ADET DÜZENSİZLİĞİ VE SEBEPLERİ

ADET DÜZENSİZLİĞİ VE SEBEPLERİ

ADET DÜZENSİZLİĞİ VE SEBEPLERİ
12 Kasım 2012 Pazartesi

Adet düzensizliği, adet gecikmesi olarak düşünülmemelidir. Sık adet görme (15-20 günde bir), seyrek adet görme, 35 günden uzun (2-3 ayda bir) adet dönemleri, Adet dışı dönemlerde kanamalar, fazla miktarda adet görme gibi durumlarda adet düzensizliğine dahildir.
Genelde düzenli adet gören kadınların düzenli yumurtladıkları kabul edilir. Ancak kadının düzensiz adet olası, kilo alması ve kıllanma şikayetinin olması, yumurtlama bozukluğunun bir belirtisi olabilir. İlk adet görüldüğü zamanlarda 1-2 yıl boyunca adet düzensizliği görülmesi tıp açısından normal karşılanan bir durumdur. Ancak daha sonraki yıllarda, herhangi bir sorun yok ise, normale dönmesi gerekir.
Eğer adet düzensizliğiniz günlerin aksaması ile sınırlı değil ise ve durum aylara yayılıp 1-2 ay boyunca adet görmüyor iseniz, mutlaka bir hekime başvurarak sorunun kaynağını öğrenmeniz gerekmektedir. Eğer adet düzensizliğiniz nedeniyle bir hekime başvurup tedavi almaya başlamamışsanız adet düzensizliklerinizi kilo alma, yüzünüzde yağlanma ve kıllanma takip edecektir.
Kadınlarda adet görme yaşı ırka, soyundaki kadınların adet görme yaşına ve bir çok nedene göre değiştiğinden, ilk adet görmeye başladığınız yaştan itibaren 2 yıl sonrasında hala adet düzensizliğiniz devam ediyor ise mutlaka uzman bir doktora başvurarak tedavi olanaklarını araştırmaları gerekmektedir. Çünkü adet düzensizliği kadınların ileride çocuk sahibi olmalarını engelleyecek durumlarla karşılaşmalarına neden olabilir.
Neler adet düzenini bozabilir; yeni adet görmeye başlıyan genç kızlarımızda da ilk adet yılındaki kanamaları düzenli aralıklarla gelmeyebilir, biz gerekli muayeneyi yapıp altında herhangi bir başka neden yoksa hormonal düzen oturuncaya kadar beklenmesini tavsiye ederiz. Adetten kesilmek üzere olan hanımlarımızda da düzen bozulmaya başlar.
ADET DÜZENSİZLİĞİNİN SEBEPLERİ;
* Gebelik
* Üzüntü
* Stress
* Hormonal problemler
* İyi huylu tümörler
* Kanserler
* Doğum kontrol hapı gibi hormon haplarının yanlış kullanımı
* Spiral
* Enfeksiyon
* Kan Hastalıkları
* Tiroid hastalıkları gibi bir çok neden adet düzenini bozabilir.
ADET DÜZENSİZLİĞİ VE SEBEPLERİ
4/ 5
Oleh