Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
25 Ağustos 2012 Cumartesi


Doğal saç bakım yöntemleri sayesinde saçlarınız istediğiniz forma ulaşabilir. Daha parlak, yumuşak, sağlıklı uzayan ve göz alıcı saçlar için öncelikle sağlıklı beslenmelisiniz. Saçı içten ve dıştan beslemek çok önemlidir.
Sağlıklı saçlar için elma sirkesi kullanın!
Saçlarım çok mat. Canlı görünmeleri için ne yapmalıyım? Saçlarınızı şampuanla yıkayın. Ardından durulama suyuna bir kahve fincanı elma sirkesi koyun. Elma sirkesi saçların parlak görünmesini sağlar. Ayrıca kepek oluşumunu da engeller.
Saçlarınızı Ilık Suyla Yıkayın!
Parlak ve sağlıklı saçlar için suyun ısısı son derece önemlidir. Saçınızı yıkadığınız su ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Ilık su ile yıkadığınız saçlarınız hem daha yumuşak, hem daha parlak hem de daha sağlıklı olur.

Kuruyan Saçlara Yumurta Sarısı ve Zeytinyağı!

Saçlarınızda kuruma, kırılma, sertleşme ve cansız bir görünüm varsa haftada bir defa doğal saç bakımı maskeleri uygulayabilirsiniz. Böylece saçlarınızı dışardan da beslemiş olursunuz. Doğal saç maskesi saçı parlatır, besler, saça güç kazandırır ve sert olan saç tellerinin daha yumuşak olmasını sağlar.
Doğal Maske Tarifi 2:
MALZEMELER
500 ml su
Isırgan Otu
Süzgeç
HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI
500 ml suyu kaynatın ve içine kaynatıkdan sonra 1 yemek kaşığı ısırgan otunu ilave edin. Bir kere daha kaynamasına izin verin ve ocağın altını kapatın. Kaynayan su ile ısırgan otunu ocaktan alın. Soğumasına ve dinlenmesine zaman verin. Bu süre bir yarım saat olabilir.
Ardından soğuma ve dinlenme süresinden sonra süzgeçle süzün. Geriye kalan suyu saçlarınıza ve saç diplerinize masaj yapacak şekilde ilave edin. 45 dakika kadar bekleyin. Beklemenin ardından da ılık su ile şampuanlayın yıkayın, kurulayın.
Bir önceki yazımız olan Maydonozlu Köfte Yapımı başlıklı makalemizde Maydonozlu Köfte tarifi ve Maydonozlu Köfte Yapımı hakkında bilgiler verilmektedir.

PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
YORUM YAZIN
Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
4/ 5
Oleh