Estetik Burun Ameliyatından Sonra Bakım Rehberiniz

Estetik Burun Ameliyatından Sonra Bakım Rehberiniz

Estetik Burun Ameliyatından Sonra Bakım Rehberiniz
24 Ağustos 2012 Cuma



Estetik burun ameliyatı olduktan sonraki dönem, ameliyattan sonraki hayalinizdeki buruna kavuşmak için son derece önemli bir süreçtir. Bu dönemde ne kadar hassas davranırsanız iyileşme süreciniz ve burun ameliyatından beklediğiniz olumlu sonuca o kadar çabuk kavuşursunuz.
Her şeyden önce bilmeniz gereken burun ameliyatı sonrası döneminizde sabırlı olmanız ve bu makalemizde belirteceğimiz hususlara dikkat etmeniz gerektiğidir.
Estetik burun ameliyatı sonrasında bazı durumlarda burnunuzda birkaç günlüğüne tampon kalması gerekebilir. Doktorunuz tampon kullanmanız gerektiğini ifade ederse, bu sizin her ne kadar hoşunuza gitmese de doktorunuz söylediği birkaç gün içinde ağzınızdan nefes alma olayına alışmanız gerekecek kaldı ki çoğu estetik burun ameliyatı sonrasında burunda tampon kalması gerekmeyebiliyor.


Burnunuzda birkaç günlüğüne kalması gereken tampon olması durumunda, sürekli ağzınızdan nefes almak zorunda kalacağınız için ağız kuruluğu yaşamamak için, sürekli sıvı gıdalar ile beslenmeye ancak sıvı gıdalarınız yudum yudum içerek tüketmeye özen göstermelisiniz. Kamış kullanmaya kalkmayın zira biliyorsunuz kamış kullanarak sıvı gıda almak istediğiniz refleks olarak burnunuzdan nefes alma gereği duyacaksınız bu da tampon olan burnunuz için son derece sakıncalı bir durum olur.
Ağrınız olursa ki ilk 1-2 gün hafif ağrılarınız olacaktır, kesinlikle doktorunuz verdiği ilaçlar dışında hiçbir ilaç kullanmayın. Kullanmanız gereken durumlar olursa da mutlaka önce doktorunuza danışın. Zira aspirin veya muadili kanı sulandıran ilaçlar son derece zararlı olacaktır size bu dönem içersinde.
Uyuyacağınız zaman veya uzanarak dinleneceğiniz zaman başınızın altına mutlaka birden fazla yastık koyarak başınızı dik konumda tutmaya özen gösterin. Başınızı bu şekilde düz tutmanız, kan dolaşım hızını düzenleyeceği için yüzünüzdeki ameliyat sonrası oluşan şişlikler daha çabuk geçecektir.
Burnunuzdan zaman zaman çok açık renkte pembeye yakın kan sızıntıları olacaktır. Böyle durumlarda paniklemeyin bu normal bir durumdur. Ancak kan sızıntısının rengi koyulaşmadığını gördüğünüz anda doktorunuza mümkünse telefonla hemen ulaşıp durumdan haberdar edin.
Estetik burun ameliyatı sonrasında, burnunuza iki kat plaster ile alçı tel takılmış olacaktır. Bunların işlevi tamamen burnunuzun istenilen şekli sabitlemesi ve korumasıdır. Bu yüzden bu pansumanlara zarar gelmemesine, darbe almamasına özen gösterin. Yerinden oynatmak, çıkarmaya çalışmak gibi hatalara düşmeyin. Ortalama 4-7 gün içersinde doktorunuz tarafından çıkarılacaktır.

Burnunuzda tampon yoksa burnunuza direk ulaşmanız daha kolay olacağından sık sık kaşıma istediği, silme isteği duyabilirsiniz. Kesinlikle burnunuza ne elinizle nede peçete gibi herhangi bir şeyle dokunmayın.
Dişlerinizi fırçalarken başını sarsmamaya, özellikle üst dişlerinizi fırçalarken sert hareketler yapmamaya özen gösterin. Burnunuza en yakın bölge olan üst dişlerinize yapacağınız en ufak bir sert diş fırçası darbesi ameliyatlı burnunuza zarar verebilir.
Estetik burun ameliyatı tarihinizden itibaren ilk 2 hafta eğilmemeye,  ağır bir şey taşımamaya, gereksiz eforlar sarf etmemeye, koşu, yüzme gibi aktivitelere kalkışmamaya özen gösterin.
Ameliyat sonrası ilk 1 ay güneş ışınlarına maruz kalmaktan korunun.
Ameliyat sonrası ilk ayda gözlük kullanmamaya özen gösterin ancak mutlaka kullanmanız gerekiyorsa çerçevesiz hafif gözlükleri tercih edin.
Bir önceki yazımız olan Ünlü diyetisyen Ender Saraç’ın meşhur göbek eriten diyeti başlıklı makalemizde Ender Saraç’ın, eriten diyeti ve meşhur göbek hakkında bilgiler verilmektedir.

PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
YORUM YAZIN
Estetik Burun Ameliyatından Sonra Bakım Rehberiniz
4/ 5
Oleh