faydaları

Dikenli İncirin Faydaları

 Dikenli İncirin Faydaları
28 Kasım 2012 Çarşamba
Dikenli İncir Yararları ve Kullanımı



Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir


Doğada kendiliğinden yetişen, kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan dikenli incirin sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili olduğu bildirildi.

İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir. Şeker hastalarına iyi gelir. Kolesterol oranını düşürür. Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır. Bu özellikleri ile aşırı kilolardan kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.



Dikenli İncir Nasıl Kullanılır


Genelde soğuk olarak tüketilen, bu nedenle satıcıların buz parçalarının üzerine serdiği, dikenlerinin yoğunluğu nedeniyle soyarak satışa sunduğu dikenli incirin, her yaş grubunca tercih edildiği gözleniyor.

Anavatanı Güney Afrika olan, kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen dikenli incir, halk arasında ''Hint inciri'' olarak da biliniyor. Meyvesi, dikenli kabuğundan özel yöntemlerle çıkarılarak yenen kaktüs türü bitkinin yapraklarından elde edilen cilt, vücut ve saç bakım ürünleri, doğal kozmetik sektörünün gözdesi oldu.

Dikenli incir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsün taze yapraklarından da yemek yapılabilir. Bitkiden doğal boya maddesi de elde edilmektedir. Yaprakları, ayrıca cilt ve saç bakımı için kullanılan doğal kozmetik ürünlerindendir.
Dikenli İncirin Faydaları
4/ 5
Oleh