Güzelliğin yanlış bilinenleri

Güzelliğin yanlış bilinenleri

 Güzelliğin yanlış bilinenleri
28 Ağustos 2012 Salı
Güzelliğin yanlış bilinenleri 
Gerek bu konularda artan televizyon programları, gerekse yaygın internet kullanımı sayesinde neredeyse hepimiz cilt bakımı konusunda uzman olduk ve söyleyecek çok fikrimiz var. İşte böyle düşündüğümüz sürece hataya düşmemize sebep olacak güzellik mitleri…

İşte güzellik konusunda yanlış bildiğimiz mitler ve doğruları:

“Hemoroit kremi göz şişliğini dindirir”

Tam tersi göz etrafında Preparation H kullanımı kuru ve kızarık cilde sebep olur. Kendi kullanım alanında hüküm sürmeye devam etmesi en iyisi.

“Cilt gözenekleri açılır ve kapanır”

Gözenek bir kapı ya da pencere değildir, açılıp kapanmazlar. Ama ölü bir cilt gibi bir şey gözeneği tıkarsa, genişleme yaratabilir. Bu yüzden de cilt temizliği ve ölü derilerden arınmak çok önemlidir.

“Salatalık göz şişkinliklerine iyi gelir”

Salatalığın kendisi şişkinliği dindirmez. Ama salatalıklar dolapta olmadıkları zamanlarda da uzun süre serinliklerini muhafaza edebilen sebzelerdir ve işte o soğukluk şişliklere iyi gelen esas nedendir; gözlerimizin etrafındaki damarların daralmasına sebep olur.

“Sabun cilt için kötüdür”

Sabunlar kül suyu ve hayvan yağı içerirken bu mit doğruydu. Ama bugün sabunlar daha az sert ve içlerinde nemlendiriciler de var.

“Her gece yüzünüze vazelin sürmek kırışıklıkları önler”

Petrol kırışıklıkların daha az görünmesine sebep olabilir ama yaşlanmayı önleyemez.

“Alkolsüz daha iyidir”

Her alkol kurumaya sebep olmaz. Yağlı alkoller de vardır ve yağlı yumuşatıcı demektir ve yumuşatıcı da daha yumuşak bir cilt.
Güzelliğin yanlış bilinenleri
4/ 5
Oleh